reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Nie, niestety nam kp się nie udało, ścigągałam do 3 miesiąca, jak przestałam, bo ciągle miałam poranione sutki od laktatora, to rowno za 28 dni przyszła @
U mnie zero objawów, martwi mnie to bo przy córce już miałam mdłości i wymioty, a tu cisza, może płaczliwa jestem, ale to może efekt dupka. Może lekarz Ci coś doradzi żeby nie rezygnować z kp i przywrócić owulację? Przecież muszą być jakieś alternatywne metody [emoji6]
A dziewczyny czy któraś może tak miała że w jednej ciąży były wymioty a w innej nie? Wizyta dopiero 10.

Ja w dwóch pierwszych nie miałam ani mdłości ani nie wymiotowałam - gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała ze jestem w ciąży. Za to teraz w tej trzeciej ciąży z Tosia to wszystko sie skumulowało. Wymioty, nudności, przeziębienia, skurcze wcześniejsze :/ No koszmar.

reklama
Ja też pierwsza ciążę przechodziłam bezobjawowo, a druga koszmarnie.
Ilonaz ja później już kp tylko w nocy i wtedy wróciła @, czy nawet później niż po roku. Bo córkę mam z października, a pierwsza @ dostałam chyba w grudniu

Ja obie ciaze z objawami ale przy Julce wymiotowalam strasznie i bardzo długo bo do 24tyg. Z Fifkiem wymiotow bylo mniej ale mdlilo i patrzeć na jedzenie nie moglam do 14tc. Za to w tej ciąży mialam okropne migreny.

Witam was kochane w Nowym Roku :)

Dzięki dziewczyny, na Was to zawsze można liczyć 😘 początku są okropnie stresujące, a ten brak objawów mnie dobija, nic człowiek nie mądrzeje z wiekiem, dalej się wszystkim przejmuje 🤦‍♀️ Ale obiecałam sobie, że jeśli z ta ciąża nie wyjdzie to robię przerwę, wracam do pracy, którą kocham, ludzi których lubię i wychowuje córkę która już mam. A na 2 przyjdzie jeszcze czas ;)

Dzięki dziewczyny, na Was to zawsze można liczyć 😘 początku są okropnie stresujące, a ten brak objawów mnie dobija, nic człowiek nie mądrzeje z wiekiem, dalej się wszystkim przejmuje 🤦‍♀️ Ale obiecałam sobie, że jeśli z ta ciąża nie wyjdzie to robię przerwę, wracam do pracy, którą kocham, ludzi których lubię i wychowuje córkę która już mam. A na 2 przyjdzie jeszcze czas ;)
To chyba normalne.. Kazda się stresuje.. Pamiętasz mnie? Ile testow zrobilam.. A jak im pozniej wyszedl jaśniejszy to ja bylam pewna ze koniec... A tu proszę maly demonek po domu juz śmiga. Najpierw mocno bolaly mnie piersi i jak przestały bylam pewna ze koniec bo podobno bola od wysokiego progesteronu a moj w obu badaniach mial tylko lekko ponad 18 a drugi wynik podobny ale nizszy.. To wystarczylo by uroic sobie ze progesteron juz leci.. My kobiety to chyba bysmy nie umialy zyc bez zadnej wkręty samej sobie.
Bedzie dobrze!!

Paulinka z tego co wiem to należy cały czas patrzeć na korygowany wiek. Jeśli robi coś wcześniej to super, ale on w dalszym ciagus 4.5 miesiąca. Mam koleżankę która urodziła w 32 TC i cały czas używała wieku korygowanego. Mloda ma 2 lata i nie odstaje w ogóle, ale oo raczkowała i chodziła później.
Jasne,że tak :)
Jaki on już duży [emoji3531]
Małe cudo po prostu [emoji3531]
Szczesliwego Nowego Roku dziewczyny. Zdrowia dla Was i wszystkich Pociech. W tym roku będzie tylko lepiej ! CalujemyZobacz załącznik 1062671
Ona już stoi ? [emoji33] Czemu one tak szybko rosną ?
I my też życzymy szczęśliwego Nowego Roku i zdrowia dla Was i dzieciaczków [emoji7] zdjęcia z lewej Sylwester 2018, z prawej 2019 [emoji6]Zobacz załącznik 1062862
Piękne dziewczyny :)

Dzięki dziewczyny, na Was to zawsze można liczyć [emoji8] początku są okropnie stresujące, a ten brak objawów mnie dobija, nic człowiek nie mądrzeje z wiekiem, dalej się wszystkim przejmuje [emoji2356] Ale obiecałam sobie, że jeśli z ta ciąża nie wyjdzie to robię przerwę, wracam do pracy, którą kocham, ludzi których lubię i wychowuje córkę która już mam. A na 2 przyjdzie jeszcze czas ;)
Stres jest zawsze, ale nie masz co się sugerować objawami, mnie bolały piersi, a w dniu, w którym powinnam dostać @ przestały myślałam, że nic z tego, a szogun właśnie krzyczy na macie :) w poprzedniej ciąży nie plamiłam, nie miałam żadnych niepokojących znaków, a poroniłam, w tej ciąży plamiłam, a urodziłam reguły nie ma ;)
Pomyśl co ja przejdę jak kiedyś zdecyduje się na ciążę najpierw poronienie, później przedwczesny poród [emoji1745]

Cześć :)
Czy miała któraś problem z ropiejacym okiem u dziecka (zatkany kanalik), Igor ma już 6,5 msc wytestowane różne maści, kropelki, zastanawiam się mocno nad zabiegiem udrożniania kanalika bo prawe oko nam odpuściło, a lewe od urodzenia ropieje

Czy miała któraś problem z ropiejacym okiem u dziecka (zatkany kanalik), Igor ma już 6,5 msc wytestowane różne maści, kropelki, zastanawiam się mocno nad zabiegiem udrożniania kanalika bo prawe oko nam odpuściło, a lewe od urodzenia ropieje

Ja za dzieciaka to miałam. Żyje. Lepiej zrob teraz poki Igor mały.

reklama
Janek ma przytkany :( tylko w prawym oku... masowałam, na początku miał kropelki ale też to nic nie dało. Idę pod koniec stycznia do okulisty.
Moja siostra miała oba zatkane i jej przetykali jak była niemowlakiem, też przeżyła [emoji14]

Do góry