reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
A co z ojcem dziecka? Będziesz zakładać sprawę o alimenty? Niech padalec płaci na dziecko:/

Malina nawet nie wiedziałam że są takie plasterki, można je kupić w aptece?
Raczej obstawiałabym u was zęby, ale kto wie [emoji848]

Zobacz załącznik 1064973Zobacz załącznik 1064974Zobacz załącznik 1064975
O rany jaka duza :) sliczna gwiazdeczka.

Z tymi plastrami jest ciezko. Nam je w szpitalu robili. Moja pediatra ich szukala zeby polecac rodzicom ale czy znalazła? Nie wiem. Jak bede przy okazji w przychodni do podpytam.

Ja mam juz pomocnice na całego. Uwielbia paczki, ahh te kobiety haha
IMG_20200107_130427.jpg
IMG-20200107-WA0007.jpeg
IMG_20200107_130454.jpg
IMG-20200107-WA0013.jpeg

Smoczek w gotowości ! Haha

Bez pomocy rodziców byłabym w czarnej d*pie, nie oszukujmy się. Pewnie dopadła by mnie depresja poporodowa albo wróciła nerwica w pełnym wydaniu. Poza tym, przy mojej pracy ciężko byłoby ogarnąć żłobek, jak wrócę do roboty to pewnie uda się wciągnąć na jedną zmianę ale to wciąż rozpoczynanie koło 6 (czyli wstawanie koło 4) i nie wiadomo kiedy się skończy zmianę, bo jednak wystarczy zerwanie sieci, duże wstrzymanie czy brak zmiennika i wszystko się sypie, a nie mogę sobie po prostu zostawić wagonu byle gdzie, bo mi się wg rozkładu zmiana skończyła.
Silna kobieta z ciebie i tak jak do tej pory sobie radzisz tak i z powrotem do pracy sobie poradzisz [emoji846][emoji106]
A co z ojcem dziecka? Będziesz zakładać sprawę o alimenty? Niech padalec płaci na dziecko:/

Malina nawet nie wiedziałam że są takie plasterki, można je kupić w aptece?
Raczej obstawiałabym u was zęby, ale kto wie [emoji848]

Zobacz załącznik 1064973Zobacz załącznik 1064974Zobacz załącznik 1064975
Jaka mała księżniczka śliczna [emoji3590][emoji7]
I ty tak chcesz mu popuścić ? No chyba z większości sytuacji jest jakieś wyjście, tym samym uczymy, że taki jeden z drugim zrobią, ręce umyją i radź se sama [emoji849]
Różne są sytuacje. Powinni płacić skoro zrobili. Ale z drugiej strony wiem jak to wygląda w praktyce i serio dla tych marnych 400zl czasami lepiej po prostu odpuścić, nie wpisywać faceta w papiery=brak alimentów ale za to mieć święty spokój [emoji6]
Ja mam juz pomocnice na całego. Uwielbia paczki, ahh te kobiety haha Zobacz załącznik 1065160Zobacz załącznik 1065162Zobacz załącznik 1065159Zobacz załącznik 1065161
Smoczek w gotowości ! Haha
Ale ona już duża jest [emoji7][emoji7]

To tylko kwestia czasu. Krolewna rosnie a wraz z nia potrzeby. Ja ostatnio pol galerii przebiegalam z Jula na nowe ciuchy.
Ja sobie prawie nic nie kupuje tylko jej. Teraz znowu gadzety.. krzeslko do kapania i jezdzik z blokowanym kolami. Juz nie wiem co z nia caly dzien robic, a w wannie wklada specjalnie glowe pod wode, samej mi ciezko utrzymac :p

My dziś po szczepieniu (7msc wzw b[emoji6]) młoda dalej waga piorkowa, 7kg jeszcze nie przekroczone 6980g [emoji6] ale rośnie no i ona jest ciągle w ruchu więc wielka nie będzie, już się przestałam schizowac [emoji41]

Dziś ogarnęła że może się przemieszczać między pokojami więc jest wesoło [emoji85]

No i nadal nie chce jeść papek, woli konkretną zupke z makaronem albo paprykę do rączki [emoji41]
IMG_20200108_142001.jpeg
IMG_20200108_143623.jpeg

reklama
Do góry