reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ooo a ile twoja cora ma lat? [emoji3526]
Trzymam kciuki za twoje starania [emoji110][emoji110][emoji8][emoji8]
U mnie na pierwszych prenatalnych w 13tc lekarz stwierdził że na 90% dziewczynka,tydzień później kolejna Gin to samo, potem w 16tc znów kolejny lekarz to samo że raczej dziewczynka, a na polowkowych już było przez kolejnego lekarza potwierdzone na 100% [emoji3526] Od około 20tc mam takie lekkie bóle/dyskomfort jak przy okresie [emoji6]teraz to już bardziej skurcze mnie łapią codziennie. Wczoraj to sobie nawet apke sciagnelam żeby sprawdzać co ile je mam bo coś dużo się wieczorem pojawiało [emoji57]
Moja kończy 5 lat nie długo tylko ona miała w lipcu się urodzić . ;) Same dziewczyny w tym roku trzeba się spiąć by zajść jeszcze na dziewczynkę hihi ;))
@Ann89 mi miałaś odp.

Śliczne brzuszki dziewczynki może się zaraże ;))wszystkie noworodki nosze u koleżanek ;)

reklama
Idę myć Gary póki chrabąszcz śpi [emoji23]Zobacz załącznik 973209
Mam cię w obserwowanych na IG i właśnie zwróciłam uwagę że nie masz pościeli w łóżeczku (nie śmiej się [emoji23] ja teraz mam mętlik w głowie czy stosować się do zaleceń czyli brak poduszki i kołderki w łóżeczku i kupić później śpiworek czy standardowo kołdra, poduszka i nie wymyślać) i możesz mi powiedzieć jak to u was wygląda ;p latem chce zarzucić otulacz albo w ogóle może jak będzie chciał to będę go otulac w otulaczu na noc ;) a później myślę spiworek czy pościel eh boje się żeby nie zakrył tej buźki małej czymś w nocy jak zacznie się już bardziej ruszać

Hehe wiadomo że same Płachty nie wystarcza. Czy same kosmetyki. Dieta i tryb życia też jest ważny. Ja przy dwójce i przy wykańczaniu domu, wcześniej przeprowadzka mam dużo ruchu[emoji23]
Ale nie oszukujmy się... Nie stosuje żadnej diety. Jem i kebaby i pizze i smażone. Czipsy. Nigdy nie potrafiłam się ograniczać co do jedzenia.

Mi Lekarz z certyfikatem fmf na prenatalnych powiedział że może jest szansa na dziewczynkę, ale to za wcześnie i on na razie nic mi nie powie. Więc uważałam że nie znam płci. Na nfz jak do niego chodziłam to tragedia aparat więc mi nie mówił co z płcią na polowkowhch w 19tc powiedział że na 1000% baba. Z synem koło 18 tc wiedziałam.
Teraz będę chodzić ci miesiąc prywatnie na usg do niego (przeszedł tylko na prywate, a że prowadził mi 2 ciąże mam do niego zaufanie). A na nfz żeby badania robić to do lekarza ktory był przy moim pierwszym porodzie i zrobił mi pierwsze cc.
Więc w trzeciej ciąży może szybciej poznam płeć :)
Oczywiście już połowę zapomniałam tego co przeczytałam i miałam odpisać [emoji23] też macie takie ciążowe zaćmienie [emoji23]

Fajnie by było gdyby tylko to wystarczyło [emoji23] ja już nie wierzę w cuda.

U mnie na pierwszym prenatalnym lekarz powiedział że na 70-80% dziewczynka, potem test sanco i połówkowe potwierdziło.
Myślę że na następnym USG jak dziecię się pokaże to już będzie pięknie widać. I coś czuję w kościach że u ciebie będzie chłopczyk [emoji6]

Kasiula222 powodzenia kochana [emoji8] u mnie też dziołszka. I też w tej ciąży nie czułam piersi przed testem, ani sutków. Nie miałam żadnych jakiś objawów. Oprócz braku @. Brałam jedynie progesteron w drugiej połowie cyklu.

Paulinka wow ale malusi brzusio[emoji7] co do skurczy to na tym etapie już mogą być. Ważne że przechodzą.

Dzisiaj teściowa mi powiedziała że od razu widać że córka będzie bo mi urodę zabrała [emoji23][emoji23][emoji23] nie ma to jak mamusia hehehe.

Hehe to Twoja córka w wielu mojego Aleksa. Skończy 5 lat 20 lipca
Moja kończy 5 lat nie długo tylko ona miała w lipcu się urodzić . ;) Same dziewczyny w tym roku trzeba się spiąć by zajść jeszcze na dziewczynkę hihi ;))
@Ann89 mi miałaś odp.

Śliczne brzuszki dziewczynki może się zaraże ;))wszystkie noworodki nosze u koleżanek ;)

Hehe wiadomo że same Płachty nie wystarcza. Czy same kosmetyki. Dieta i tryb życia też jest ważny. Ja przy dwójce i przy wykańczaniu domu, wcześniej przeprowadzka mam dużo ruchu[emoji23]
Ale nie oszukujmy się... Nie stosuje żadnej diety. Jem i kebaby i pizze i smażone. Czipsy. Nigdy nie potrafiłam się ograniczać co do jedzenia.
I gdzie tu sprawiedliwość [emoji23][emoji23][emoji23]

Wiesz jak to u nas wygląda??? [emoji23] MAJKA ŚPI ZE MNĄ OD URODZENIA! [emoji23][emoji23]
łóżeczko służy do zabawy i drzemek w ciągu dnia [emoji23]jak była mała spała w leżaku tiny love. Pod kocykiem(środek lata) bez podusi. Ale plozy przy głowie były podniesione, a te w nogach położone. Więc od strony główki była troszkę wyżej niż w nóżkach. Ale leżała dzięki temu z plecami prosto.
Mam cię w obserwowanych na IG i właśnie zwróciłam uwagę że nie masz pościeli w łóżeczku (nie śmiej się [emoji23] ja teraz mam mętlik w głowie czy stosować się do zaleceń czyli brak poduszki i kołderki w łóżeczku i kupić później śpiworek czy standardowo kołdra, poduszka i nie wymyślać) i możesz mi powiedzieć jak to u was wygląda ;p latem chce zarzucić otulacz albo w ogóle może jak będzie chciał to będę go otulac w otulaczu na noc ;) a później myślę spiworek czy pościel eh boje się żeby nie zakrył tej buźki małej czymś w nocy jak zacznie się już bardziej ruszać
IMG_20180814_162453_543.jpeg

reklama
Do góry