reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ale slodziak. Mozliwe ze jakis skok sie nałożył plus ta temp i gotowe. Ja mialam dziecko aniolka a dzis jest naprawdę mega trudny.. Ciagle jeczy, nie chce polezec, niby spi a ciagle przez sen sie kreci i steka jakby cos go trapilo.
Janek to samo, podczas zasypiania się taki kręcioł zrobił, że zanim usnie to się sam 3 razy zdąży obudzić [emoji2358] i znowu się zaczęło bardziej intensywne wiszenie na piersi [emoji85]

reklama
Janek to samo, podczas zasypiania się taki kręcioł zrobił, że zanim usnie to się sam 3 razy zdąży obudzić [emoji2358] i znowu się zaczęło bardziej intensywne wiszenie na piersi [emoji85]
U nas cyc bez zmian. Raz lepiej raz gorzej. Juz mialam znow 1 dzien cyxki twarde i bolesne ze wyciagajac kropelki lecialy i co? I dupa.. A wtedy z 1 piersi odciagnelam az 120ml wiec jakby tak zostalo byłoby super ale to bylo 1 dniowe polepszenie laktacji.

U nas cyc bez zmian. Raz lepiej raz gorzej. Juz mialam znow 1 dzien cyxki twarde i bolesne ze wyciagajac kropelki lecialy i co? I dupa.. A wtedy z 1 piersi odciagnelam az 120ml wiec jakby tak zostalo byłoby super ale to bylo 1 dniowe polepszenie laktacji.

Moze jednak cycusie sie rozkręcą. Fifi chętnie je z cyca? Jak czesto teraz go przystawiasz?

Mallina ale cycki to nie magazyn tylko fabryka. To czy są miękkie czy twarde nie ma znaczenia bo mleczko produkuje sie na rządanie. Akcja-reakcja.
I to ile sciagasz to nie wyznacznik. Laktator ściągnie dużo mniej niż dziecko. Może on sie denerwuje bo leci wolno, a z butli jednak szybko. Jak moj sie denerwuje to przykladam go do piersi i z nim chodzę i tak go karmie

Wiktorka no właśnie fabryka, ale dobrze jakby trochę jednak się zmagazynowało między karmieniami, bo mam wrażenie że zanim się naje to tak się zmęczy że już głodny [emoji14]
Teraz np oddałam Janka mężowi koło 6 i dospałam do 10. Zjadł 70ml odciągniętego z butli koło 8 i teraz dojadł pełnym cycem - nie ściągnął wszystkiego a jeszcze czuję, że prawy mi pęka więc ściągnę z obu naraz. I jakby ładnie jadł co 2,5-3h z jednej piersi to byłoby ekstra! A tak to coś pociumka podczas zasypiania, trochę z lewej, troche z prawej, potem to uleje i taka robota [emoji1787]

A tak w ogóle śliczne zdjęcie wrzuciłaś :D

Tak was czytam o tym cycowaniu i aż się boję [emoji853] czy znów się nie poddam przy pierwszych problemach.

@wiktorka polecalas kiedyś fajne wkładki laktacyjne żelowe? Mogłabyś napisać z jakiej firmy bo nie zapisałam sobie a bym już zamówiła [emoji6]

Dzisiaj pierwszy raz dostałam mocnego kopniaka z pięty w zebra od małej.

Moze jednak cycusie sie rozkręcą. Fifi chętnie je z cyca? Jak czesto teraz go przystawiasz?
on chetnie je poki leci ladnie.. jak zwolni i trzeba sie napracowac to mi ciagnie sutka az mu wyskakuje z buzi. przystawiamy sie co karmienie ile zje tyle zje i potem jak widze głód to dorabiam mm.
na chrzest jedynie pominelamjedno karmienie i odciagnelam by miec swoja porcje mleka w restauracji i cycow nie wywalac.

Malina a pijesz jakieś wspomagacze laktacji?
caly czas femaltike.r. wczesniej pilam prolaktan bo dostalam od poloznej.
i nieraz po femaltikerze mam cycki twarde i az milutko bo jak wycaga cyca to kropelki leca.. nie sikaja ale leca.. nie ma u mnie czegos takiego ze jak je z jednej piersi to z drugiej wycieka. doradca laktacyjny obadala mi piersi i po 5h przerwy od karmienia rewelacji nie bylo mleko leci ale rzeczywiscie jest go za malo.
mam przystawiac mlodego co 2 godz.. on po moim mleku jest glodny tak co 2 godz wiec to zaden problem jedynie jak spi to go nie wybudzam ale wspomagam sie laktatorem. i stosowalam metode 7-5-3 i power pumping wszystko daje efekt na chwile.
zastanawiam sie czy te 2 leki nie maja wplywu na laktacje.. nie wiem czego sie doszukiwac i czy moj organizm sobie poradzi. ciesze sie ze mlody i tak cos ode mnie dostaje nawet jesli kp w 100% juz nie bedzie.

reklama
Ann gratuluję kopniaka, już niedługo będziesz ich mieć dość [emoji1787]

Malina możesz spróbować piul.atte plus, podobne do femalti ale pije się z wodą - po tym mi lepiej wzbierało w cycach [emoji14] ja Jankowi daje wisieć bo w 8 dni mi tak rozkręcił laktację, że ze 100ml które byłam w stanie odciągnąć na dzień, je tylko z piersi, więc na pewno 700-800 dziennie ma, albo i lepiej.
Ale to moje pierwsze dziecko, nie muszę w sumie się martwić obiadami bo zamawiam, zakupy też albo mąż albo zamawiam...

A tak ilościowo: przykładam go 12-16x na dobę, łącznie od 200-250min aktualnie. Jak go przestawialam z mm na moje to do 25x na dobę i do 300 minut.

Do góry