reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja jak patrzysz na zdj miałam poprzednio chłopców do góry po lewej a teraz mam okruszka na dole po prawej - i zastanawiam się czy takie umiejscowienie ma znaczenie [emoji23] wiecie, trzeba dokarmiać nadzieje o córce [emoji23]
To moja pierwsza ciąża, więc nie nastawiałam się na żadną płeć, choć w głębi serca myślałam o dziewczynce. Potem gdzieś do 14tc utwierdzałam się, że chłopczyk. Chiński kalendarz, teoria Ramziego itd :D Dodatkowo jadłam słone i kwaśne, na zmianę ze słodkim. Aż tu lekarz wypalił, że 90% dziewczynka. Także moje przeczucia nijak się miały. <3 były i przed owulacją i po owu :D

reklama
Tak, miałam już jedno za sobą. Póki co był pęcherzyk jeszcze ale wg OM to było dopiero 6+0 tc więc nie zdziwiło mnie to. Ale doktorka powiedziała, że wszystko ok.

[emoji50] nasza mała fasolka z 04.01
Zobacz załącznik 931059

Mam jednak problem z L4, bo moja ginka powiedział, że nie wystawia elektronicznych L4 (nie wiem dlaczego) i poszukałam sobie ginka, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Prowadził ciąże mojej znajomej w zeszłym roku i dał jej L4 bez problemu. Więc liczę, że będzie u nas tak samo. Mam umówioną do niego wizytę na 18.01 to już by było 8+0tc więc liczę, że kiedy będzie robił usg to będzie serduszko już.

@Kaamilaaa no właśnie czytałam wiele opinii, że na dziewczynkę wcale niekoniecznie chce się tego słodkiego, jak kiedyś założono. [emoji23]

Dziewczyny, czy pamiętacie pierwsze usg Waszych dzieci z początku? Zastanawiam się czy po umiejscowieniu maluszka można sprawdzić tą zasadę co do płci [emoji848][emoji848][emoji848]
Tak, ja nawet byłam na grupie na fb, gdzie dziewczyny wg zdjec z usg mowily jaka bedzie płec. U mnie powiddzialy, ze chłopak. Jedna.nawet napisala, ze da sobie rękę uciąć, że bede miec chłopca ;) to sie nazywa metoda Ramziego bodajze. Noo ale u mnie sie nie sprawdzila, dopiero lekarz na pierwszych prenatalnych powiedzial, ze nub (wyrostek plciowy) wskazuje na dziewczynke, ale tak na 70%.

Dzień dobry. Można? [emoji846] Zaczęliśmy starania na przełomie 2017/2018, bo w grudniu 2017. w międzyczasie mieliśmy dwa, trzy cykle przerwy, więc niby starania nie trwały długo, ale za każdym razem w dniu miesiączki pojawiało się rozczarowanie i złość. Dwie kreski ujrzałam 10 listopada. [emoji7] Po nowym roku, czyli jakoś teraz mieliśmy zacząć diagnostykę, ale udało się! Mam nadzieję, że już będzie dobrze. :)

W piątek mam badania prenatalne, nie mogę się doczekać.

Nie wiem czy są tu jakieś osoby wierzące, ale... w całym cyklu w którym się udało modliłam się do św. Rity. Ktoś może powiedzieć, ze przypadek, no ale... [emoji6]

Z moimi chłopami ta teoria się sprawdziła. Teraz to tak wczesny etap, że raczej trudno cokolwiek wyczuć nawet. Początkowo nastawiałam się na chłopca, ale czuję się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach.

Martosia ty robiłaś betę? Zastanawiam się czy wogole coś dzisiaj będzie widać na wizycie ale nastawiam się że jeszcze nic. W tamtej ciąży przy becie na poziomie 800 nic nie było widać to teraz pewnie tym bardziej

Co do dziewczynki ja wtedy miałam ochotę na wszystko co ostre i kwaśne, natomiast z synem znów słodkiego mi się ciągle chciało ;)

Martosia ty robiłaś betę? Zastanawiam się czy wogole coś dzisiaj będzie widać na wizycie ale nastawiam się że jeszcze nic. W tamtej ciąży przy becie na poziomie 800 nic nie było widać to teraz pewnie tym bardziej

Nie kochana, nie robiłam. Po pierwsze dlatego, że test robiłam przed świętami w weekend. Potem święta były, potem chodziłam na rano do pracy, potem Sylwester i znów Nowy Rok, potem znów praca i tak dotrwałam do wizyty 04.01 gdzie był pęcherzyk - kolejna wizyta 18.01 u innego gina, więc liczę, że będzie większa fasolka i serduszko już. To byłoby wg OM 8tc wiec chyba dobry czas na serduszko.

reklama
Do góry