reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Malinka oby dzisiejsza noc była spokojniejsza i łatwiejsza.

I jak ten laktator? Zadowolona jesteś? [emoji12] Fajnie ściąga mleczko?

Odciagnelam lacznie 100ml ale 40ml poszlo do ścieków [emoji14]
Zobaczymy co nam przyniesie noc.
Boooziu, ale rzeka mleka! U nas problem jak diabli z kp... Zła budowa sutków, mały jest tak niecierpliwy że na nakładkach się nie chce zupełnie przystawiać :/ gadałam z cdl w szpitalu to mówiła że niby wszystko ok, jak stosuję nakładki ale w praktyce nie idzie. A jak dostałam nawał w szpitalu i położna przyniosła mi laktator to się okazało że dosłownie po 5 min miałam tatar zamiast sutkow [emoji85] Cdl jak to zobaczyła rano to się przerazila.... i wtedy okazało się że wychodzimy do domu [emoji23]
Aktualnie młody na mm a mi się udaje odessac na 2 karmienia na dobę... chociaż tyle, ale walczę o każdy mililitr. Chociaż po moim mleku zawsze jakiś cyrk, albo ulewa albo 3 kupy co 20 minut albo się nie naje i i tak dorabiamy 20-30ml mm...

Paznokcie obcielam wczoraj bardzo delikatnie i nie do zera :)

Boooziu, ale rzeka mleka! U nas problem jak diabli z kp... Zła budowa sutków, mały jest tak niecierpliwy że na nakładkach się nie chce zupełnie przystawiać :/ gadałam z cdl w szpitalu to mówiła że niby wszystko ok, jak stosuję nakładki ale w praktyce nie idzie. A jak dostałam nawał w szpitalu i położna przyniosła mi laktator to się okazało że dosłownie po 5 min miałam tatar zamiast sutkow [emoji85] Cdl jak to zobaczyła rano to się przerazila.... i wtedy okazało się że wychodzimy do domu [emoji23]
Aktualnie młody na mm a mi się udaje odessac na 2 karmienia na dobę... chociaż tyle, ale walczę o każdy mililitr. Chociaż po moim mleku zawsze jakiś cyrk, albo ulewa albo 3 kupy co 20 minut albo się nie naje i i tak dorabiamy 20-30ml mm...

Paznokcie obcielam wczoraj bardzo delikatnie i nie do zera :)
Ojej biedna :( to ja narzekam ale tego problemu nie mam.. Leci mi z cyckow ze hej. Spie w staniku z podwójnymi wkladkami a lewy dzis taki potop zrobil szybko sie przebieralam.. Produkcje mleka mam masowa.

A malutki dzis dal pospac!! Jak zasnal o 21 obudzil sie na karmienie o 2.. Zasnelismy przed 3 i wstal znow o 7. Troszke pobaraszkowal ale nawet dzis samodzielnie beze mnie u boku i od pol godz spi bo czkawka go zmeczyla. I całą noc bez smoka bierze go czasem jak glod ssie ale ogólnie woli bez wiec jest szansa ze uda sie nam go uniknac. Czuje sie super bo taka chwila wytchnienia bez dziecka na rekach jest tez cudowna.

Dziewczyny w czym śpią wasze noworodki/niemowlaki ? :)
Bo skoro kołderki, kocyki w łóżeczku odpadają to chyba pozostaje mi tylko śpiworek, ale czy jest sens kupować na sierpień ? Czy wtedy pajacyk i skarpetki wystarczą? Oglądam też Tulik, ale widzę, że są podzielone opinie ;)

Moje zawsze spały pod kocykiem. Tobik chyba nawet pod kołderka bo były chłodne wieczory.
Teraz też mam kocyk na sierpień i zaś wleci kołderka jak sie ochłodzi. Mała bedzie blisko nas - tuż obok lozka wiec u nas luz.

Dziewczyny w czym śpią wasze noworodki/niemowlaki ? :)
Bo skoro kołderki, kocyki w łóżeczku odpadają to chyba pozostaje mi tylko śpiworek, ale czy jest sens kupować na sierpień ? Czy wtedy pajacyk i skarpetki wystarczą? Oglądam też Tulik, ale widzę, że są podzielone opinie ;)
Ja na te letnie miesiące planuję pajac i pieluszkę bambusową. A jak będzie chłodniej to kocyk bambusowe. Ja też będę miała łóżeczko przy samym łóżku sypialnianym

U nas też był rożek lub kocyk. Latem przy upałach terenowa pieluchą (tyle za H.miał wtedy już z 4-5mcy)

Ann jak u ciebie?

Żmijka początki są bardzo trudne :( ale często tak jest i wtedy butela z mm i maluszek najedzony i mama szczęśliwa. Nic na siłę kochana [emoji8]

reklama
Przy córce najpierw był rożek a potem śpiworek. Teraz planuję pieluszką bambusową okrywać jak będzie ciepło. Mam też rożek i kocyk jakby co. Później pewnie znowu w śpiworek pójdziemy.

Do góry