Kochana, niestety czy to rumień czy to guz czy cokolwiek po ugryzieniu kleszcza oznacza raczej, że był on zakażony[emoji3525] nie daj się spławić lekarzowi. Lepiej niech mała na wszelki wypadek weźmie antybiotyki. I mówię to ja, która jest ich przeciwniczką i jednocześnie zjadła ich niestety tonę[emoji3525] lepiej zadziałać na zaś niż potem męczyć się z tą chorobą, która jest straszna i ignorowana przez większość naszych lekarzy. A kleszcza jej wyjmowałaś?? Bo najlepiej jest po wyjęciu kleszcza włożyć go do słoika albo woreczka strunowego z lekko wilgotnym wacikiem i zanieść do analizy, czy był zakazony, czy nie. U mnie w mieście bada to Zakład Higieny Weterynaryjnej. Wtedy jest wszystko czarno na białym. Koniecznie daj znać, co powiedział lekarz.Nie wiem czy Mai nie robi się rumień. Na razie nie ma charakterystycznego pierścienia. Sine miała od momentu u gryzienia. Guz się wchlonal ale mam wrażenie że to czerwone trochę się rozlalo. Fakt faktem jedziemy już do lekarza. Zobaczymy co powie [emoji24]
reklama
martoosia04
Fanka BB :)
No właśnie 2xT+A bo ta Tosia, to Antonina... dlatego mi tak nie pasuje Stąd te rozmyślania nad Tolą. Ale się cholera przyjęła potoczna Tosia i nikt nie chce słyszeć, że mówimy na nią inaczej@martoosia04 ale u was fajnie 3xT.. Tobiasz, Tomasz, Tosia
Mowcie Tosia nie Antonina hahaNo właśnie 2xT+A bo ta Tosia, to Antonina... dlatego mi tak nie pasuje Stąd te rozmyślania nad Tolą. Ale się cholera przyjęła potoczna Tosia i nikt nie chce słyszeć, że mówimy na nią inaczej
Nie oddawałam. Bo nawet jeśli zarazony niekoniecznie mógł ją zarazić. Mój brat jest terwz na medycynie i mówił to samo co lekarz w szpitalu. Antybiotyku nie daje się na zas.
Wyszliśmy od pediatry naszej.
Majka początek zapalenia ucha, katar i rano gorączka. Zmiana na ręce nie jest jak od boleriozy ale czymś ja zakazil i że względu na to wszystko razem łącznie dostała antybiotyk.
Masakra. Nie całe 10 miesięcy dziecko... Cały czas w wózku była. Ja do tej pory zastanawiam się jak ona go złapała
Majka początek zapalenia ucha, katar i rano gorączka. Zmiana na ręce nie jest jak od boleriozy ale czymś ja zakazil i że względu na to wszystko razem łącznie dostała antybiotyk.
Masakra. Nie całe 10 miesięcy dziecko... Cały czas w wózku była. Ja do tej pory zastanawiam się jak ona go złapała
Kochana, niestety czy to rumień czy to guz czy cokolwiek po ugryzieniu kleszcza oznacza raczej, że był on zakażony[emoji3525] nie daj się spławić lekarzowi. Lepiej niech mała na wszelki wypadek weźmie antybiotyki. I mówię to ja, która jest ich przeciwniczką i jednocześnie zjadła ich niestety tonę[emoji3525] lepiej zadziałać na zaś niż potem męczyć się z tą chorobą, która jest straszna i ignorowana przez większość naszych lekarzy. A kleszcza jej wyjmowałaś?? Bo najlepiej jest po wyjęciu kleszcza włożyć go do słoika albo woreczka strunowego z lekko wilgotnym wacikiem i zanieść do analizy, czy był zakazony, czy nie. U mnie w mieście bada to Zakład Higieny Weterynaryjnej. Wtedy jest wszystko czarno na białym. Koniecznie daj znać, co powiedział lekarz.
martoosia04
Tak mówimy Ale wiesz, na papierze zawsze to będzie T+T+AMowcie Tosia nie Antonina haha
martoosia04
Biedna Majeczka. Oby antybiotyk zadziałał i wszystko jej ładnie minęło i nic ten kleszcz poważnego jej nie sprzedał.Nie oddawałam. Bo nawet jeśli zarazony niekoniecznie mógł ją zarazić. Mój brat jest terwz na medycynie i mówił to samo co lekarz w szpitalu. Antybiotyku nie daje się na zas.
Wpiszcie Tosia moze wam urząd miasta uznaTak mówimy Ale wiesz, na papierze zawsze to będzie T+T+A
A tak powaznie Tola równie sliczna
martoosia04
Wpiszcie Tosia moze wam urząd miasta uzna
A tak powaznie Tola równie sliczna
Jeszcze za dziewczynki Tosia spoko, ale dorosła kobieta jak sie przedstawi kiedyś: TOSIA D-ska... kiepsko [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
reklama
agrafka07
Jeszcze za dziewczynki Tosia spoko, ale dorosła kobieta jak sie przedstawi kiedyś: TOSIA D-ska... kiepsko [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Można jeszcze dać na imię Tosława.