reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Nie, niestety nam kp się nie udało, ścigągałam do 3 miesiąca, jak przestałam, bo ciągle miałam poranione sutki od laktatora, to rowno za 28 dni przyszła @
U mnie zero objawów, martwi mnie to bo przy córce już miałam mdłości i wymioty, a tu cisza, może płaczliwa jestem, ale to może efekt dupka. Może lekarz Ci coś doradzi żeby nie rezygnować z kp i przywrócić owulację? Przecież muszą być jakieś alternatywne metody [emoji6]
A dziewczyny czy któraś może tak miała że w jednej ciąży były wymioty a w innej nie? Wizyta dopiero 10.

Ja w dwóch pierwszych nie miałam ani mdłości ani nie wymiotowałam - gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziała ze jestem w ciąży. Za to teraz w tej trzeciej ciąży z Tosia to wszystko sie skumulowało. Wymioty, nudności, przeziębienia, skurcze wcześniejsze :/ No koszmar.

reklama
Ja też pierwsza ciążę przechodziłam bezobjawowo, a druga koszmarnie.
Ilonaz ja później już kp tylko w nocy i wtedy wróciła @, czy nawet później niż po roku. Bo córkę mam z października, a pierwsza @ dostałam chyba w grudniu

Ja obie ciaze z objawami ale przy Julce wymiotowalam strasznie i bardzo długo bo do 24tyg. Z Fifkiem wymiotow bylo mniej ale mdlilo i patrzeć na jedzenie nie moglam do 14tc. Za to w tej ciąży mialam okropne migreny.

Witam was kochane w Nowym Roku :)

Dzięki dziewczyny, na Was to zawsze można liczyć 😘 początku są okropnie stresujące, a ten brak objawów mnie dobija, nic człowiek nie mądrzeje z wiekiem, dalej się wszystkim przejmuje 🤦‍♀️ Ale obiecałam sobie, że jeśli z ta ciąża nie wyjdzie to robię przerwę, wracam do pracy, którą kocham, ludzi których lubię i wychowuje córkę która już mam. A na 2 przyjdzie jeszcze czas ;)

Dzięki dziewczyny, na Was to zawsze można liczyć 😘 początku są okropnie stresujące, a ten brak objawów mnie dobija, nic człowiek nie mądrzeje z wiekiem, dalej się wszystkim przejmuje 🤦‍♀️ Ale obiecałam sobie, że jeśli z ta ciąża nie wyjdzie to robię przerwę, wracam do pracy, którą kocham, ludzi których lubię i wychowuje córkę która już mam. A na 2 przyjdzie jeszcze czas ;)
To chyba normalne.. Kazda się stresuje.. Pamiętasz mnie? Ile testow zrobilam.. A jak im pozniej wyszedl jaśniejszy to ja bylam pewna ze koniec... A tu proszę maly demonek po domu juz śmiga. Najpierw mocno bolaly mnie piersi i jak przestały bylam pewna ze koniec bo podobno bola od wysokiego progesteronu a moj w obu badaniach mial tylko lekko ponad 18 a drugi wynik podobny ale nizszy.. To wystarczylo by uroic sobie ze progesteron juz leci.. My kobiety to chyba bysmy nie umialy zyc bez zadnej wkręty samej sobie.
Bedzie dobrze!!

Paulinka z tego co wiem to należy cały czas patrzeć na korygowany wiek. Jeśli robi coś wcześniej to super, ale on w dalszym ciagus 4.5 miesiąca. Mam koleżankę która urodziła w 32 TC i cały czas używała wieku korygowanego. Mloda ma 2 lata i nie odstaje w ogóle, ale oo raczkowała i chodziła później.
Jasne,że tak :)
Jaki on już duży [emoji3531]
Małe cudo po prostu [emoji3531]
Szczesliwego Nowego Roku dziewczyny. Zdrowia dla Was i wszystkich Pociech. W tym roku będzie tylko lepiej ! CalujemyZobacz załącznik 1062671
Ona już stoi ? [emoji33] Czemu one tak szybko rosną ?
I my też życzymy szczęśliwego Nowego Roku i zdrowia dla Was i dzieciaczków [emoji7] zdjęcia z lewej Sylwester 2018, z prawej 2019 [emoji6]Zobacz załącznik 1062862
Piękne dziewczyny :)

Dzięki dziewczyny, na Was to zawsze można liczyć [emoji8] początku są okropnie stresujące, a ten brak objawów mnie dobija, nic człowiek nie mądrzeje z wiekiem, dalej się wszystkim przejmuje [emoji2356] Ale obiecałam sobie, że jeśli z ta ciąża nie wyjdzie to robię przerwę, wracam do pracy, którą kocham, ludzi których lubię i wychowuje córkę która już mam. A na 2 przyjdzie jeszcze czas ;)
Stres jest zawsze, ale nie masz co się sugerować objawami, mnie bolały piersi, a w dniu, w którym powinnam dostać @ przestały myślałam, że nic z tego, a szogun właśnie krzyczy na macie :) w poprzedniej ciąży nie plamiłam, nie miałam żadnych niepokojących znaków, a poroniłam, w tej ciąży plamiłam, a urodziłam reguły nie ma ;)
Pomyśl co ja przejdę jak kiedyś zdecyduje się na ciążę najpierw poronienie, później przedwczesny poród [emoji1745]

Cześć :)
Czy miała któraś problem z ropiejacym okiem u dziecka (zatkany kanalik), Igor ma już 6,5 msc wytestowane różne maści, kropelki, zastanawiam się mocno nad zabiegiem udrożniania kanalika bo prawe oko nam odpuściło, a lewe od urodzenia ropieje

Czy miała któraś problem z ropiejacym okiem u dziecka (zatkany kanalik), Igor ma już 6,5 msc wytestowane różne maści, kropelki, zastanawiam się mocno nad zabiegiem udrożniania kanalika bo prawe oko nam odpuściło, a lewe od urodzenia ropieje

Ja za dzieciaka to miałam. Żyje. Lepiej zrob teraz poki Igor mały.

reklama
Janek ma przytkany :( tylko w prawym oku... masowałam, na początku miał kropelki ale też to nic nie dało. Idę pod koniec stycznia do okulisty.
Moja siostra miała oba zatkane i jej przetykali jak była niemowlakiem, też przeżyła [emoji14]

Do góry