reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ooo a ile twoja cora ma lat? [emoji3526]
Trzymam kciuki za twoje starania [emoji110][emoji110][emoji8][emoji8]
U mnie na pierwszych prenatalnych w 13tc lekarz stwierdził że na 90% dziewczynka,tydzień później kolejna Gin to samo, potem w 16tc znów kolejny lekarz to samo że raczej dziewczynka, a na polowkowych już było przez kolejnego lekarza potwierdzone na 100% [emoji3526] Od około 20tc mam takie lekkie bóle/dyskomfort jak przy okresie [emoji6]teraz to już bardziej skurcze mnie łapią codziennie. Wczoraj to sobie nawet apke sciagnelam żeby sprawdzać co ile je mam bo coś dużo się wieczorem pojawiało [emoji57]
Moja kończy 5 lat nie długo tylko ona miała w lipcu się urodzić . ;) Same dziewczyny w tym roku trzeba się spiąć by zajść jeszcze na dziewczynkę hihi ;))
@Ann89 mi miałaś odp.

Śliczne brzuszki dziewczynki może się zaraże ;))wszystkie noworodki nosze u koleżanek ;)

reklama
Idę myć Gary póki chrabąszcz śpi [emoji23]Zobacz załącznik 973209
Mam cię w obserwowanych na IG i właśnie zwróciłam uwagę że nie masz pościeli w łóżeczku (nie śmiej się [emoji23] ja teraz mam mętlik w głowie czy stosować się do zaleceń czyli brak poduszki i kołderki w łóżeczku i kupić później śpiworek czy standardowo kołdra, poduszka i nie wymyślać) i możesz mi powiedzieć jak to u was wygląda ;p latem chce zarzucić otulacz albo w ogóle może jak będzie chciał to będę go otulac w otulaczu na noc ;) a później myślę spiworek czy pościel eh boje się żeby nie zakrył tej buźki małej czymś w nocy jak zacznie się już bardziej ruszać

Hehe wiadomo że same Płachty nie wystarcza. Czy same kosmetyki. Dieta i tryb życia też jest ważny. Ja przy dwójce i przy wykańczaniu domu, wcześniej przeprowadzka mam dużo ruchu[emoji23]
Ale nie oszukujmy się... Nie stosuje żadnej diety. Jem i kebaby i pizze i smażone. Czipsy. Nigdy nie potrafiłam się ograniczać co do jedzenia.

Mi Lekarz z certyfikatem fmf na prenatalnych powiedział że może jest szansa na dziewczynkę, ale to za wcześnie i on na razie nic mi nie powie. Więc uważałam że nie znam płci. Na nfz jak do niego chodziłam to tragedia aparat więc mi nie mówił co z płcią na polowkowhch w 19tc powiedział że na 1000% baba. Z synem koło 18 tc wiedziałam.
Teraz będę chodzić ci miesiąc prywatnie na usg do niego (przeszedł tylko na prywate, a że prowadził mi 2 ciąże mam do niego zaufanie). A na nfz żeby badania robić to do lekarza ktory był przy moim pierwszym porodzie i zrobił mi pierwsze cc.
Więc w trzeciej ciąży może szybciej poznam płeć :)
Oczywiście już połowę zapomniałam tego co przeczytałam i miałam odpisać [emoji23] też macie takie ciążowe zaćmienie [emoji23]

Fajnie by było gdyby tylko to wystarczyło [emoji23] ja już nie wierzę w cuda.

U mnie na pierwszym prenatalnym lekarz powiedział że na 70-80% dziewczynka, potem test sanco i połówkowe potwierdziło.
Myślę że na następnym USG jak dziecię się pokaże to już będzie pięknie widać. I coś czuję w kościach że u ciebie będzie chłopczyk [emoji6]

Kasiula222 powodzenia kochana [emoji8] u mnie też dziołszka. I też w tej ciąży nie czułam piersi przed testem, ani sutków. Nie miałam żadnych jakiś objawów. Oprócz braku @. Brałam jedynie progesteron w drugiej połowie cyklu.

Paulinka wow ale malusi brzusio[emoji7] co do skurczy to na tym etapie już mogą być. Ważne że przechodzą.

Dzisiaj teściowa mi powiedziała że od razu widać że córka będzie bo mi urodę zabrała [emoji23][emoji23][emoji23] nie ma to jak mamusia hehehe.

Hehe to Twoja córka w wielu mojego Aleksa. Skończy 5 lat 20 lipca
Moja kończy 5 lat nie długo tylko ona miała w lipcu się urodzić . ;) Same dziewczyny w tym roku trzeba się spiąć by zajść jeszcze na dziewczynkę hihi ;))
@Ann89 mi miałaś odp.

Śliczne brzuszki dziewczynki może się zaraże ;))wszystkie noworodki nosze u koleżanek ;)

Hehe wiadomo że same Płachty nie wystarcza. Czy same kosmetyki. Dieta i tryb życia też jest ważny. Ja przy dwójce i przy wykańczaniu domu, wcześniej przeprowadzka mam dużo ruchu[emoji23]
Ale nie oszukujmy się... Nie stosuje żadnej diety. Jem i kebaby i pizze i smażone. Czipsy. Nigdy nie potrafiłam się ograniczać co do jedzenia.
I gdzie tu sprawiedliwość [emoji23][emoji23][emoji23]

Wiesz jak to u nas wygląda??? [emoji23] MAJKA ŚPI ZE MNĄ OD URODZENIA! [emoji23][emoji23]
łóżeczko służy do zabawy i drzemek w ciągu dnia [emoji23]jak była mała spała w leżaku tiny love. Pod kocykiem(środek lata) bez podusi. Ale plozy przy głowie były podniesione, a te w nogach położone. Więc od strony główki była troszkę wyżej niż w nóżkach. Ale leżała dzięki temu z plecami prosto.
Mam cię w obserwowanych na IG i właśnie zwróciłam uwagę że nie masz pościeli w łóżeczku (nie śmiej się [emoji23] ja teraz mam mętlik w głowie czy stosować się do zaleceń czyli brak poduszki i kołderki w łóżeczku i kupić później śpiworek czy standardowo kołdra, poduszka i nie wymyślać) i możesz mi powiedzieć jak to u was wygląda ;p latem chce zarzucić otulacz albo w ogóle może jak będzie chciał to będę go otulac w otulaczu na noc ;) a później myślę spiworek czy pościel eh boje się żeby nie zakrył tej buźki małej czymś w nocy jak zacznie się już bardziej ruszać
IMG_20180814_162453_543.jpeg

reklama
Do góry