reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Nasz mlody juz siedział i raczkowal ale Twój wczesniak jest a dwa widełki na te umiejętności są spore. Fifi sie szybko rozwija fizycznie ale poza mowieniem ga ga, biciem brawo, pacy pacy to oznacza uderzanie raczka i hopa hopa czyli robi przysiady jak trzymam go za raczki, to nic wiecej nie umie. Jeszcze jak siedzi mi na kolanach i bawimy sie to wie co to raczek nieboraczek, baram baram buc. Kolejne dziecko moje nie mówi za wiele.
Paulinka twój to wczesniak to idzie innym rytmem. Jaki ma wiek korygowany ?
Mój chodzi już, nie biega maratonów ale kilka kroczków zrobi bez problemu. I jestem pod wrażeniem jak dużo dźwięków wydaje. Mama, tatą, baba, bam, kiki kici, Lena.
My jesteśmy nad morzem bardzo mu spadł apetyt i też się martwię
Igor dogonił rówieśników z rozwojem fizycznym dlatego powinien już iść zgodnie z dalszymi widełkami ;) ale zdaje sobie sprawę,że nawet jeśli to będzie robił większość na koniec tego okresu ;) korygowane ma 4,5 msc ;)
Fajnie jak już coś mówią brzdące Igor dużo mówi,ale ewidentnie swoim językiem ;p

reklama
Paulinka z tego co wiem to należy cały czas patrzeć na korygowany wiek. Jeśli robi coś wcześniej to super, ale on w dalszym ciagus 4.5 miesiąca. Mam koleżankę która urodziła w 32 TC i cały czas używała wieku korygowanego. Mloda ma 2 lata i nie odstaje w ogóle, ale oo raczkowała i chodziła później.

No to wraz ze @Zmijka25 mamy dziś 8 miesięcy naszych szkrabow :)

received_2536497036608777.jpeg
received_849857595446463.jpeg
received_2530516720527615.jpeg

Kiedyś u Was byłam, jeszcze będąc w ciąży, potem jakoś zamilklam, może ze względu na to, że większość z Was miała już brzdace i po prostu ,,nie miałam tematu,,. Ale doczekalam się i ja. 14.11 urodziłam córkę, Łucję. Poród był ekspresowy, trwał 2.5 godz [emoji86] urodziłam 2 tyg przed terminem choć musiała nam trochę pomóc oksytocyna. Mała obecnie ma skończone 6 tyg, rozwija się prawidłowo i jest cudownym, grzecznym dzieckiem [emoji3526] PS. Nie, Łucja nie była u stylisty [emoji28]
IMG_20191114_214551.jpeg
IMG_20191128_150228.jpeg
IMG_20191206_150224.jpeg
IMG_20191216_125756.jpeg
IMG_20191221_134640.jpeg

Ale duże te wasze dzieciaki już [emoji41][emoji3590][emoji3590]

Napisałam że wasze już takie duże a potem uświadomiłam sobie ze przecież Daga tylko miesiąc i kilka dni młodsza [emoji33]1
Kiedyś u Was byłam, jeszcze będąc w ciąży, potem jakoś zamilklam, może ze względu na to, że większość z Was miała już brzdace i po prostu ,,nie miałam tematu,,. Ale doczekalam się i ja. 14.11 urodziłam córkę, Łucję. Poród był ekspresowy, trwał 2.5 godz [emoji86] urodziłam 2 tyg przed terminem choć musiała nam trochę pomóc oksytocyna. Mała obecnie ma skończone 6 tyg, rozwija się prawidłowo i jest cudownym, grzecznym dzieckiem [emoji3526] PS. Nie, Łucja nie była u stylisty [emoji28] Zobacz załącznik 1062428Zobacz załącznik 1062429Zobacz załącznik 1062430Zobacz załącznik 1062431Zobacz załącznik 1062432
Ale śliczna [emoji3590][emoji3590]super ma włoski [emoji41]

reklama
Do góry