reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

no to ja tez mialam tym czasie puste :p
i to nie jest dziwne ani zadna anomalia. dlatego ja tez gdy mi lekarz mowi cos w co trudno uwierzyc nie bazuje tylko na 1 wyniku i jednej opinii.. w takich chwilach warto dokonac jeszcze konsultacji u kogos innego. Beta rosnie ale w pewwnym momencie zatrzyma sie przy pustym jaju albo zwolni drastycznie swoj wzrost tak jak miala moja znajoma w ciagu kilku dni ostatnich.
dlatego wazne jest nastawienie i pozytywne mysslenie. a juz chyba najwazniejsze nie porownywac wynikow z innymi. to najgorsze co mozna zrobic.

Nie bylam u nikogo innego i mysle, ze dobrze zrobilam. Czekalam do 8 tygodnia zeby miec jasnosc i nie przechodzic znowu tej samej ''diagnozy', albo za szybko i nie martwic sie ze serce nie bije itp.

reklama
o biedna:( ja dzien jak codzien.. wstaje i chwytam za banana lub jablko i zjadam serek skyr. potem M mi kawke robi slabiutka rozpuszczalna bo bez kofeiny mam ogromne migreny a i tak ograniczylam sie z 2 kaw do 1. caly czas metaliczny posmak w buzi i jezdzi mi w brzuchu mdli. katar mam od poczatku ciazy ale to ani przeziebienie tylko porposstu taki jakby ciazowy przybyl wraz z ciaza... po nocy mam taka suchosc w nosie ze mnie wszystko w rodku kluje.
jak pecherz to nie ciekawie nie wiem co w ciazy mozna ale zurawinka sie juz faszeruj... soczek do herbatki dolewaj i kuruj a najlepiej konsultuj dzis z lekarzem bo jednak zapalenie w ciazy wymaga szczegolnego traktowania.
Zazdroszcze Ci dzis tych genetycznych czekam na same super wiesci.
w ogole nadrabiam kwietniowki ale jak napisze nawet mnie nie zauwazaja. Musicie wystarczyc mi Wy :)

Caly czas zuravit lykam no i juz 2 antybiotyk i dziwne, ze mnie przeziebienia itp lapia. Na kwietniowkach tez jest fajnie, pisz smialo :) u mnie juz 4 dzien jajecznica i bula z pomidorem haha kawy nie pilam wcale to chociaz mam spokoj

Ja miałam przyrosty po 300 i 200 % i jedno dziecko :) Hehe
No a u mnie z tego pieknego przyrostu wyszło poronienie -.-
W pierwszej ciazy nie wiedzialam ze jest beta nawet. W drugiej - strata a teraz nie robilam świadomie. Ale na wizyte musialam isc szybko bo zwolnienie chcialam bo balam sie fizycznie pracowac... w 5+3 byl juz zarodek 1mm z mini serduszkiem <3
Caly czas zuravit lykam no i juz 2 antybiotyk i dziwne, ze mnie przeziebienia itp lapia. Na kwietniowkach tez jest fajnie, pisz smialo :) u mnie juz 4 dzien jajecznica i bula z pomidorem haha kawy nie pilam wcale to chociaz mam spokoj

Oj jajecznica.. a mi sie jajka skonczyly.. czekam na dostawe zakupow.. dzis na kolacje zjem albo jutro rano.. i trz bulka z maslem i pomidorem <3

A dzis robie salatke sledziową ;p

Moja byla kudlata i czarna, w pewnym momencie łysa a teraz ciemny blond xD

Ja tez nie lubie. Robilam tylko w jednej z trzech ciąż i przyrost o 200% w 48h i juz mi mowia ze moze ciaza blizniacza itp i co? Miesiac pozniej bylo juz po wszystkim. Poronilam. W aktualnej ciazy ani razu nir zrobilam. Zdalam sie na los
ja tez tylko tym razem robilam ale u mnie to taka hitoria... od maja sie staralismy i nie wwychodzilo a 7 sierpnia mialam kupione bilety na wakacje lecialam z corcia do Holandii do mamy.. i poczatkowo balam sie lotu samolotem (pierwszy raz). ale przezylysmy to.. zrobilam 1 test w 9dpo przed wwyjazdem do parku rozrywwki i wyszedl cien kreski ale zniknal natepnego dnia nie bylo.. mam zasade ze cieniom nie wierze bo oszukaly mnie wiele razy. i tak wyszlalam sie na kolejkach gorskich.. wlazlam na najnowsza w tym parku i najszybsza... pozniej w Amsterdamie kolacja i 2 drineczki... a powrot byl autem a ze ja sie bardzo boje 1000km jechac autem to bolal mnie brzuch az wzdec dostalam, dostalam malutkie piwo na rozluznienie... i cala droge bolal mnie i bolal... nawet bedac juz w PL a od granicy mam 40min do domu i wydalo mi sie dziwne... pojechalam od razu do apteki wwzielam test.. i co??? i domu wyrazne kreski! i ze trachu ze pilam te drinki i piwwo polecialam na bete i dla wwiarygodnoci powtorke. i nigdy wiecej bet! stres przy odbiorze wynikow byl wiekszy niz przed wizyta u gina.

