reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Hej hej ja dziś po wizycie [emoji41] młoda waży już sporo bo 3053g [emoji41]więcej niż młody jak się urodził [emoji87]
Ktg w porzadku, skurcze są a ja ich nie czuję [emoji41]
Na poród się nie zapowiada, szyjka bez zmian od 2tygodni, młoda jeszcze wysoko [emoji57]kolejna wizyta 1 czerwca niby ale ja mam zamiar się już nie zjawić i być wtedy na porodowce [emoji41]

Zla wyszla morfologia, w poniedzialek znowu do lekarza. Dobrze, ze poszlam bo bym ja we wtorek zaszczepila.....
IMG_20190518_151550.png

Ja 6 dni przed "[emoji23] i też pozytywny :) 21dc i beta 9.27 :) a teraz gwiazda prawie 10 miesięcy :)
Aleś niecierpliwa [emoji16] ja ogólnie nie robiłam z niecierpliwości, tylko obudziłam się rano z dziwną pewnością, że jestem w ciąży i muszę to sprawdzić i jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam 2 kreski [emoji846] i wtedy dopiero połączyłam fakty, że rzeczywiście dość dziwnie czułam się w poprzedzającym tygodniu [emoji16]

Ja czułam objawy zagnieżdżania :D nie byłam wtedy pewna że to to ale też właśnie mnie coś ruszyło żeby test zrobić [emoji23]
Aleś niecierpliwa [emoji16] ja ogólnie nie robiłam z niecierpliwości, tylko obudziłam się rano z dziwną pewnością, że jestem w ciąży i muszę to sprawdzić i jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam 2 kreski [emoji846] i wtedy dopiero połączyłam fakty, że rzeczywiście dość dziwnie czułam się w poprzedzającym tygodniu [emoji16]

A dziewczyny, co myślicie o braniu duphastonu 'na wszelki wypadek'? Jestem w tej chwili w 25tc i biorę od samego początku, lekarz też zapowiedział, że będę brała aż do porodu. Jestem po dwóch stratach, ale w tą ciążę mam książkową. Może chodzi o moją wagę? Zaczynałam ciąże z wagą ponad 90kg przy wzroście 172, ale jak do tej pory, to nie przybrałam ani jednego kg, mimo że brzuszek już mam spory. Nie wiem, co o tym myśleć.
Ja biorę po jednym poronieniu duphaston i luteinę, jeśli miałabyś słuchać wszystkich wokół to byś oszalała ja biorę dodatkowo heparyne również na wszelki wypadek, brałam też 10 mg dziennie kwasu foliowego (też się naczytałam, że może powodować nawet autyzm u dzieci) szczerze ostatecznie miałam wybór albo zaufać lekarzowi, który ma bardzo dobre opinie albo czytać internet, myślę, że tylko dzięki temu, że słuchałam lekarza dziś jestem w 29 tc i z nadzieją kompletuje wyprawkę :))
Hej hej ja dziś po wizycie [emoji41] młoda waży już sporo bo 3053g [emoji41]więcej niż młody jak się urodził [emoji87]
Na poród się nie zapowiada, szyjka bez zmian od 2tygodni, młoda jeszcze wysoko [emoji57]kolejna wizyta 1 czerwca niby ale ja mam zamiar się już nie zjawić i być wtedy na porodowce [emoji41]
Ojejku jaka już duża dziewczynka :) niedługo przywitasz królewnę na świecie :))

To wcale taka malutka dziewczynka ci się nie szykuje. Dobrze, że malutka zdrowa i wysoko. Spokojnie niech do 01.06 siedzi. Obyś juz nie musiała isc na wizyte.

reklama
Drogie wirtualne koleżanki.
14 maja urodził się mój syn w 35+2 tygodniu. waga 4010 i 56 cm. Dzisiaj wyszłam ze szpitala, sama bo dziecko ma zapalenie płuc i leży na oddziale patologii noworodków.

Duzy chlopczyk jak na ten tydzien. Gratuluję. Mam nadzieje, ze szybko bedziecie razem w domu :)

Do góry