reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Starania staraniami, ale w ciąży to juz sie wszystko powinno zmienic. Tez rzucilam po tescie. Ale ja serio nie chce juz nawet na ten temat odzywac, bo widze, ze tam juz tylko o wskakiwaniach na chlopa i mozgi zarosly. nalog matki w ciazy to nie jest juz tylko jej sprawa, tym bardziej jak świadomie zachodzi w ciaze. Moze przyjda dziewczyny z 2018 to sie normalniej zrobi :)

Faktycznie w twojej wypowiedzi również nie ma jadu :) mózgi zarosły bo piszą o staraniach w sposób który pozwala im rozluźnić sytuację ? Też trochę przesada chyba co?
Dużo osób po prostu chciało zakończyć temat papierosowo nałogowy, bo jak ktoś ma takie a nie inne zdanie to nie ma sensu go przekonywać, że palić nie powinna. Ja nie raz widziałam kobiety z brzuchem i papierochem w buzi i miałam ochotę zgasić tego peta na czole no ale wychodze z założenia że każdy swój rozum ma.
Moja córka urodziła sie z 3-ma różnymi wadami serca, nie paliłam i nie piłam i trzęsie mnie na myśl że ktoś pali i mówi że dziekcu to nie zaszkodzi ale po prostu macham na to ręką już. Nie moje dziecko, nie moja odpowiedzialność.

Chciałam do was dołączyć powiedzieć że mi też w końcu się udało, owulacja w 39dc dopiero 10 dpo pozytywny test, w 11dpo beta 35 a w 13 już 108.
Pierwsza wizyta 18.01. Trzymajcie kciuki :)

reklama
@martoosia04 w 8 tyg juz bylo u mnie serduszko, wiec pewnie tez zobaczysz :)

Załączniki

• IMG_20180821_162230.jpg
    IMG_20180821_162230.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 54
U mnie w 7+3 bylo serduszko i taki kropek [emoji7]
Ja juz po wizycie, wyniki mi sie zepsuly [emoji52] mam brac zelazo i antybiotyk bo wyszly mi liczne bakterie w moczu [emoji52] dalej duphaston 3x1, magnez 6x1 + nospa jak znow bolesnie bedzie mi sie brzuch spinal i mam wiecej leżeć wtedy.

A tak oglonie reszta ok, dzidzia ma juz 16,4cm i wazy 260g [emoji7] no i doktorek nie potwierdził mi dzis corki bo teraz juz sam nie byl pewny [emoji52]
IMG_20190107_194501.jpeg
1546886040949.jpeg

Udało mi się przesunąć wizytę u gina o tydzien do przodu. To będzie 7+0 wg OM. Głownie przyspieszam ze wzgl na L4 które u mnie w pracy jest wręcz wymagane jak najszybciej.

reklama
Bylam u dentysty dostalam trutke w zeba i tak mnie boli. Na dodatek to spojenie. Siedzialam i beczalam chwile jak wariatka. Jakby sie swiat walil haha

Do góry