reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Mam nadzieję. Staram się być dobrej myśli, ale te dwa tygodnie chyba oszaleje.

Migdalove rozumiem Cie doskonale. Ja 3 tygodnie siedzę jak na szpilkach. Jutro wizyta, ale pęcherzyk zazwyczaj widać od 5 tygodnia. Mama ginekolog o tym pisała. Tu masz link odnośnie wczesnej ciąży i jak to zazwyczaj powinno wyglądać :
Link do: USG wczesnej ciąży - jak interpretować? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Także spokojnie [emoji846] zrob betę i badania

reklama
Ja nie wiem dlaczego większość kobiet ma taki problem z tą betą. ;) Dla mnie badanie jak badanie, które bynajmniej mi dalej jasność lub po prostu spokój.
kochana ono nie zawsze daje jasnosc... tu na bb jest watek sprzed paru lat raptem 10str postow gdzie kobitce beta spadla i juz bylo najgorsze... a sie zakonczylo szczesliwie.. poprostu to badanie lubi niepotrzebnie zestresowac.

Link do: Beta Hcg

czyli nie ja jedna tak nie lubie bety.
okres pustego jaja jest ciezki choc ja caly czas sobie mowilam ze bedzie dobrze bo czemu mialoby byc inaczej. to mi dodawalo otuchy i puste jajo w 7+2 juz mialo zarodek 11mm:) a w 5+3 raptem 4mm pecherzyk.

Beta z putym jajem ma normalny przyrost. Dlatego robiac nie czulam zadnej ulgi, a robilam nadal :/ baba w 5+3 stwierdzila puste i mowila juz o szpitalu wariatka...

Liczna Twoj tez zolnierz?

Malina ale czarnulka sliczna [emoji4] moj syn tez urodzil sie czarniutki a teraz ma wlosy prawie biale [emoji23]
Moja byla kudlata i czarna, w pewnym momencie łysa a teraz ciemny blond xD
czyli nie ja jedna tak nie lubie bety.
okres pustego jaja jest ciezki choc ja caly czas sobie mowilam ze bedzie dobrze bo czemu mialoby byc inaczej. to mi dodawalo otuchy i puste jajo w 7+2 juz mialo zarodek 11mm:) a w 5+3 raptem 4mm pecherzyk.

Ja tez nie lubie. Robilam tylko w jednej z trzech ciąż i przyrost o 200% w 48h i juz mi mowia ze moze ciaza blizniacza itp i co? Miesiac pozniej bylo juz po wszystkim. Poronilam. W aktualnej ciazy ani razu nir zrobilam. Zdalam sie na los

Beta z putym jajem ma normalny przyrost. Dlatego robiac nie czulam zadnej ulgi, a robilam nadal :/ baba w 5+3 stwierdzila puste i mowila juz o szpitalu wariatka...
no to ja tez mialam tym czasie puste :p
i to nie jest dziwne ani zadna anomalia. dlatego ja tez gdy mi lekarz mowi cos w co trudno uwierzyc nie bazuje tylko na 1 wyniku i jednej opinii.. w takich chwilach warto dokonac jeszcze konsultacji u kogos innego. Beta rosnie ale w pewwnym momencie zatrzyma sie przy pustym jaju albo zwolni drastycznie swoj wzrost tak jak miala moja znajoma w ciagu kilku dni ostatnich.
dlatego wazne jest nastawienie i pozytywne mysslenie. a juz chyba najwazniejsze nie porownywac wynikow z innymi. to najgorsze co mozna zrobic.

Moja byla kudlata i czarna, w pewnym momencie łysa a teraz ciemny blond xD

Ja tez nie lubie. Robilam tylko w jednej z trzech ciąż i przyrost o 200% w 48h i juz mi mowia ze moze ciaza blizniacza itp i co? Miesiac pozniej bylo juz po wszystkim. Poronilam. W aktualnej ciazy ani razu nir zrobilam. Zdalam sie na los
Ja miałam przyrosty po 300 i 200 % i jedno dziecko :) Hehe

Migdalove beta moze dobrze rosnac w przypadku i ciazy pozamacicznej i pustego jaja... ja tez uwazam to badanie za zbędne. No ale rob, to Ty masz byc spokojna

@Maliina a jak sie czujesz dzisiaj ? Ja jestem przeziebiona i czuje tak jak przy zapaleniu pecherza :/
o biedna:( ja dzien jak codzien.. wstaje i chwytam za banana lub jablko i zjadam serek skyr. potem M mi kawke robi slabiutka rozpuszczalna bo bez kofeiny mam ogromne migreny a i tak ograniczylam sie z 2 kaw do 1. caly czas metaliczny posmak w buzi i jezdzi mi w brzuchu mdli. katar mam od poczatku ciazy ale to ani przeziebienie tylko porposstu taki jakby ciazowy przybyl wraz z ciaza... po nocy mam taka suchosc w nosie ze mnie wszystko w rodku kluje.
jak pecherz to nie ciekawie nie wiem co w ciazy mozna ale zurawinka sie juz faszeruj... soczek do herbatki dolewaj i kuruj a najlepiej konsultuj dzis z lekarzem bo jednak zapalenie w ciazy wymaga szczegolnego traktowania.
Zazdroszcze Ci dzis tych genetycznych czekam na same super wiesci.
w ogole nadrabiam kwietniowki ale jak napisze nawet mnie nie zauwazaja. Musicie wystarczyc mi Wy :)

reklama
PS wizytujemy 8/10 razem [emoji4]
Ja robilam raz, w 6 tyg i mialam ponad 25 000 smialam sie do meza ze to na pewno bliźniaki, nie robilam juz nawet drugi raz bo nie bylo sensu [emoji4]

Do góry