reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

U nas też choróbsko. Oskrzela pełne wydzieliny, inhalujemy się, dr chciała dac antybiotyk bo mówiła, że ostatnio maluchy wracają do niej i jest już rozwinięte z tego zapalenie, że bardzo szybko się to dzieje u takich dzieciaków... jutro zapadnie decyzja. A tak poza tym po świętach dziecko mi się rozregulowalo, później chodzi spać i robi sobą i wieczorem drzemke. Muszę ją jakoś przestawić [emoji6]

reklama
U nas byly 2 dni podwyzszonej temp i po tym smarki jak woda sie leja do dzis, zielone kupy, i podejrzewam ze to na zeby. Jedzenie tez sie zmienilo raz je normalnie a raz na raty. Tak sie wycwanil ze wstaje juz bez uchwytów w łóżeczku turystycznym i zasypianie jego to ciągle wstawanie i chodzenie wkolo łóżeczka.
Ja dzis wstalam z zatkanym uchem od woskowiny i nie moge sobie z tym poradzić.
Zdrowka dla chorowitkow.
To moj lobuziak z tatą jutro konczy 8 miesięcy.
IMG_20191230_154115.jpg

Ostatnia edycja:
U nas też choróbsko. Oskrzela pełne wydzieliny, inhalujemy się, dr chciała dac antybiotyk bo mówiła, że ostatnio maluchy wracają do niej i jest już rozwinięte z tego zapalenie, że bardzo szybko się to dzieje u takich dzieciaków... jutro zapadnie decyzja. A tak poza tym po świętach dziecko mi się rozregulowalo, później chodzi spać i robi sobą i wieczorem drzemke. Muszę ją jakoś przestawić [emoji6]
U was też ;( ojejku ;(! U nas oskrzela były czyste stąd też tylko inhalacje, ale katar nadal mamy :/ dobrze, że dostaliśmy na święta zielone światło bo bym chyba się załamała siedząc w domu
U nas byly 2 dni podwyzszonej temp i po tym smarki jak woda sie leja do dzis, zielone kupy, i podejrzewam ze to na zeby. Jedzenie tez sie zmienilo raz je normalnie a raz na raty. Tak sie wycwanil ze wstaje juz bez uchwytów w łóżeczku turystycznym i zasypianie jego to ciągle wstawanie i chodzenie wkolo łóżeczka.
Ja dzis wstalam z zatkanym uchem od woskowiny i nie moge sobie z tym poradzić.
Zdrowka dla chorowitkow.
To moj lobuziak z tatą jutro konczy 8 miesięcy.
Zobacz załącznik 1062053
Jaki on jest cudowny [emoji3531] i kiedy on tak urósł ja pytam ? Igor ma już 6,5 msc ale na razie opanował do perfekcji leżenie na brzuchu i to by było na tyle ;) no nic według fizjo rozwija się dobrze więc muszę cierpliwie czekać ;)

U was też ;( ojejku ;(! U nas oskrzela były czyste stąd też tylko inhalacje, ale katar nadal mamy :/ dobrze, że dostaliśmy na święta zielone światło bo bym chyba się załamała siedząc w domu Jaki on jest cudowny [emoji3531] i kiedy on tak urósł ja pytam ? Igor ma już 6,5 msc ale na razie opanował do perfekcji leżenie na brzuchu i to by było na tyle ;) no nic według fizjo rozwija się dobrze więc muszę cierpliwie czekać ;)
Nasz mlody juz siedział i raczkowal ale Twój wczesniak jest a dwa widełki na te umiejętności są spore. Fifi sie szybko rozwija fizycznie ale poza mowieniem ga ga, biciem brawo, pacy pacy to oznacza uderzanie raczka i hopa hopa czyli robi przysiady jak trzymam go za raczki, to nic wiecej nie umie. Jeszcze jak siedzi mi na kolanach i bawimy sie to wie co to raczek nieboraczek, baram baram buc. Kolejne dziecko moje nie mówi za wiele.

Paulinka twój to wczesniak to idzie innym rytmem. Jaki ma wiek korygowany ?
Mój chodzi już, nie biega maratonów ale kilka kroczków zrobi bez problemu. I jestem pod wrażeniem jak dużo dźwięków wydaje. Mama, tatą, baba, bam, kiki kici, Lena.
My jesteśmy nad morzem bardzo mu spadł apetyt i też się martwię

Dzięki, ja nie kp, więc powinnam zrobić, zalecenia są różne, ponoć dobry lekarz potrafi zrobić USG i ocenić stan piersi nawet matki karmiącej, tak mi mówiła jedna położna od laktacji, za to lekarz powiedziała żeby przyjść pół roku po zaprzestaniu karmienia i teraz tak będzie, zwłaszcza że planuje 2 dziecko. Ale w sumie muszę sprawdzić jaki lekarz to robi, bo nikt mi nigdy piersi nie badał :no:
Na USG piersi najlepiej do radiologa.

Paulinka twój to wczesniak to idzie innym rytmem. Jaki ma wiek korygowany ?
Mój chodzi już, nie biega maratonów ale kilka kroczków zrobi bez problemu. I jestem pod wrażeniem jak dużo dźwięków wydaje. Mama, tatą, baba, bam, kiki kici, Lena.
My jesteśmy nad morzem bardzo mu spadł apetyt i też się martwię
A słyszysz żeby coś się działo? U nas dzień przed infekcją właśnie moja nic nie chciała jeść, cyca jej wciskalam na siłę na śpiocha. Już w trakcie choroby je ładnie

U mnie tylko zęby powoli idą, tak co kilka dni widzę że jest inny tzn bardziej marudny, więcej poplakuje i ma problemy z zaśnięciem, później 3-4 dni przerwy i znowu rączki w buzi, jedzenie na raty, masa śliny i płaczliwy jest.
Z sukcesów, to kilka razy udało się przewrócić z pleców na bok, ale trzeba mamę za palec do tego trzymać. Staram się nie robić nic na siłę, przyjdzie czas to się nauczy wszystkiego:) a jak ma trudny dzień, to najlepiej śpi się na mamie:p
received_1031927200479432.jpeg

reklama
Do góry