reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@Misty29 szerokiej i spokojnej drogi. Ja we wczesnej a nawet rzeklabym ze bardzo wczesnej ciazy odbylam podroz samolotem a powrot 1000km auten i nigdy wiecej. A teraz jak Filip urodzony to w ogóle panicznie sie boje jechac do większego miasta wole te nasza dziure bo mniej niebezpiecznie choc na debila trafisz wszędzie.
Nie mniej jednak oszczędzaj sie juz finish Cie wita :)

@paulina1994 Paulus jak u was? Widzialas sie z malenstwem? Moglas go dotknac? Daj znac proszę w wolnej chwili co mowia lekarze. Zadaj tego bo oni muszą Cie informowac o stanie zdrowia dziecka i koniec.
Czekam nadal na jakas pozytywna wiadomość od was!!

reklama
Paulina była u Leosia.
Pisała, że więcej info bedzie sie starała wyciągnąć od nich po obchodzie. I ma nadzieje, że dzis od rana wyjmą jej cewnik bo ja denerwuje.

Paulina była u Leosia.
Pisała, że więcej info bedzie sie starała wyciągnąć od nich po obchodzie. I ma nadzieje, że dzis od rana wyjmą jej cewnik bo ja denerwuje.
To ona ma cewnik jeszcze mimo ze miala pionizacje? U mnie cewnik byl do momentu az nie wstalam. Jak mnie pionizowac mieli najpierw zdjeli cewnik..

Trzymam kciuki za wiesci i odwiedzinki Leona :)

To ona ma cewnik jeszcze mimo ze miala pionizacje? U mnie cewnik byl do momentu az nie wstalam. Jak mnie pionizowac mieli najpierw zdjeli cewnik..

Trzymam kciuki za wiesci i odwiedzinki Leona :)
U mnie tak samo. Po pionizacji zaraz zdjęty cewnik i chwila później pod prysznic

Jaco prawda nie jestem po cc tylko po operacji i u mnie cewnik pozniej sciagali tez. Najpierw pionizowali pozniej wizyta rehabilitantki i dopiero ściagali cewnik.

Czyli co szpital to obyczaj.
Ja sie ciesze ze mi zdjeli od razu i nie musialam z tym ustrojstwem wstawac. Bardzo sie ciesze ze wkladali go na znieczuleniu a zdejmowanie nie bolalo.. Bo to byly takie stresujace dla mnie momenty.

U mnie też najpierw pionizacja (koło 22), przewiezli mnie z pooperacyjnej na oddział dopiero i cewnik wyciągnęli koło 6 rano jak się trochę przespałam. Tylko u mnie tumany nie dawały przeciwbóli prawie w ogóle. 15h po cc dostawałam ibuprom 400mg 2x na dobę :/ więcej brałam w czasie okresu, ale dobra.
Wiem że niektóre dziewczyny super znoszą cięcie, ale mnie bolało i jeszcze dostałam zespół popunkcyjny, więc wstanie z łóżka, podniesienie głowy w ogóle było katorgą
I też miałam cewnik na znieczuleniu zakładany :)

U mnie też najpierw pionizacja (koło 22), przewiezli mnie z pooperacyjnej na oddział dopiero i cewnik wyciągnęli koło 6 rano jak się trochę przespałam. Tylko u mnie tumany nie dawały przeciwbóli prawie w ogóle. 15h po cc dostawałam ibuprom 400mg 2x na dobę :/ więcej brałam w czasie okresu, ale dobra.
Wiem że niektóre dziewczyny super znoszą cięcie, ale mnie bolało i jeszcze dostałam zespół popunkcyjny, więc wstanie z łóżka, podniesienie głowy w ogóle było katorgą
I też miałam cewnik na znieczuleniu zakładany :)
O biedna balam sie najbardziej tego zespolu popunkcyjnego.
Ja mialam pierwsze cięcie i zanioslam je super mysle. Tylko w dniu po cięciu czulam potrzebę przeciwboli jak sie macica obkurczala i znieczulenie puszczalo. Pozniej mi dawali mimo wszystko a dopiero kolejnego dnia pytali czy chce wiec odmawialm bo wiedzialam ze w domy uratuje mnie sam paracetamol wiec chcialam wiedziec na czym stoje. Ale w szpitalu podawali ketonal w kroplowce.

reklama
Dziewczyny jak wasze maluchy znoszą te upały?? Moja wczoraj większość dnia przespala a dziś od rana pospala może z 15minut... Biedna tak się męczy w taką pogodę a ja nie mam pomysłu jak jej ulżyć [emoji3525]

Do góry