reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Śliczne te wasze maluszki[emoji7] a wydaje się, że dopiero, co testy robiłyście. Czas gna jak szalony. Mi też ta moja ciąża ucieka, że szok!
@martoosia04 ja też już nie mogę doczekać się mojego małego [emoji7]
Wczoraj mieliśmy wizytę, wszystko ok. Duży chłopak nam się szykuje. W 31+0 waży 2100. Jak utrzyma tą tendencję wzrostu to będzie ważył ok 3700-3800. Mam nadzieję, że jakoś dam radę go urodzić SN[emoji6][emoji39]

A Janek razem z Fifciakiem świętuje :D i też źle rączki układa [emoji14] Zobacz załącznik 1002712Zobacz załącznik 1002713
Czyli te maluchy z 30 kwietnia juz tak maja :) nam fizjoterapeutka pokazala jak go przytrzymać w odpowiedniej pozycji wtedy widac dużą roznice. Ale wszystko po woli. Do niedawna nie potrafil poprawnie próby trakcyjnej teraz robi ją rewelacyjnie.

Skad macie pianki? Kurde ciagle sie zastanawiam jakie kupic. Widzialam fajne kontrastowe z babyono

Śliczne te wasze maluszki[emoji7] a wydaje się, że dopiero, co testy robiłyście. Czas gna jak szalony. Mi też ta moja ciąża ucieka, że szok!
Wczoraj mieliśmy wizytę, wszystko ok. Duży chłopak nam się szykuje. W 31+0 waży 2100. Jak utrzyma tą tendencję wzrostu to będzie ważył ok 3700-3800. Mam nadzieję, że jakoś dam radę go urodzić SN[emoji6][emoji39]
Dasz dasz :) core urodzilam sn 4150g i Filipa 4500 tez probowalam ale rozwarcie stanelo brak postepu i skurcze na ktorych tetno malemu lecialo.
Bedzie dobrze :)

U mnie dziś 35+1 i dziś usg i pierwsze ktg. Zobaczymy jak Gwiazda nam urosła. Ostatnio (w 33+1) miała ok 2050g - jakas modelka chyba [emoji23] zdecydowanie nie po mamusi [emoji23][emoji23][emoji23]

Strasznie czas ucieka, Lilianka juz ma 4 miesiace. Juz super kontaktuje. Placze, zeby dac jej palce i sie na nich podnosi. Na placka juz wcale lezec nie chce. Gada po swojemu, piszczy i potrafi juz wymuszac, wez na raczki, daj zegarek zobaczyc itp :)
Malinko proba trakcyjna nawet nie wiedzialam co to. Mysle, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i jesli nie ma jakis wielkich opoznien to nie ma co sie martwic. Widze, ze ona dlugo niz, a pozniej w jeden dzien robi ogromny skok do przodu.
Jak Ci go fizjo kazała trzymac ?
IMG_20190718_154438-1560x2080.jpg

Kochana, moja w 30+4 miała równe 2kg i urodziłam w 39+5 3880g sn bez problemu na prawdę [emoji4]

Strasznie czas ucieka, Lilianka juz ma 4 miesiace. Juz super kontaktuje. Placze, zeby dac jej palce i sie na nich podnosi. Na placka juz wcale lezec nie chce. Gada po swojemu, piszczy i potrafi juz wymuszac, wez na raczki, daj zegarek zobaczyc itp :)
Malinko proba trakcyjna nawet nie wiedzialam co to. Mysle, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie i jesli nie ma jakis wielkich opoznien to nie ma co sie martwic. Widze, ze ona dlugo niz, a pozniej w jeden dzien robi ogromny skok do przodu.
Jak Ci go fizjo kazała trzymac ? Zobacz załącznik 1002740
Fizjo miala tu malo do gadania odnosnie trzymania dlatego ze Filip jedno bioderko mial nie do konca wlasciwe i mamy go nosic w pionie na biodrze swoim z szerokimi nozkami bo za gorąco na pieluchowanie. Prpbe trakcyjna robi o czasie.dziecko na koniec 3 miesiąca powinno ją zrobic poprawnie ale zawsze sa odstępstwa od tego co podane w ksiazkach i innych wytycznych. Wg mnie rozwija sie prawidłowo.. Ma symetrie ciala zachowana potrafi wyciagac raczki po zabawki i laczyc je na środku. Glowke pieknie ciagnie wiec nie mam zasnych zastrzezen ale jeszcze pare dni temu nie wykonywal próby trakcyjnej. Dzieciaki mega skokowo sie rozwijaja. Jestem ciekawa ile wazy. Waga pokazuje mi miedzy 7300 a 7500 ale u pediatry waga jest wazony i tylko ta waga się sugeruje. W kazdym razie jest co nosic! Zastanawiam sie by kupic nosidlo tula. Ulatwiloby nam zycie i wyjscia z psem na dwor.

reklama
Fizjo miala tu malo do gadania odnosnie trzymania dlatego ze Filip jedno bioderko mial nie do konca wlasciwe i mamy go nosic w pionie na biodrze swoim z szerokimi nozkami bo za gorąco na pieluchowanie. Prpbe trakcyjna robi o czasie.dziecko na koniec 3 miesiąca powinno ją zrobic poprawnie ale zawsze sa odstępstwa od tego co podane w ksiazkach i innych wytycznych. Wg mnie rozwija sie prawidłowo.. Ma symetrie ciala zachowana potrafi wyciagac raczki po zabawki i laczyc je na środku. Glowke pieknie ciagnie wiec nie mam zasnych zastrzezen ale jeszcze pare dni temu nie wykonywal próby trakcyjnej. Dzieciaki mega skokowo sie rozwijaja. Jestem ciekawa ile wazy. Waga pokazuje mi miedzy 7300 a 7500 ale u pediatry waga jest wazony i tylko ta waga się sugeruje. W kazdym razie jest co nosic! Zastanawiam sie by kupic nosidlo tula. Ulatwiloby nam zycie i wyjscia z psem na dwor.

Ja staram sie nie zastanawiac nad tym poki nie widze jakis duzych odstepst od normy. Z dnia na dzien wszystko sie zmienia. Dziecko robi wszystko kiedy jest gotowe. Mi kazala ortopeda nosic ja tak od 5 tygodnia, a pozniej napadlo mnie stado matek co ja robie, ze dziecko w pionie. Nie ma co patrzec na te wytyczne, az tak restrykcyjnie one sie jeszcze 100 razy zmienia.co do rozszerzania diety, noszenia w nosidlach, bujakach. Dziecko samo pokaze, ze jest cos nie tak. Wszystko z umiarem uwazam, ze nie zaszkodzi.
Tez kupie nosidlo. Ale zastanawialam sie nad manduca, albo bondolino. Kolezanka miala tule, cena bardzo duza i nie bylo szału.

Do góry