reklama
Misty29
Fanka BB :)
@martoosia04 - jak tam? Już po wizycie? Chwal nam się tu 
martoosia04
Wybaczcie, ale jeszcze byłam na zakupach z mamą.
Malutka ważny 1476g +/- 216g, wszystko ok. Serduszko 143 uderzenia. Główka w dół.
Niestety z racji częstych i bolesnych skurczy to zapisał mi luteinę, magnez 3x2 plus No-spa max 2 razy dziennie. Do tego antybiotyk dowcipny na bakterie z wymazu.
Mam nakaz większego odpoczynku. Gdyby brzuch sie spinał mimo tych wszystkich leków to położy mnie na oddział na 3 dni i da magnez w kroplowce. Mam zakaz takich boli do 34tc! [emoji23]
Szyjka na szczescie długa i zamknięta jak mówił.
i to mnie bardzo ratuje.
Malutka ważny 1476g +/- 216g, wszystko ok. Serduszko 143 uderzenia. Główka w dół.
Niestety z racji częstych i bolesnych skurczy to zapisał mi luteinę, magnez 3x2 plus No-spa max 2 razy dziennie. Do tego antybiotyk dowcipny na bakterie z wymazu.
Mam nakaz większego odpoczynku. Gdyby brzuch sie spinał mimo tych wszystkich leków to położy mnie na oddział na 3 dni i da magnez w kroplowce. Mam zakaz takich boli do 34tc! [emoji23]
Szyjka na szczescie długa i zamknięta jak mówił.
paulina1994
Szczerze ci powiem, że tylko ta laktacja mnie trzyma, że co 3 h odciągam idę tam do niego pogadam do inkubatora i tak czas leciPaulinka wazne ze z Igorkiem jest dobrze. Pojdziecie do przodu z kopyta. Daj sobie kilka dni na przybieranie. Jak ja urodzilam maly lecial pierwsze 2 doby.. Pozniej w 1 dobę przybral 100g. I kolejne ważenie polozna mowila ze moze byc spadkowe mimo ze dzien wczesniej przybral ale na szczescie juz nie spadal. Jak sie organizm ze smolek oczysci i przejdzie juz tak fest na normalne kupki to zauważyłam ze kończą sie klopoty ze spadaniem z wagi tym fizjologicznym.
Pieknie walczysz o laltacje dla malego. Wspaniala z Ciebie mama :*
paulina1994
Dziewczyny a może ma któraś doświadczenie w KP przy wcześniaku? Ja jestem w stanie na razie się przemęczyc, ale nie wyobrażam sobie przez pół roku czy rok nie jeść owoców czy warzyw :/
martoosia04
Dziewczyny a może ma któraś doświadczenie w KP przy wcześniaku? Ja jestem w stanie na razie się przemęczyc, ale nie wyobrażam sobie przez pół roku czy rok nie jeść owoców czy warzyw :/
Ja bym nie przesadzała kochana z aż tak bardzo restrykcyjną dietą. Warzywa bym jadła normalnie. Musisz miec z czegoś sile produkować mleko. Owoce tez bym powolutku stopniowo wprowadzała. Moze mniej cytrusy bo mogą uczulać.
Bedziecie miec 100g spokojnie. Narazie malymi kroczkami on jest jednak taki malusi.. Jak juz bedzies go do piersi przystawiac to zobaczysz piekne przyrosty z taka laktacja..Szczerze ci powiem, że tylko ta laktacja mnie trzyma, że co 3 h odciągam idę tam do niego pogadam do inkubatora i tak czas lecija na takie przybieranie to nawet nie liczę 100 g, ja już się cieszę z tych 10 [emoji23]
A przy wcześniaku nie wolno warzyw i owocow? Tyle sie trąbi ze nie ma diet matki karmiącej zreszta sama jem wszystko.. Trzeba uwazac jedynie na alergeny i wzdymajace. U mnie po cebuli Filip mega baki wali.Dziewczyny a może ma któraś doświadczenie w KP przy wcześniaku? Ja jestem w stanie na razie się przemęczyc, ale nie wyobrażam sobie przez pół roku czy rok nie jeść owoców czy warzyw :/
paulina1994
Ja bym nie przesadzała kochana z aż tak bardzo restrykcyjną dietą. Warzywa bym jadła normalnie. Musisz miec z czegoś sile produkować mleko. Owoce tez bym powolutku stopniowo wprowadzała. Moze mniej cytrusy bo mogą uczulać.
Rozmawiałam z tą doradcą laktacyjna ona jest podobno bardzo dobra bierze 150 zł za konsultacje i nie kazała mi wprowadzać warzyw i owoców że mogę dopiero coś w domu próbować ale na zasadzie banan i nic nowego przez 48 h, oczywiście zero grochu, kapusty itp rzeczy więc nie wiem na czym w domu będę żyła, na razie musimy się przemęczyc na pewno bo nie chce tu spędzić dłużej niż musimy, ale w domu chciałabym żyć normalnie :/A przy wcześniaku nie wolno warzyw i owocow? Tyle sie trąbi ze nie ma diet matki karmiącej zreszta sama jem wszystko.. Trzeba uwazac jedynie na alergeny i wzdymajace. U mnie po cebuli Filip mega baki wali.
reklama
martoosia04
@paulina1994 No to trzymam kciuki byś mogła ze spokojem wprowadzać normalne jedzenie. Marchewka, ziemniaczki nie powinny zrobić w twojej diecie nic złego. Jak się ma Igorek?