reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@Maliina ciągle nie:( dalej dostaję sprzeczne info, rano mówią czekać, popołudniu dzwonili na porodówkę a teraz pytają czy czuję te skurcze z ktg... Jasne że czuję, nie jestem z kamienia. Skurcze mam regularne ale ciągle za słabe, krążę po schodach i korytarzu a nagle w magiczny sposób z 3 cm rozwarcia spadło na 2,5.
Niestety i ja to znam. Wychodząc ze szpitala pierwszym razem mialam 4cm.. Wrocilam po kilku dniach i na badaniu 2cm.. Zalozyli foleya i on sprawil ze juz bylo 4cm..a rano oksy pozamiatala do 9cm plus przebity pecherz.
No nic musisz uzbroic sie w cierpliwosc. Wazne ze Tobie nic nie jest i dzieciatku.

reklama
Skurcze co 3-5 minut, plecy naparzają a onii dają paracetamol w kroplówce przeciwbólowo, bo rozwarcie na 3,5cm i nic mi te skurcze nie dają ponoć. A ja mam ochotę odgryźć sobie pół ręki z bólu. Aż się boję tych porodowych... Jak nie przejdzie po godz, to dadzą oxy.

Skurcze co 3-5 minut, plecy naparzają a onii dają paracetamol w kroplówce przeciwbólowo, bo rozwarcie na 3,5cm i nic mi te skurcze nie dają ponoć. A ja mam ochotę odgryźć sobie pół ręki z bólu. Aż się boję tych porodowych... Jak nie przejdzie po godz, to dadzą oxy.
I jak nie przeszly? Biedna.. Niezle cię wymecza :(

Urodziłam, ale jeszcze się nie tulimy. O 1.30 odeszły mi wody, skurcze koszmarne a rozwarcie ledwo 4,5cm. Wyzwalam swoją mamę i wszystkich w zasięgu wzroku, w końcu dali mi coś na uśmierzenie bólu i się zaczęło... Ja zaczęłam odpływać, dziecku spadła saturacja a rozwarcie nie szło i ok 4.30 cc.

Ładnie zapłakał jak go wyjęli, ale przez to go nie odszlamili i miał problemy z oddychaniem, o 13 mnie pionizuja a potem jak będzie dzidziuś miał dobry cukier to powinniśmy być już z razem

Urodziłam, ale jeszcze się nie tulimy. O 1.30 odeszły mi wody, skurcze koszmarne a rozwarcie ledwo 4,5cm. Wyzwalam swoją mamę i wszystkich w zasięgu wzroku, w końcu dali mi coś na uśmierzenie bólu i się zaczęło... Ja zaczęłam odpływać, dziecku spadła saturacja a rozwarcie nie szło i ok 4.30 cc.

Ładnie zapłakał jak go wyjęli, ale przez to go nie odszlamili i miał problemy z oddychaniem, o 13 mnie pionizuja a potem jak będzie dzidziuś miał dobry cukier to powinniśmy być już z razem
Ech wycierpialas się kochana... Gratulacje!
U mnie na razie się nic nie dzieje...

Gratulacje kochana mamusiu. Juz jesteście razem!!!! Bardzo sie ciesze ze masz to juz za sobą. Jak dojdziesz do siebie daj znać ile malutki wazyl i mierzył.

reklama
Dzięki dziewczyny za rady :) też tak robię ale ta ilość jest ogromna ... :) wydaje mi się, że aż za dużo... moje starsze dziewczyny nie miały tak... a tu normalnie wyłazi samo... :)

Do góry