reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Paulina weź na FB poszukaj grup o wczesniakach i dołącz do nich. Tam są mamy, które również przechodzą to co ty więc na pewno odpowiedzą na twoje pytania. Wydaje mi się że jak Igor osiągnie tenponaf 2kg i wyniki będą dobre to was wypuszczą.

Dziewczyny ale mnie dzisiaj łapią skurcze łydek. No maskara jest :(

reklama
A no właśnie... Ja nawet w szpitalu na obiad miałam kluski z truskawkami. Jak na razie jem wszystko i nie zauważam problemów z brzuszkiem. U nas tylko ulewanie i wymioty... co mnie stresuje bardzo
Na poczatku ma to sporo dzieci, ale sa tez jakieś wiotkosci krtani i refluksy ktore to mogą niestety wzmagac.ja powiem tak.. Na poczatku na Filipa mowilismy ulewajek.. Zdarzylo sie kilka razy ze zwymiotowal mlekiem.. Wtedy pol godz odczekam z karmieniem jeśli stalo się to w trakcie np w polowie jego celu.
Ale moge pocieszyć ze na chwile obecna wymioty sie nie zdarzają a ulewajki sa tez bardzo rzadkie. Wreszcie pieluszki sa czyste :)

A my Jesteśmy po chrzcie !!! Jestem mega dumna z Filipa. W kościele spał. Jak musielismy podejść do chrzcielnicy to go wyciagnelam z wozka i sobie obserwowal co sie dzieje. Kompletnie nie placzace dziecko (moj kochany skarbek). Wyciągnąl rece do ksiedza i tak na niego patrzyl i go lapal jak mu krzyz na glowce naznaczal.. Az ksiadz sie spytal "Co Ty ode mnie chcesz :)". Przy polewaniu wodą byl mocno zainteresowany swiatelkami ktore od witrazy sie rozblyskiwaly. Caly pobyt w knajpie albo sobie leżał albo spal. Walnal kupe i zaczal sie uśmiechać. Z Filipem na ta chwile wyjscia i imprezy to przyjemnosc. Zero wysilku.. Dziecko samowystarczalne byleby dac jesc i przebrać :)
Tort upiekla Filipkowi kuzynka.
IMG_20190623_050921.jpg

Aha.. Body rozm 68 ogolnie byly ok ale pod szyja nie mozna było zapiac
IMG_20190623_050945.jpg

Julka przy okazji chrztu dowiedziała sie ze Filip na dwa imiona i choc moja mama z tata probowali jej wmówić że się przeslyszala to powiedziała im o nie nie ja wiem co słyszałam.. Mi nie dali drugiego imienia i chciala podejść w kościele i mnie kopnąc w kostkę

Mój Tobiasz urodził sie z wiotkoscia krtani. Jejku na poczatku to było przerażajace! Młody charczał jak traktor przy oddychaniu. Kazdy myslal ze ma taki kaszel [emoji23] ale przynajmniej w nocy nie musiałam wstawać i sprawdzać czy oddycha bo go cały dom słyszał [emoji23] miłego do roku czasu.
Przy Tomku juz tak łatwo nie było [emoji23][emoji23][emoji23] totalna cisza. Ale ulewanko sie zdarzało. Zanim ten przełyk sie jednak przyzwyczai do takiej ilości mleka, to szok dla organizmu.

@Maliina Filipek wyglądał cudownie! [emoji173]️ gratulacje, że macie to już za sobą :* mały aniołek ci się trafił.

A my Jesteśmy po chrzcie !!! Jestem mega dumna z Filipa. W kościele spał. Jak musielismy podejść do chrzcielnicy to go wyciagnelam z wozka i sobie obserwowal co sie dzieje. Kompletnie nie placzace dziecko (moj kochany skarbek). Wyciągnąl rece do ksiedza i tak na niego patrzyl i go lapal jak mu krzyz na glowce naznaczal.. Az ksiadz sie spytal "Co Ty ode mnie chcesz :)". Przy polewaniu wodą byl mocno zainteresowany swiatelkami ktore od witrazy sie rozblyskiwaly. Caly pobyt w knajpie albo sobie leżał albo spal. Walnal kupe i zaczal sie uśmiechać. Z Filipem na ta chwile wyjscia i imprezy to przyjemnosc. Zero wysilku.. Dziecko samowystarczalne byleby dac jesc i przebrać :)
Zobacz załącznik 988892

Zobacz załącznik 988893

Julka przy okazji chrztu dowiedziała sie ze Filip na dwa imiona i choc moja mama z tata probowali jej wmówić że się przeslyszala to powiedziała im o nie nie ja wiem co słyszałam.. Mi nie dali drugiego imienia i chciala podejść w kościele i mnie kopnąc w kostkę
Jaki przystojniaczek [emoji7] i wszystkiego najlplepszego dla niego. Fajnie że.juz macie to za sobą, jeden stres mniej i babcie spokojne i szczęśliwe [emoji11] dobra ta wasza Jula [emoji23]

Mój Hubert też na początku mocno ulewał. Czasem aż chłostał na kilka metrów. Szybko na szczęście mu przeszlo, potem sporadycznie, jak się przejadł to mu poleciało troszkę albo jak się źle "odbił".

@Maliina super że chrzest się udał i Filip taki grzeczny [emoji2956][emoji2956]

@liczba ale ona jest śliczna [emoji2956][emoji2956]
PS. Mamy chyba ten sam różowy kocyk [emoji14]

Ja dziś zamiast robić cokolwiek w domu to siedzę i przyglądam się takim umieszkom [emoji2956][emoji2956]
No teraz akurat zasnęła to muszę ruszyć tylek [emoji14]
IMG_20190623_104118.jpeg
IMG_20190623_104217.jpeg
IMG_20190620_144823.jpeg

Zobacz załącznik 988892

Zobacz załącznik 988893

Super synek się spisał na medal, a wyglądał pięknie, jaki gentleman [emoji3]
Sliczna jest, do zacałowania [emoji4][emoji4]

reklama
@liczba cudna ta Twoja corcia :) pięknie trzyma głowę. Nasz Filip pierwsze 4 tyg pięknie trzymal teraz w ogole nie chce.. Na brzuchu nie lubi i glowe od razu kladzie bo co on sie bedzie meczyl.
Zobaczymy co fizjo powie i czy wybije mi z glowy krecz.

A jak zdrowko? Nadal w szpitalu?

@Kaamilaaa ale Daga pięknie sie usmiecha
Wcale sie nie dziwie ze sie przygladasz. Tez tak robilam i robie.. Leze obok i sie gapie jak w film.

Do góry