reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja jak patrzysz na zdj miałam poprzednio chłopców do góry po lewej a teraz mam okruszka na dole po prawej - i zastanawiam się czy takie umiejscowienie ma znaczenie [emoji23] wiecie, trzeba dokarmiać nadzieje o córce [emoji23]
To moja pierwsza ciąża, więc nie nastawiałam się na żadną płeć, choć w głębi serca myślałam o dziewczynce. Potem gdzieś do 14tc utwierdzałam się, że chłopczyk. Chiński kalendarz, teoria Ramziego itd :D Dodatkowo jadłam słone i kwaśne, na zmianę ze słodkim. Aż tu lekarz wypalił, że 90% dziewczynka. Także moje przeczucia nijak się miały. <3 były i przed owulacją i po owu :D

reklama
Tak, miałam już jedno za sobą. Póki co był pęcherzyk jeszcze ale wg OM to było dopiero 6+0 tc więc nie zdziwiło mnie to. Ale doktorka powiedziała, że wszystko ok.

[emoji50] nasza mała fasolka z 04.01
Zobacz załącznik 931059

Mam jednak problem z L4, bo moja ginka powiedział, że nie wystawia elektronicznych L4 (nie wiem dlaczego) i poszukałam sobie ginka, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Prowadził ciąże mojej znajomej w zeszłym roku i dał jej L4 bez problemu. Więc liczę, że będzie u nas tak samo. Mam umówioną do niego wizytę na 18.01 to już by było 8+0tc więc liczę, że kiedy będzie robił usg to będzie serduszko już.

@Kaamilaaa no właśnie czytałam wiele opinii, że na dziewczynkę wcale niekoniecznie chce się tego słodkiego, jak kiedyś założono. [emoji23]

Dziewczyny, czy pamiętacie pierwsze usg Waszych dzieci z początku? Zastanawiam się czy po umiejscowieniu maluszka można sprawdzić tą zasadę co do płci [emoji848][emoji848][emoji848]
Tak, ja nawet byłam na grupie na fb, gdzie dziewczyny wg zdjec z usg mowily jaka bedzie płec. U mnie powiddzialy, ze chłopak. Jedna.nawet napisala, ze da sobie rękę uciąć, że bede miec chłopca ;) to sie nazywa metoda Ramziego bodajze. Noo ale u mnie sie nie sprawdzila, dopiero lekarz na pierwszych prenatalnych powiedzial, ze nub (wyrostek plciowy) wskazuje na dziewczynke, ale tak na 70%.

Dzień dobry. Można? [emoji846] Zaczęliśmy starania na przełomie 2017/2018, bo w grudniu 2017. w międzyczasie mieliśmy dwa, trzy cykle przerwy, więc niby starania nie trwały długo, ale za każdym razem w dniu miesiączki pojawiało się rozczarowanie i złość. Dwie kreski ujrzałam 10 listopada. [emoji7] Po nowym roku, czyli jakoś teraz mieliśmy zacząć diagnostykę, ale udało się! Mam nadzieję, że już będzie dobrze. :)

W piątek mam badania prenatalne, nie mogę się doczekać.

Nie wiem czy są tu jakieś osoby wierzące, ale... w całym cyklu w którym się udało modliłam się do św. Rity. Ktoś może powiedzieć, ze przypadek, no ale... [emoji6]

Z moimi chłopami ta teoria się sprawdziła. Teraz to tak wczesny etap, że raczej trudno cokolwiek wyczuć nawet. Początkowo nastawiałam się na chłopca, ale czuję się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach.

Martosia ty robiłaś betę? Zastanawiam się czy wogole coś dzisiaj będzie widać na wizycie ale nastawiam się że jeszcze nic. W tamtej ciąży przy becie na poziomie 800 nic nie było widać to teraz pewnie tym bardziej

Co do dziewczynki ja wtedy miałam ochotę na wszystko co ostre i kwaśne, natomiast z synem znów słodkiego mi się ciągle chciało ;)

Martosia ty robiłaś betę? Zastanawiam się czy wogole coś dzisiaj będzie widać na wizycie ale nastawiam się że jeszcze nic. W tamtej ciąży przy becie na poziomie 800 nic nie było widać to teraz pewnie tym bardziej

Nie kochana, nie robiłam. Po pierwsze dlatego, że test robiłam przed świętami w weekend. Potem święta były, potem chodziłam na rano do pracy, potem Sylwester i znów Nowy Rok, potem znów praca i tak dotrwałam do wizyty 04.01 gdzie był pęcherzyk - kolejna wizyta 18.01 u innego gina, więc liczę, że będzie większa fasolka i serduszko już. To byłoby wg OM 8tc wiec chyba dobry czas na serduszko.

reklama
Do góry