reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej :) u nas bez zmian, któraś z Was pytała co było powodem wcześniejszego odejścia wód więc nie dowiedziałam się, może na wypisie coś bardziej będzie objaśnione i zobaczę jakie badania i wszystko było robione, ale aktualnie zostało to bez odpowiedzi szczególnie, że dzień wcześniej byłam na wizycie i nic nie wskazywało na taką sytuację, ja trochę zmęczona całą tą sytuacją i tym nocnym wstawaniem na odciąganie pokarmu, ale na razie nic więcej mi nie pozostało, mały waży 1680 g, więc przybrać od wczoraj 10 mam nadzieję, że zacznie się ta tendencja wzrostowa bo spadł z 1820 do 1700 później przybrał do 1720 więc matka się cieszyła poczym spadł do 1670 g no i dziś ważyli go to ma 1680 g :) nadal jest podłączony pod NCPAP ze względu na te bezdechy, ale liczę, że szybko zacznie sobie radzić i pójdziemy do przodu :) trzymajcie kciuki forumowe ciocie :)
Paulinka wazne ze z Igorkiem jest dobrze. Pojdziecie do przodu z kopyta. Daj sobie kilka dni na przybieranie. Jak ja urodzilam maly lecial pierwsze 2 doby.. Pozniej w 1 dobę przybral 100g. I kolejne ważenie polozna mowila ze moze byc spadkowe mimo ze dzien wczesniej przybral ale na szczescie juz nie spadal. Jak sie organizm ze smolek oczysci i przejdzie juz tak fest na normalne kupki to zauważyłam ze kończą sie klopoty ze spadaniem z wagi tym fizjologicznym.

Pieknie walczysz o laltacje dla malego. Wspaniala z Ciebie mama :*

reklama
A to w polskim szpitalu na NFZ jest w stanie się dostać takie znieczulenie do porodu SN?? Czy trzeba to jakoś sobie wykupić?? Jak rozmawiałam z koleżankami to mówiły mi, że pomarzyć można o znieczuleniu...
Nie pamiętam skąd jesteś, ale w Wawie w każdym szpitalu jest bezpłatne i na żądanie, jeśli nie ma przeciwwskazań (np. nie jest już za późno) i jest wolny anestezjolog to dają bez problemu, najłatwiej o nie w szpitalach typowo polozniczych

Nie pamiętam skąd jesteś, ale w Wawie w każdym szpitalu jest bezpłatne i na żądanie, jeśli nie ma przeciwwskazań (np. nie jest już za późno) i jest wolny anestezjolog to dają bez problemu, najłatwiej o nie w szpitalach typowo polozniczych
Ja jestem z Lublina. I z tego, co mi koleżanki mówiły to u nas to cud chyba żeby dostać znieczulenie. Podobno brakuje anastezjologow, a ten który dyzuruje to do cesarek jest. I tak o to w teorii znieczulenie jest, a w praktyce nikt go nie dostaje...

A jak to wygląda zaś po porodzie? Od razu masz mobilność czy ileś musisz leżeć jak po cesarce?
Pytasz o ZZO? Ja musiałam z godzinkę poleżeć bo noga mi dretwiala a cała reszta już była ok, ale to akurat godzina kangurowania i mnie potem przewieźli na oddział położniczy i normalnie już poszłam pod prysznic. Ty chłopaków rodziłas bez znieczulenia?! Podziwiam!

To mój byl klops bo mial niecale 700g :D sprawdziłam i bylo dokładnie 684g
A tu nawet mam fotkę pamiatkowa
Jaki on był duży [emoji33][emoji3590]

To moja w 20+6 miała całe 366g [emoji1787]
A to w polskim szpitalu na NFZ jest w stanie się dostać takie znieczulenie do porodu SN?? Czy trzeba to jakoś sobie wykupić?? Jak rozmawiałam z koleżankami to mówiły mi, że pomarzyć można o znieczuleniu...
Nie w każdym szpitalu jest dostępne..

Ja rodziłam dwa razy i dwa razy bez znieczulenia a gdybym je miała to już całkiem lajcik by był [emoji41] skoro ja przy 7/8cm rozwarcia relacje na żywo dziewczynom pisałam to serio było lajtowo [emoji1787]

My po wizycie poloznej [emoji41] młoda wczoraj u lekarza ważyła 3900 a dziś już 3960 [emoji41] została pochwalona że tak ładnie rośnie a matka też dostała pochwalę że tak dobrze karmi [emoji41][emoji123] takie słowa to mi potrzebne, po tym jak pamiętam kp młodego i czego ja się wtedy nasluchalam to na prawdę miła odmiana [emoji6]

Pytasz o ZZO? Ja musiałam z godzinkę poleżeć bo noga mi dretwiala a cała reszta już była ok, ale to akurat godzina kangurowania i mnie potem przewieźli na oddział położniczy i normalnie już poszłam pod prysznic. Ty chłopaków rodziłas bez znieczulenia?! Podziwiam!

Tak, ja nic nie dostałam.
Znieczulenie dostałam tylko na samo szycie krocza ;)
W zasadzie wiem, że dam rade i teraz, ale dodatkowej wiedzy nigdy za mało.

Jaki on był duży [emoji33][emoji3590]

To moja w 20+6 miała całe 366g [emoji1787]Nie w każdym szpitalu jest dostępne..

Ja rodziłam dwa razy i dwa razy bez znieczulenia a gdybym je miała to już całkiem lajcik by był [emoji41] skoro ja przy 7/8cm rozwarcia relacje na żywo dziewczynom pisałam to serio było lajtowo [emoji1787]

My po wizycie poloznej [emoji41] młoda wczoraj u lekarza ważyła 3900 a dziś już 3960 [emoji41] została pochwalona że tak ładnie rośnie a matka też dostała pochwalę że tak dobrze karmi [emoji41][emoji123] takie słowa to mi potrzebne, po tym jak pamiętam kp młodego i czego ja się wtedy nasluchalam to na prawdę miła odmiana [emoji6]
A pomyśleć ze na początku caly czas był 4 dni do tyłu a później zaczął wyprzedzać i wyprzedzac a juz na polowkowych lekarz powiedział ze bedzie bardzo duzy i sie nie pomylil. Na usg 3 trymestru wpisał mi wage urodzeniowa przy zachowanej obecnej tendecji wzrostu 4400g - 5000g a bylo 4500g. Mial nosa :)

Gratuluję karmienia :) oby tak dalej.
My wciąż walczymy o laktacje i karmimy sie mieszanie.

reklama
Do góry