reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Mi lekarz nic nie mówił by zrobić.
emoji848.png

Kamila, najlepszego dla Dafi :*
Ja mialam iść ale chyba pójdę jak już skończę kp. W czasie ciąży miałam i coś się tam lekarzowi nie podobało w jednej piersi i mówił żeby zrobić po ciąży a inny lekarz że jak skończę kp
emoji849.png
. Więc poczekam narazie
Dzięki, ja nie kp, więc powinnam zrobić, zalecenia są różne, ponoć dobry lekarz potrafi zrobić USG i ocenić stan piersi nawet matki karmiącej, tak mi mówiła jedna położna od laktacji, za to lekarz powiedziała żeby przyjść pół roku po zaprzestaniu karmienia i teraz tak będzie, zwłaszcza że planuje 2 dziecko. Ale w sumie muszę sprawdzić jaki lekarz to robi, bo nikt mi nigdy piersi nie badał :no:

reklama
Wlasnie czytam nowe badania, ktore pokazaly, ze paracetamol w ciazy ma zly wplyw. Przenika do lozyska. A jest uwazany za taki bezpieczny, polecany przez lekarzy itp...

Niby co złego ten paracetamol robi dziecku?
Już wcześniejsze badania sugerowały, że istnieje związek pomiędzy stosowaniem w ciąży acetaminofenu (paracetamolu), a zaburzeniami rozwoju. Pokazywano, że jego działanie może zaburzać prawidłowe funkcjonowanie hormonów i wpływać negatywnie na rozwijający się mózg płodu. Jednak wcześniejsze badania były w głównej mierze oparte na informacjach zebranych od mam. Tym razem, od dzieci, po narodzinach pobierano próbki krwi pępowinowej, co pozwoliło ocenić ilość leku, który spożywały mamy. Wiadomo też, że jest to lek, który przenika do łożyska.

Mysle, ze nie ma co panikowac ,ale na kazdy bolik polecany jest paracetamol, przynajmniej ja tak mialam w ciazy.

Liczba a przestań na pewno aż tyle nie bralas. Myślę, że to chodzi o takie kobiety które nadużywają, a nie biorą w razie potrzeby. Antybiotyk też bralam. Nie popadajmy w paranoję

Liczba a przestań na pewno aż tyle nie bralas. Myślę, że to chodzi o takie kobiety które nadużywają, a nie biorą w razie potrzeby. Antybiotyk też bralam. Nie popadajmy w paranoję
Niee ja nie po to to napisałam. Nie martwie sie, pewnie jakbym byla w ciąży to bym sie nakrecila. Teraz tylko sie utwierdzam w tym, ze trzeba myslec samemu i nie wierzyc slepo lekarzowi.

reklama
Niee ja nie po to to napisałam. Nie martwie sie, pewnie jakbym byla w ciąży to bym sie nakrecila. Teraz tylko sie utwierdzam w tym, ze trzeba myslec samemu i nie wierzyc slepo lekarzowi.
Dokładnie :) ja gdzieś w ciąży trafiłam na badania sugerujące związek paracetamolu w ciąży i później alergii u dzieci. Tak samo no spa i obniżone napięcie mięśniowe :) ale wiadomo - po pierwsze wszystko w granicach rozsądku, po drugie czasem trzeba wybrać mniejsze zło jak np z antybiotykiem

Do góry