reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Mamusie a doradzcie mi niedoswiadczonej mamie, czym najlepiej obciąć paznokcie? Mam zestaw z akuku ale to chyba jakiś shit. Mała się mocno drapie, a już paznokcie urosły na tyle że mogę obcinać, ale nie wiem jak i czym się za to zabrać...
Ja obcinam tymi nożyczkami co sobie [emoji14] bo te z zaokrąglonymi końcami mi się wielkie wydają do takich małych łapeczek :D i mi najlepiej się obcina jak jest przy cycku i przysypia, na śpiocha nie dałam rady bo co go dotknęłam to odruch moro wskakiwał i mi się rzucał :(

reklama
Ja obcinam tymi nożyczkami co sobie [emoji14] bo te z zaokrąglonymi końcami mi się wielkie wydają do takich małych łapeczek :D i mi najlepiej się obcina jak jest przy cycku i przysypia, na śpiocha nie dałam rady bo co go dotknęłam to odruch moro wskakiwał i mi się rzucał :(
No ten odruch jest przerażający dla mnie.. Ale w brzuszku też miała [emoji4]

No ten odruch jest przerażający dla mnie.. Ale w brzuszku też miała [emoji4]
Janek też :D ale jak mała ma, to chwilę wam potowarzyszy. Janek wczoraj skończył 8 tygodni i dalej zdarza mu się rzucać jak rybie wyciągniętej z wody. Czasem aż go to wybudza, więc mimo upałów zdarza mi się krępować mu chociaż rączki bambusowym otulaczem

Jestem po wizycie u fizjo!!
Przede wszystkim nie mamy kreczu!!
Ale Filip mocno piastki zaciska mamy lekko wzmozone napiecie i osłabione napiecie. Rączki i barki sa trochę za mocno napiete a znow glowke za slabo trzymal przy niektórych cwiczeniach. Ogolnie fizjo powiedziała ze on jest malutki nie ma jeszcze 3 miesiecy w których dziecko powinno ladnie trzymać glowe przy tych ćwiczeniach.. Prawa stronę mamy lepsza niz lewą. Poza ćwiczeniami musielismy zmienic lozeczko w odwrotna str i wykonywac wszystko przy Filipie od jego lewej str tej slabszej. Dziecko przez te 8 tyg sie ukierunkowalo tylko na jedna str. Co 2-3 tyg zmiana lozeczka i str znow. Ubieranie, pielegnacje wszystko zaczynac od jego lewej str.
Pieknie trzymal glowke na brzuszku u fizjo przy odpowiednim ulozeniu rak. Maly gagatek za bardzo cofa rece i przez to nie daje rady. Cwiczylismy jak go układać i lezenie na brzuszku stalo sie przyjemniejsze. Mamy mu tak robic az do czasu kiedy sie znudzi i jak zacznie sie denerwowac od razu przestac zeby nie kojarzyl tych czynnosci zle.

Mamusie a doradzcie mi niedoswiadczonej mamie, czym najlepiej obciąć paznokcie? Mam zestaw z akuku ale to chyba jakiś shit. Mała się mocno drapie, a już paznokcie urosły na tyle że mogę obcinać, ale nie wiem jak i czym się za to zabrać...
Ja mam takie lekko wygiete nozyczki z zaokrąglonymi koncowkami i nimi mi najwygodniej

IMG_20190626_154315.jpg

reklama
Do góry