reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

My mamy Tule Jest suuuper. Tylko można nosić od momentu aż dziecko zacznie siadać. Ja mam już umówioną doradce chustowego i mam nadzieje, że nauczy mnie wiązać chustę. Wydaje mi się to super udogodnieniem przy drugim małym dziecku

reklama
O jaki tu ruch! [emoji173]️ super!

Jak tak patrze na te wasze brzuszki to jestem w nich zakochana! Każdy śliczny. U mnie tylko opona tłuszczowa [emoji23] ale na wadze -1kg w ciągu tygodnia zleciał. Ale co sie dziwić jak ja na jedzenie nie mam ochoty, słodkie też niekoniecznie mnie jara :/
Babcia się moja wczoraj śmiała, że jak słodkiego nie chce, tzn że będzie chłopak [emoji23]
Eee tam [emoji12] ja teraz na slodkie nie mam ochoty praktycznie wcalea corka ma byc, a w pierwszej ciazy jadlam non stop a mam synka [emoji12]
Ślicznie wyglądacie dzieaczyny, aż troszkę zatęskniłam za brzuszkiem :) mój brzuszek wygląda teraz tak:
Zobacz załącznik 931052
Ale świetnie [emoji7][emoji7]

O, ruszyłyście wątek ;) super! U mnie 17+3 z @Kaamilaaa obie jesteśmy czerwcówkami :D u mnie jest niewielki brzuszek, ale ostatnio lekarz powiedział, że 'byle jaki' bo twardnieje i mnie wysłał na L4. Także odpoczywam. Jak ten czas leci... Pod koniec stycznia mam połówkowe, oby potwierdziła się dziewczynka, bo już mamy pokój na różowo 8-) @martoosia04 miałaś już USG? Jak się czujesz?

Jeny, jak przeczytałam te wiadomości o papierosach to aż się zatelepałam. Miałam coś napisać, ale sobie darowałam, w ciąży jakaś wojownicza jestem i po co mi to. Jedna, która otwarcie pisze o tym, że jej mama paliła i kielicha sobie w ciąży nie odmawiała i z nią jest wszystko ok, to miałam chęć napisać, że właśnie chyba nie jest ok i jest świetnym przykładem :mad:

Ja kangurka jakoś nie bardzo lubię i też najlepsza dla mnie jest kieszonka. W ogóle zastanawiam się, nad kupnem TULI na później bo o ile ja potrafię zamotać chustę, tak M. czy moja mama już nie bardzo. A noszenie im się bardzo podobało.
Przy kangurku robią mi sie luzy i jakos ciezko mi to ogarnac.. mozw kiedya dojde do wprawy;) narazie kieszonka jest super!
Ja też będę myslec.o nosidle, ale tak jak pisze Wiktorka, to dopiero jak mala bedzie siedziec :)

O, ruszyłyście wątek [emoji6] super! U mnie 17+3 z @Kaamilaaa obie jesteśmy czerwcówkami [emoji1] u mnie jest niewielki brzuszek, ale ostatnio lekarz powiedział, że 'byle jaki' bo twardnieje i mnie wysłał na L4. Także odpoczywam. Jak ten czas leci... Pod koniec stycznia mam połówkowe, oby potwierdziła się dziewczynka, bo już mamy pokój na różowo [emoji41] @martoosia04 miałaś już USG? Jak się czujesz?

Tak, miałam już jedno za sobą. Póki co był pęcherzyk jeszcze ale wg OM to było dopiero 6+0 tc więc nie zdziwiło mnie to. Ale doktorka powiedziała, że wszystko ok.

[emoji50] nasza mała fasolka z 04.01
IMG_3122.JPG

Mam jednak problem z L4, bo moja ginka powiedział, że nie wystawia elektronicznych L4 (nie wiem dlaczego) i poszukałam sobie ginka, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Prowadził ciąże mojej znajomej w zeszłym roku i dał jej L4 bez problemu. Więc liczę, że będzie u nas tak samo. Mam umówioną do niego wizytę na 18.01 to już by było 8+0tc więc liczę, że kiedy będzie robił usg to będzie serduszko już.

@Kaamilaaa no właśnie czytałam wiele opinii, że na dziewczynkę wcale niekoniecznie chce się tego słodkiego, jak kiedyś założono. [emoji23]

Dziewczyny, czy pamiętacie pierwsze usg Waszych dzieci z początku? Zastanawiam się czy po umiejscowieniu maluszka można sprawdzić tą zasadę co do płci [emoji848][emoji848][emoji848]

Tak, miałam już jedno za sobą. Póki co był pęcherzyk jeszcze ale wg OM to było dopiero 6+0 tc więc nie zdziwiło mnie to. Ale doktorka powiedziała, że wszystko ok.

[emoji50] nasza mała fasolka z 04.01
Zobacz załącznik 931059

Mam jednak problem z L4, bo moja ginka powiedział, że nie wystawia elektronicznych L4 (nie wiem dlaczego) i poszukałam sobie ginka, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Prowadził ciąże mojej znajomej w zeszłym roku i dał jej L4 bez problemu. Więc liczę, że będzie u nas tak samo. Mam umówioną do niego wizytę na 18.01 to już by było 8+0tc więc liczę, że kiedy będzie robił usg to będzie serduszko już.

@Kaamilaaa no właśnie czytałam wiele opinii, że na dziewczynkę wcale niekoniecznie chce się tego słodkiego, jak kiedyś założono. [emoji23]

Dziewczyny, czy pamiętacie pierwsze usg Waszych dzieci z początku? Zastanawiam się czy po umiejscowieniu maluszka można sprawdzić tą zasadę co do płci [emoji848][emoji848][emoji848]
Ja miałam z prawej strony w 7+6, czyli na chłopczyka, a już dwa razy lekarz mi powiedział, że prawdopodnie dziewczynka :D

reklama
Ja miałam z prawej strony w 7+6, czyli na chłopczyka, a już dwa razy lekarz mi powiedział, że prawdopodnie dziewczynka :D

Ja jak patrzysz na zdj miałam poprzednio chłopców do góry po lewej a teraz mam okruszka na dole po prawej - i zastanawiam się czy takie umiejscowienie ma znaczenie [emoji23] wiecie, trzeba dokarmiać nadzieje o córce [emoji23]

Do góry