reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Masakra :(
Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy [emoji6] i obserwujcie ten ślad, bo jeżeli nie borelioza, to może być jakieś inne odkleszczowe cholerstwo. Masakra z tymi kleszczami, jakaś plaga. Ja ostatnio z domu nie wychodziłam nigdzie, a po ręce mi zasuwał. W ciąży w tej chwili jestem, to aż strach pójść gdzieś na spacer.

reklama
@KatiNails ja nigdy w życiu kleszcza nie miałam, ale kuzynka mieszka na obrzeżach miasta i oni mają plagę wynoszą śmieci wracają z kleszczem, wyjdą na ganek i wracają z kleszczem tyle co ona mi razy już dzwoniła to masakra, powiem ci, że ile razy mieli to zaraz do przychodni wyciągnąć i odpukac wszystko w porządku!

Hej ;) ja miałam dziś wizytę Igor waży 1117 gram :)! Jest troszeczkę mniejszy bo odpowiada 27+4, a mamy 28+2 tc, ale lekarz mówi, że spokojnie może po prostu będzie drobniejszy ;)
No i gagatek napiera mi na szyjkę i tworzy opór, szyjka długa i zamknięta, ale przepisał mi dodatkowo luteinę dopochwową bo podobno dobrze działa na włókna tam w środku nie wiem nie wnikałam zacznę dziś wkładać to dziadostwo nie lubię tego bardzo, ale co zrobić skoro sam dupha*ston nie daje rady, a urodzić wczesniej nie chce :))

Na tvn dokument segielskich tylko nie mow nikomu. Tak dla tych, ktorzy i tak nie spia :p
Zaczelam ogladac i nie podoba mi sie to... Wiadome temat straszny, ale sam sposob i to opowiadanie to jestem na nie.

Kochana kiedyś aż tylr kleszczy nie było zarażonych. Ja w życiu nie miałam kleszcza. Ani mój mąż, ani syn mimo że on wiecznie po krzakach gania. A Majka nie całe 10 miesięcy, w wózku cały czas i bum :/
To jest straszne jak tak sobie pomysle.
Ja tez kleszcza nigdy nie mialam.

Na tvn dokument segielskich tylko nie mow nikomu. Tak dla tych, ktorzy i tak nie spia :p
Zaczelam ogladac i nie podoba mi sie to... Wiadome temat straszny, ale sam sposob i to opowiadanie to jestem na nie.
Ja ogladalam na YouTube. Mi sie "podobało" .. Prosci ludzie tak okropnie skrzywdzeni mowia zwyczajnie co sie dzialo.. Bez jakiegos ubierania w piękne slowa by mniej drastycznie brzmialo..
Takie rzeczy dzieja sie nie tylko w kosciele bo I w wielu domach.
Najbardziej bolesne jest to ze Ci ksieza zaprzyjazniali sie z rodzinami sprwiali wrazenie cudownych ludzi po to by dostac w swoje brudne lapska na wylacznosc ich dzieci..
Krotko po tym dokumencie Sekielski opublikowal na fejsie jak jedna z ofiar z filmu wracając z pracy miala niespodzianke.. Czekalo na niego auto ktore zajechalo mu droge.. Wysiadl gosc w kapturze i powiedzial ze ma sie zrzec zadośćuczynienia od kurii, nie gadać z mediami odwolac wszystko i ma na to 3 dni bo jak nie to go znajdzie.
Dramat!!!
Ta czarne gnoje w sutannach to najgorsza mafia jaka moze istniec.

Hej ;) ja miałam dziś wizytę Igor waży 1117 gram :)! Jest troszeczkę mniejszy bo odpowiada 27+4, a mamy 28+2 tc, ale lekarz mówi, że spokojnie może po prostu będzie drobniejszy ;)
No i gagatek napiera mi na szyjkę i tworzy opór, szyjka długa i zamknięta, ale przepisał mi dodatkowo luteinę dopochwową bo podobno dobrze działa na włókna tam w środku nie wiem nie wnikałam zacznę dziś wkładać to dziadostwo nie lubię tego bardzo, ale co zrobić skoro sam dupha*ston nie daje rady, a urodzić wczesniej nie chce :))
Paula mus to mus:) ja do 14 tc tylko bralam. Ale czego sie nie zrobi dla maluszka.
Pięknie sobie juz wazy a różnica wieku do tygodnia jest ok.. Nim sie obejrzysz może wyprzedzić a moze jest drobniutkie dzieciatko poprostu :)

@KatiNails tak sobie mysle o was.. Mam nadzieje ze Majce nic nie bedzie!!! Trzymam za to bardzo kciuki. Ale swoja droga jakie
te cholery sa rozsiane..
Kiedys mi ktos powiedział ze te kleszcze w trawach niby mniejsze ryzyko boreliozy niosa.. Niz te co w lasach.. Ale nie wiemy kiedy człowiek przeniósł go z lasu do miasta i na jakiego trafiamy.
Ja z psem chodzac na spacery wkolo domu tez sie okazalo ze mamy kleszcze bo psina miala go w wewnatrznym kociku oka! Az bede sprawdzac Fifiego bo sie przerazilam ze Majeczka ktora nie chodzi i siedzi w wozku sie tak nieszczęśliwie zalapala.
I duzo zdrowka u nas Fifi tez ma katar :( myslalam ze noc bedzoe gorsza bo serio ma nos zatkany ale jak spi tak grzecznie to mu łatwiej gorzej jak sie kreci lub wscieka..

Dzięki Malinka! Fifusiowi też zdrówka [emoji3590] nienawidzę jak dzieci chorują
@KatiNails tak sobie mysle o was.. Mam nadzieje ze Majce nic nie bedzie!!! Trzymam za to bardzo kciuki. Ale swoja droga jakie
te cholery sa rozsiane..
Kiedys mi ktos powiedział ze te kleszcze w trawach niby mniejsze ryzyko boreliozy niosa.. Niz te co w lasach.. Ale nie wiemy kiedy człowiek przeniósł go z lasu do miasta i na jakiego trafiamy.
Ja z psem chodzac na spacery wkolo domu tez sie okazalo ze mamy kleszcze bo psina miala go w wewnatrznym kociku oka! Az bede sprawdzac Fifiego bo sie przerazilam ze Majeczka ktora nie chodzi i siedzi w wozku sie tak nieszczęśliwie zalapala.
I duzo zdrowka u nas Fifi tez ma katar :( myslalam ze noc bedzoe gorsza bo serio ma nos zatkany ale jak spi tak grzecznie to mu łatwiej gorzej jak sie kreci lub wscieka..

reklama
te cholery sa rozsiane..
Ja mieszkam na wsi, do lasu mam może 500 metrów i szczerze ci powiem, że odpukac kleszcza tu jeszcze nie widziałam fakt, że mieszkamy dopiero rok, ale tak jak pisałam Kasi, kuzynka mieszka na obrzeżach miasta jakieś 50 km ode mnie i u niej jest prawdziwa plaga, a las ma zdecydowanie dalej niż Ja bo jakieś 3 km więc tutaj reguły nie ma, możemy unikać jak ognia, a i tak się przypałęta badziewie, a możemy chodzić po lasach i nic :/ trochę się boje jak to będzie właśnie w sierpniu jak mały się pojawi u nas pełno jakiegoś robactwa, dodatkowo komary :/ zawsze używaliśmy Raida do kontaktu, a przy noworodku słyszałam że nie można :/

Do góry