ja tez tylko tym razem robilam ale u mnie to taka hitoria... od maja sie staralismy i nie wwychodzilo a 7 sierpnia mialam kupione bilety na wakacje lecialam z corcia do Holandii do mamy.. i poczatkowo balam sie lotu samolotem (pierwszy raz). ale przezylysmy to.. zrobilam 1 test w 9dpo przed wwyjazdem do parku rozrywwki i wyszedl cien kreski ale zniknal natepnego dnia nie bylo.. mam zasade ze cieniom nie wierze bo oszukaly mnie wiele razy. i tak wyszlalam sie na kolejkach gorskich.. wlazlam na najnowsza w tym parku i najszybsza... pozniej w Amsterdamie kolacja i 2 drineczki... a powrot byl autem a ze ja sie bardzo boje 1000km jechac autem to bolal mnie brzuch az wzdec dostalam, dostalam malutkie piwo na rozluznienie... i cala droge bolal mnie i bolal... nawet bedac juz w PL a od granicy mam 40min do domu i wydalo mi sie dziwne... pojechalam od razu do apteki wwzielam test.. i co??? i domu wyrazne kreski! i ze trachu ze pilam te drinki i piwwo polecialam na bete i dla wwiarygodnoci powtorke. i nigdy wiecej bet! stres przy odbiorze wynikow byl wiekszy niz przed wizyta u gina.
Moje wszystkie ciaze byly z cienia cienia cienia na teście ;p

No a u mnie z tego pieknego przyrostu wyszło poronienie -.-
W pierwszej ciazy nie wiedzialam ze jest beta nawet. W drugiej - strata a teraz nie robilam świadomie. Ale na wizyte musialam isc szybko bo zwolnienie chcialam bo balam sie fizycznie pracowac... w 5+3 byl juz zarodek 1mm z mini serduszkiem <3

Oj jajecznica.. a mi sie jajka skonczyly.. czekam na dostawe zakupow.. dzis na kolacje zjem albo jutro rano.. i trz bulka z maslem i pomidorem <3

A dzis robie salatke sledziową ;p
Ja w pierwszej też nie widziałam że coś takiego istnieje. A z Mają robiłam 4 razy. Trzy razy przed terminem @. Bo mi pierwszy test wyszedł pozytywny cień cienia 6dni przed terminem @. Więc potem beta była 4 dni i 2 dni przed terminem @. A czwarta jakoś kilka dni po terminie.

ojej jajecznicy bym nie zjadla.. na sama myl mnie cofa.. kawa straszne uzaleznienie... chcialabym sie go pozbyc.. ale pije kawe od czasow gimnazjum... kiedys to po 5 dziennie.. teraz zbyt szanuje zdrowie.. ale szkola nauka do nocy i tak to sie wszytko robilo.
jednak bez porcji kofeiny umieram.
wierze ze jest fajnie ale takim cieniem cienia jestem;p nie znam tam nikogo..

reklama
ojej jajecznicy bym nie zjadla.. na sama myl mnie cofa.. kawa straszne uzaleznienie... chcialabym sie go pozbyc.. ale pije kawe od czasow gimnazjum... kiedys to po 5 dziennie.. teraz zbyt szanuje zdrowie.. ale szkola nauka do nocy i tak to sie wszytko robilo.
jednak bez porcji kofeiny umieram.
wierze ze jest fajnie ale takim cieniem cienia jestem;p nie znam nikogo..
Mnie w ciąży z Aleksem od jajecznicy i wszelkiego mięsa smażonego gonilo do kibla. Sam zapach wystarczył. Teraz mięso mogłam przygotować chłopakom,. Ale przez gardło już mi nie przeszło.

Do góry