reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

No chyba nie do konca wylapiesz dzieci szybko sie ucza i przyzwyczajaja do tego co maja. W naszej rodzinie Kacper syn brata jak poszedl do szkolyial profilaltyczny bilans i pielęgniarka zlapala ze cos jest noe tak. Okazalo sie ze mlody ma wade +7 na obu oczkach. I jak zalozyli mu okulary to poplakal się ze szczęścia i powiedzial ze on widzi teraz inaczej. Nikt nigdy nawet z nas tego nie zauwazyl.

Moze byc jak mowisz ze teraz wszystko ok a za chwile sie to moze zmienić. Bynajmniej bede wiedziala ze wada nie jest od urodzenia. Dowiedzialam sie tego od lekarki w przychodni przy szczepieniu ze jest teraz taka konieczność.

reklama
No i super, że masz czyste serce. A taka wadę bez problemu wylapiesz bo to bardzo dużo. Przynajmniej według mnie. Dziecko gorzej rysuje, niżej sie pochyla, to wynika z obserwacji i jeśli przebywasz z dzieckiem to po prostu wylapujesz nieprawidłowości

No i super, że masz czyste serce. A taka wadę bez problemu wylapiesz bo to bardzo dużo. Przynajmniej według mnie. Dziecko gorzej rysuje, niżej sie pochyla, to wynika z obserwacji i jeśli przebywasz z dzieckiem to po prostu wylapujesz nieprawidłowości
Po Kacprze naszym nikt nic nie zauważył. Bawil sie i latal jak wszystkie dzieci.. W szklle tez rysowal gral w gry. Zreszta ja stara baba a u siebie nie wyczailam a mam - 2.25 i astygmatyzm.

Już kiedyś to pisałam, że według mnie nie ma potrzeby ani co miesiąc robić badań krwii ani latać po specjalistach. Wiadomo jeśli są przesłanki to oczywiście. Moja córka jest pod opieką kliniki we Wrocławiu tam nam Pani profesor sama mówiła, żeby dać jej spokój i krew zbadamy dopiero jeśli będzieku temu jakąkolwiek przesłanka

Według moich obserwacji jednak da sie, ale wiadomo każdy robi jak chce. Jeśli to ma ci przynieść spokój wewnętrzny to dobrze że byłaś

Zapytalam na kwietniowkach. Tylko 2 dziewczyny mialy takie zalecenie. Wiec to chyba jakas nowosc. Ale dobrze, ze wystawiaja takie skierowania.

reklama
Zapytalam na kwietniowkach. Tylko 2 dziewczyny mialy takie zalecenie. Wiec to chyba jakas nowosc. Ale dobrze, ze wystawiaja takie skierowania.
U nas badaja wzrok i na pol roku krew. Bo sprawdzają poziom hemoglobiny. Dziecko ma zmagazynowane zelazo jeszcze z czasu ciazy i jak przechodzi na wlasny pobór to roznie sie kończy. My mielismy łącznie krew 3 razy ale raz to choroba i konieczność zprawdzenia czy jest infekcja bakteryjna, drugim razem z powodu stanow zapalnych jak wrastaly pazurki i teraz 3 raz i hemoglobina 12.5 a wtedy byla lekko ponad 11 wiec podskoczyl mlody.

Do góry