reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Poza tym Maja oprócz niskiej wagi urodzeniowej i braku odruchu ssania ale to też zdadzą się dzieciom urodzonym w, terminie - zero innych objawów wcześniaczych. 35tc to bezpieczny tydzień. Norlanie na drugą dobę po cc wyszlysmy do domu.
Baaa znam chłopca z 26tc, bo dawałam dla Niego swoje mleczko. Teraz duży chłopiec :) nawet retinopatia się cofnela :) można powiedzieć że zdrowy chłopiec :)
Nie strasz ja się trochę cykam bo szyjka niby ok, ale ten brzuch mam tak nisko, że się boje czy ten gagatek nie postanowi wyjść wcześniej...

reklama
W terminie miesiączki bolał jak na @ i podczas zagnieżdżania. Jeśli to nie są mocne bóle to wszystko ok. Macica po prostu jest przyzwyczajona do co miesięcznych cykli i taki ból może pojawiać się właśnie w okolicach w których normalnie przyszła by @
Dziewczyny bolał was w ciąży brzuch jak na @, znaczy się ciężko nazwać to bólem, ale czuję taki dyskomfort

Poza tym Maja oprócz niskiej wagi urodzeniowej i braku odruchu ssania ale to też zdadzą się dzieciom urodzonym w, terminie - zero innych objawów wcześniaczych. 35tc to bezpieczny tydzień. Norlanie na drugą dobę po cc wyszlysmy do domu.
Baaa znam chłopca z 26tc, bo dawałam dla Niego swoje mleczko. Teraz duży chłopiec :) nawet retinopatia się cofnela :) można powiedzieć że zdrowy chłopiec :)
Wolałbym żeby siedział przynajmniej do tego 37 tc :) ale woleć to ja sobie mogę ;) jutro mam wizytę więc szyjkę sprawdzi, a o ten niski brzuch też zapytam ;) może taki mój urok ;)
W terminie miesiączki bolał jak na @ i podczas zagnieżdżania. Jeśli to nie są mocne bóle to wszystko ok. Macica po prostu jest przyzwyczajona do co miesięcznych cykli i taki ból może pojawiać się właśnie w okolicach w których normalnie przyszła by @
To raczej taki chwilowy dyskomfort szczególnie jak tam skacze jak szalony ;p

To bym się takimi nie przejmowała.
Kochana ja cała ciąże miałam niski brzuch. A Maja PRAWIE do końca wytrzymała :)
Wolałbym żeby siedział przynajmniej do tego 37 tc :) ale woleć to ja sobie mogę ;) jutro mam wizytę więc szyjkę sprawdzi, a o ten niski brzuch też zapytam ;) może taki mój urok ;)To raczej taki chwilowy dyskomfort szczególnie jak tam skacze jak szalony ;p
PicsArt_07-20-04.58.59.jpeg

@kasiula222 witaj ponownie :)
Mam nadzieje ze staranka szybko sie powioda:)

@KatiNails świetnie wyglada ten plaster. Ja mam nadzieję ze kryzys z laktacja przetrwam i jak wykarmie malucha zglosze sie do Ciebie.

