reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Urodziłam, ale jeszcze się nie tulimy. O 1.30 odeszły mi wody, skurcze koszmarne a rozwarcie ledwo 4,5cm. Wyzwalam swoją mamę i wszystkich w zasięgu wzroku, w końcu dali mi coś na uśmierzenie bólu i się zaczęło... Ja zaczęłam odpływać, dziecku spadła saturacja a rozwarcie nie szło i ok 4.30 cc.

Ładnie zapłakał jak go wyjęli, ale przez to go nie odszlamili i miał problemy z oddychaniem, o 13 mnie pionizuja a potem jak będzie dzidziuś miał dobry cukier to powinniśmy być już z razem
Biedna... ale dobrze, że jesteście już razem... Gratuluję :)

reklama
No to najserdeczniejsze i najszczersze życzenia mamusiu!!! Trzymam kciuki żeby postawienie cię do pionu nie bolało jakoś strasznie mocno bo swoje już przeżyłaś. Pamiętaj że z każdym dniem będzie coraz lepiej. Czekamy na Foto dzidziusia!!!

Urodziłam, ale jeszcze się nie tulimy. O 1.30 odeszły mi wody, skurcze koszmarne a rozwarcie ledwo 4,5cm. Wyzwalam swoją mamę i wszystkich w zasięgu wzroku, w końcu dali mi coś na uśmierzenie bólu i się zaczęło... Ja zaczęłam odpływać, dziecku spadła saturacja a rozwarcie nie szło i ok 4.30 cc.

Ładnie zapłakał jak go wyjęli, ale przez to go nie odszlamili i miał problemy z oddychaniem, o 13 mnie pionizuja a potem jak będzie dzidziuś miał dobry cukier to powinniśmy być już z razem
Gratulacje! Dużo zdrowia dla Was:)

IMG_20191023_152548.jpg
Jest śliczny, ma dużo czarnych włosków, kocham go nad życie. Ale to życie mnie trochę przytłacza, karmienie piersią w szpitalu to jakiś koszmar, każdy mówi coś innego,.że piękna laktacja jak na cc a ja przystawiałam i nic, nie otwiera buzi albo nie chwyta. Wiem że może nie umieć, ale wiem że mam za duże brodawki i nie ma opcji żeby to zagrało. Decyzja o mm to chyba jedyna rzecz z której w tej chwili się cieszę. No i perspektywa wyjścia do domu niedługo

reklama
Zobacz załącznik 1037595
Jest śliczny, ma dużo czarnych włosków, kocham go nad życie. Ale to życie mnie trochę przytłacza, karmienie piersią w szpitalu to jakiś koszmar, każdy mówi coś innego,.że piękna laktacja jak na cc a ja przystawiałam i nic, nie otwiera buzi albo nie chwyta. Wiem że może nie umieć, ale wiem że mam za duże brodawki i nie ma opcji żeby to zagrało. Decyzja o mm to chyba jedyna rzecz z której w tej chwili się cieszę. No i perspektywa wyjścia do domu niedługo
Maluszek jest cudowny.
A Ty mamusiu pomysl jak chcesz karmic. Wszystko zalezy od nastawienia. Duze brodawki nie sa problemem często nawet kobiety maja wklesle sutki i karmią pieknie bardzo długo. Zrob tak jak dla was będzie najlepiej. W szpitalach czesto mowia dziwne rzeczy bo położne maja srednia wiedze o laktacji. W tej sytuacji Najlepszy jest Certyfikowany doradca laktacyjny. Jeśli chcesz zawalczyć o karmienie piersią to szukaj takiego specjalisty.
Ile malenstwo wazylo?? :)

Do góry