reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@Misty29 szerokiej i spokojnej drogi. Ja we wczesnej a nawet rzeklabym ze bardzo wczesnej ciazy odbylam podroz samolotem a powrot 1000km auten i nigdy wiecej. A teraz jak Filip urodzony to w ogóle panicznie sie boje jechac do większego miasta wole te nasza dziure bo mniej niebezpiecznie choc na debila trafisz wszędzie.
Nie mniej jednak oszczędzaj sie juz finish Cie wita :)

@paulina1994 Paulus jak u was? Widzialas sie z malenstwem? Moglas go dotknac? Daj znac proszę w wolnej chwili co mowia lekarze. Zadaj tego bo oni muszą Cie informowac o stanie zdrowia dziecka i koniec.
Czekam nadal na jakas pozytywna wiadomość od was!!

reklama
Paulina była u Leosia.
Pisała, że więcej info bedzie sie starała wyciągnąć od nich po obchodzie. I ma nadzieje, że dzis od rana wyjmą jej cewnik bo ja denerwuje.

Paulina była u Leosia.
Pisała, że więcej info bedzie sie starała wyciągnąć od nich po obchodzie. I ma nadzieje, że dzis od rana wyjmą jej cewnik bo ja denerwuje.
To ona ma cewnik jeszcze mimo ze miala pionizacje? U mnie cewnik byl do momentu az nie wstalam. Jak mnie pionizowac mieli najpierw zdjeli cewnik..

Trzymam kciuki za wiesci i odwiedzinki Leona :)

To ona ma cewnik jeszcze mimo ze miala pionizacje? U mnie cewnik byl do momentu az nie wstalam. Jak mnie pionizowac mieli najpierw zdjeli cewnik..

Trzymam kciuki za wiesci i odwiedzinki Leona :)
U mnie tak samo. Po pionizacji zaraz zdjęty cewnik i chwila później pod prysznic

Jaco prawda nie jestem po cc tylko po operacji i u mnie cewnik pozniej sciagali tez. Najpierw pionizowali pozniej wizyta rehabilitantki i dopiero ściagali cewnik.

Czyli co szpital to obyczaj.
Ja sie ciesze ze mi zdjeli od razu i nie musialam z tym ustrojstwem wstawac. Bardzo sie ciesze ze wkladali go na znieczuleniu a zdejmowanie nie bolalo.. Bo to byly takie stresujace dla mnie momenty.

U mnie też najpierw pionizacja (koło 22), przewiezli mnie z pooperacyjnej na oddział dopiero i cewnik wyciągnęli koło 6 rano jak się trochę przespałam. Tylko u mnie tumany nie dawały przeciwbóli prawie w ogóle. 15h po cc dostawałam ibuprom 400mg 2x na dobę :/ więcej brałam w czasie okresu, ale dobra.
Wiem że niektóre dziewczyny super znoszą cięcie, ale mnie bolało i jeszcze dostałam zespół popunkcyjny, więc wstanie z łóżka, podniesienie głowy w ogóle było katorgą
I też miałam cewnik na znieczuleniu zakładany :)

U mnie też najpierw pionizacja (koło 22), przewiezli mnie z pooperacyjnej na oddział dopiero i cewnik wyciągnęli koło 6 rano jak się trochę przespałam. Tylko u mnie tumany nie dawały przeciwbóli prawie w ogóle. 15h po cc dostawałam ibuprom 400mg 2x na dobę :/ więcej brałam w czasie okresu, ale dobra.
Wiem że niektóre dziewczyny super znoszą cięcie, ale mnie bolało i jeszcze dostałam zespół popunkcyjny, więc wstanie z łóżka, podniesienie głowy w ogóle było katorgą
I też miałam cewnik na znieczuleniu zakładany :)
O biedna balam sie najbardziej tego zespolu popunkcyjnego.
Ja mialam pierwsze cięcie i zanioslam je super mysle. Tylko w dniu po cięciu czulam potrzebę przeciwboli jak sie macica obkurczala i znieczulenie puszczalo. Pozniej mi dawali mimo wszystko a dopiero kolejnego dnia pytali czy chce wiec odmawialm bo wiedzialam ze w domy uratuje mnie sam paracetamol wiec chcialam wiedziec na czym stoje. Ale w szpitalu podawali ketonal w kroplowce.

reklama
Dziewczyny jak wasze maluchy znoszą te upały?? Moja wczoraj większość dnia przespala a dziś od rana pospala może z 15minut... Biedna tak się męczy w taką pogodę a ja nie mam pomysłu jak jej ulżyć [emoji3525]

Do góry