@kamilaa Wow to masz termin w urodziny mojej córki to tuż tuż ;) Ja czuję się ok oczywiście nakręcam się na ciążę a to nie służy mi dobrze , nie ułatwia to że wszystkie wokoło koleżanki , rodzina z małymi dziećmi lub w ciąży ;) Do terminu okresu ponad tydzień ale pewnie nic z tego bo piersi nie bola ...
@martosia04 ale ci się poszczęściło oby i u mnie marzenie się spełniło . Pamiętam jak byłaś zawiedziona że znów okres przyjdzie a tu dwie kreski
@Ann89 a jak u cb jak ciąża co będzie ?
@KatiNails dzieki i nawzajem ;) oby się szybko udało ;)
Ooo a ile twoja cora ma lat? [emoji3526]
Trzymam kciuki za twoje starania [emoji110][emoji110][emoji8][emoji8]
Ja cały czas jestem aktywna, mam nadzieję że dalej będę. Moja mama tylko mówi, żebym zwolniła ale potem się śmieje, że przy mnie i przy bracie też na miejscu nie mogła usiedzieć [emoji7] Już się nie mogę doczekać aż się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. W którym tygodniu może lekarz już zauważyć płeć? [emoji3531]
U mnie na pierwszych prenatalnych w 13tc lekarz stwierdził że na 90% dziewczynka,tydzień później kolejna Gin to samo, potem w 16tc znów kolejny lekarz to samo że raczej dziewczynka, a na polowkowych już było przez kolejnego lekarza potwierdzone na 100% [emoji3526]
Dziewczyny bolał was w ciąży brzuch jak na @, znaczy się ciężko nazwać to bólem, ale czuję taki dyskomfort
Od około 20tc mam takie lekkie bóle/dyskomfort jak przy okresie [emoji6]teraz to już bardziej skurcze mnie łapią codziennie. Wczoraj to sobie nawet apke sciagnelam żeby sprawdzać co ile je mam bo coś dużo się wieczorem pojawiało [emoji57]

reklama
Oczywiście już połowę zapomniałam tego co przeczytałam i miałam odpisać [emoji23] też macie takie ciążowe zaćmienie [emoji23]

Jeśli chodzi o skórę która została luźna. Masaże, masaże i jeszcze raz masaże. Poprawiać się będzie krążenie i lepiej obkurczać skóra, ale to i tak nigdy nie wróci do stanu sprzed ciąży. Niestety. Do tego kosmetyki ujędrniające.
Tylko laski kp! Czytać etykiety. Nie wszystko można podczas kp.
Ja mam świetne z Faberlic Płachty na brzuch i miejsca problematyczne, balsam przeciw rozstępom (one mogą powstawać nie tylko przy szybkim rozciąganiu, ale też właśnie kurczeniu skóry). Tylko! Tych placht nie można podczas ciąży i kp stosować więc ja ich będę używać dopiero jak trzeciego bajdla skończę karmić. Ale klientki chętnie kupują i wracają po to.
Zdjęcie Wam wrzuciłam tak na przyszłość w razie czego jakbyście czegoś szukały
Bo teraz i tak żadna z nas nie może tego używać bo albo kp albo ciąża.
W razie jakiś pytań ogólnie kosmetycznych też walcie śmiało. Bo jestem kosmetyczka z wykształcenia :) Zobacz załącznik 973169Zobacz załącznik 973170

Fajnie by było gdyby tylko to wystarczyło [emoji23] ja już nie wierzę w cuda.

Ja cały czas jestem aktywna, mam nadzieję że dalej będę. Moja mama tylko mówi, żebym zwolniła ale potem się śmieje, że przy mnie i przy bracie też na miejscu nie mogła usiedzieć [emoji7] Już się nie mogę doczekać aż się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. W którym tygodniu może lekarz już zauważyć płeć? [emoji3531]
U mnie na pierwszym prenatalnym lekarz powiedział że na 70-80% dziewczynka, potem test sanco i połówkowe potwierdziło.
Myślę że na następnym USG jak dziecię się pokaże to już będzie pięknie widać. I coś czuję w kościach że u ciebie będzie chłopczyk [emoji6]

Kasiula222 powodzenia kochana [emoji8] u mnie też dziołszka. I też w tej ciąży nie czułam piersi przed testem, ani sutków. Nie miałam żadnych jakiś objawów (a wcześniej w każdej ciąży u mnie pierwszym znakiem były piekące sutki). Brałam jedynie progesteron w drugiej połowie cyklu. Dlatego byłam pewna że okres przyjdzie.

Paulinka wow ale malusi brzusio[emoji7] co do skurczy to na tym etapie już mogą być. Ważne że przechodzą.

Dzisiaj teściowa mi powiedziała że od razu widać że córka będzie bo mi urodę zabrała [emoji23][emoji23][emoji23] nie ma to jak mamusia hehehe.

Ostatnia edycja:
Do góry