reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Na Tole, tez mozna mowic Tosia
Kurde teraz sie tak te kleszcze bada. Ja wychowana na wsi ile to kleszczy mialam jak bylam mala. Wyciagneli, bieglam dalej i nikt sie zbytnio nad tym nie rozwodzil.
Teraz wiadome co to bolerioza, staszne cholerstwo.
Ja mam jeszcze ule pod domem, to dopiero bedzie jak pojade z malizna :/

Kochana kiedyś aż tylr kleszczy nie było zarażonych. Ja w życiu nie miałam kleszcza. Ani mój mąż, ani syn mimo że on wiecznie po krzakach gania. A Majka nie całe 10 miesięcy, w wózku cały czas i bum :/
Na Tole, tez mozna mowic Tosia
Kurde teraz sie tak te kleszcze bada. Ja wychowana na wsi ile to kleszczy mialam jak bylam mala. Wyciagneli, bieglam dalej i nikt sie zbytnio nad tym nie rozwodzil.
Teraz wiadome co to bolerioza, staszne cholerstwo.
Ja mam jeszcze ule pod domem, to dopiero bedzie jak pojade z malizna :/

Dziewczyny, zauważyłam wpis o kleszczach, więc postanowiłam napisać. Wszelkie detergenty odstraszające kleszcze niewiele dają, za to skutecznie kleszcze odstrasza mięta. Przeszłam 2 lata temu boreliozę i naprawdę lepiej zapobiegać niż leczyć. Oregano i goździki mają właściwości blokujące rozprzestrzeniania się krętków borelli. Trzymam kciuki za dobre zakończenie.

Hej :) kleszcze złapała moja 10 miesięczna córka. Siedząc w wózku. W życiu bym nie pomyślała. Tym bardziej że nie chodziłam po lesie
Dziewczyny, zauważyłam wpis o kleszczach, więc postanowiłam napisać. Wszelkie detergenty odstraszające kleszcze niewiele dają, za to skutecznie kleszcze odstrasza mięta. Przeszłam 2 lata temu boreliozę i naprawdę lepiej zapobiegać niż leczyć. Oregano i goździki mają właściwości blokujące rozprzestrzeniania się krętków borelli. Trzymam kciuki za dobre zakończenie.

Najwięcej kleszczy niestety jest przy ziemi, w trawach. Polecam zrobienie testu PCR, kosztuje między 150 a 200zł, ale już po kilku dniach od zakażenia można potwierdzić lub wykluczyć obecność krętków. Bo przeciwciała niestety dopiero gdzieś po 3 miesiącach można sprawdzić. A jak się mała czuje? Wszystko w porządku?
Hej :) kleszcze złapała moja 10 miesięczna córka. Siedząc w wózku. W życiu bym nie pomyślała. Tym bardziej że nie chodziłam po lesie

Z trawą też kontaktu nie miała :)
Oprócz tego że teraz przeziębiona to ok. Ma przy miejscu ugryzienia ślad ale lekarka mówi że to nie jest rumień z boleriozy. Ale to dopiero dwa tyg. Mamy antybiotyk i zobaczymy.
Antybiotyk dostała tylko dlatego że to się wszystko na siebie nałożyło.
Najwięcej kleszczy niestety jest przy ziemi, w trawach. Polecam zrobienie testu PCR, kosztuje między 150 a 200zł, ale już po kilku dniach od zakażenia można potwierdzić lub wykluczyć obecność krętków. Bo przeciwciała niestety dopiero gdzieś po 3 miesiącach można sprawdzić. A jak się mała czuje? Wszystko w porządku?

reklama
Z trawą też kontaktu nie miała :)
Oprócz tego że teraz przeziębiona to ok. Ma przy miejscu ugryzienia ślad ale lekarka mówi że to nie jest rumień z boleriozy. Ale to dopiero dwa tyg. Mamy antybiotyk i zobaczymy.
Antybiotyk dostała tylko dlatego że to się wszystko na siebie nałożyło.
Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy [emoji6] i obserwujcie ten ślad, bo jeżeli nie borelioza, to może być jakieś inne odkleszczowe cholerstwo. Masakra z tymi kleszczami, jakaś plaga. Ja ostatnio z domu nie wychodziłam nigdzie, a po ręce mi zasuwał. W ciąży w tej chwili jestem, to aż strach pójść gdzieś na spacer.

Do góry