reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ann niestety to nie ja. Ja od lat używam tych samych johnson&john... one dla mnie najlepsze.
Ja wszędzie wywalam cycki w restauracji na plaży nie ma we mnie ani odrobiny wstydu :p
Też zawsze go przystawiam, a jak jestem w pracy to przystawiam laktator

reklama
To chyba były te kompresy
IMG_5179.JPG

Choc widziałam jeszcze ze Lansinoh cos wypuścił podobnego i jestem ich bardzo ciekawa.

Ann gratuluję kopniaka, już niedługo będziesz ich mieć dość [emoji1787]

Malina możesz spróbować piul.atte plus, podobne do femalti ale pije się z wodą - po tym mi lepiej wzbierało w cycach [emoji14] ja Jankowi daje wisieć bo w 8 dni mi tak rozkręcił laktację, że ze 100ml które byłam w stanie odciągnąć na dzień, je tylko z piersi, więc na pewno 700-800 dziennie ma, albo i lepiej.
Ale to moje pierwsze dziecko, nie muszę w sumie się martwić obiadami bo zamawiam, zakupy też albo mąż albo zamawiam...

A tak ilościowo: przykładam go 12-16x na dobę, łącznie od 200-250min aktualnie. Jak go przestawialam z mm na moje to do 25x na dobę i do 300 minut.
oo to nawet lepiej jak z woda o ja mleka nie moge na te moja dwunastnice a pije.

Ann niestety to nie ja. Ja od lat używam tych samych johnson&john... one dla mnie najlepsze.
Ja wszędzie wywalam cycki w restauracji na plaży nie ma we mnie ani odrobiny wstydu :p
Też zawsze go przystawiam, a jak jestem w pracy to przystawiam laktator
ja mam wielkie zwisle cyce :p darowalam widok rodzinie :p

Malina to kupuj piulatte :)
Te multi mam kompresy też są spoko

Też karmię bądź gdzie [emoji23] jak mi dziecko wrzeszczy z pragnienia/głodu to wybór albo taki, że będę je męczyć albo nakarmię... Bo w ciągu dnia nie odciągnę raczej tyle żeby się na porcję uzbierało na wyjście [emoji14]

reklama
Boże gratulacje.
Ominęło mnie.
Który Kochana tc, że taka pchelka? To Majka duża była. Co do kp. Jedź normalnie. Jeśli cokolwiek zobaczysz niepokojącego wtedy w pierwszej kolejności odstawoa się laktoze i bmk to najwcześniej uczula. A poza tym ja jadłam normalnie
Hej :) u nas bez zmian, któraś z Was pytała co było powodem wcześniejszego odejścia wód więc nie dowiedziałam się, może na wypisie coś bardziej będzie objaśnione i zobaczę jakie badania i wszystko było robione, ale aktualnie zostało to bez odpowiedzi szczególnie, że dzień wcześniej byłam na wizycie i nic nie wskazywało na taką sytuację, ja trochę zmęczona całą tą sytuacją i tym nocnym wstawaniem na odciąganie pokarmu, ale na razie nic więcej mi nie pozostało, mały waży 1680 g, więc przybrać od wczoraj 10 mam nadzieję, że zacznie się ta tendencja wzrostowa bo spadł z 1820 do 1700 później przybrał do 1720 więc matka się cieszyła poczym spadł do 1670 g no i dziś ważyli go to ma 1680 g :) nadal jest podłączony pod NCPAP ze względu na te bezdechy, ale liczę, że szybko zacznie sobie radzić i pójdziemy do przodu :) trzymajcie kciuki forumowe ciocie :)

Do góry