reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Poza tym Maja oprócz niskiej wagi urodzeniowej i braku odruchu ssania ale to też zdadzą się dzieciom urodzonym w, terminie - zero innych objawów wcześniaczych. 35tc to bezpieczny tydzień. Norlanie na drugą dobę po cc wyszlysmy do domu.
Baaa znam chłopca z 26tc, bo dawałam dla Niego swoje mleczko. Teraz duży chłopiec :) nawet retinopatia się cofnela :) można powiedzieć że zdrowy chłopiec :)
Nie strasz ja się trochę cykam bo szyjka niby ok, ale ten brzuch mam tak nisko, że się boje czy ten gagatek nie postanowi wyjść wcześniej...

reklama
W terminie miesiączki bolał jak na @ i podczas zagnieżdżania. Jeśli to nie są mocne bóle to wszystko ok. Macica po prostu jest przyzwyczajona do co miesięcznych cykli i taki ból może pojawiać się właśnie w okolicach w których normalnie przyszła by @
Dziewczyny bolał was w ciąży brzuch jak na @, znaczy się ciężko nazwać to bólem, ale czuję taki dyskomfort

Poza tym Maja oprócz niskiej wagi urodzeniowej i braku odruchu ssania ale to też zdadzą się dzieciom urodzonym w, terminie - zero innych objawów wcześniaczych. 35tc to bezpieczny tydzień. Norlanie na drugą dobę po cc wyszlysmy do domu.
Baaa znam chłopca z 26tc, bo dawałam dla Niego swoje mleczko. Teraz duży chłopiec :) nawet retinopatia się cofnela :) można powiedzieć że zdrowy chłopiec :)
Wolałbym żeby siedział przynajmniej do tego 37 tc :) ale woleć to ja sobie mogę ;) jutro mam wizytę więc szyjkę sprawdzi, a o ten niski brzuch też zapytam ;) może taki mój urok ;)
W terminie miesiączki bolał jak na @ i podczas zagnieżdżania. Jeśli to nie są mocne bóle to wszystko ok. Macica po prostu jest przyzwyczajona do co miesięcznych cykli i taki ból może pojawiać się właśnie w okolicach w których normalnie przyszła by @
To raczej taki chwilowy dyskomfort szczególnie jak tam skacze jak szalony ;p

To bym się takimi nie przejmowała.
Kochana ja cała ciąże miałam niski brzuch. A Maja PRAWIE do końca wytrzymała :)
Wolałbym żeby siedział przynajmniej do tego 37 tc :) ale woleć to ja sobie mogę ;) jutro mam wizytę więc szyjkę sprawdzi, a o ten niski brzuch też zapytam ;) może taki mój urok ;)To raczej taki chwilowy dyskomfort szczególnie jak tam skacze jak szalony ;p
PicsArt_07-20-04.58.59.jpeg

@kasiula222 witaj ponownie :)
Mam nadzieje ze staranka szybko sie powioda:)

@KatiNails świetnie wyglada ten plaster. Ja mam nadzieję ze kryzys z laktacja przetrwam i jak wykarmie malucha zglosze sie do Ciebie.

@kamilaa Wow to masz termin w urodziny mojej córki to tuż tuż ;) Ja czuję się ok oczywiście nakręcam się na ciążę a to nie służy mi dobrze , nie ułatwia to że wszystkie wokoło koleżanki , rodzina z małymi dziećmi lub w ciąży ;) Do terminu okresu ponad tydzień ale pewnie nic z tego bo piersi nie bola ...
@martosia04 ale ci się poszczęściło oby i u mnie marzenie się spełniło . Pamiętam jak byłaś zawiedziona że znów okres przyjdzie a tu dwie kreski
@Ann89 a jak u cb jak ciąża co będzie ?
@KatiNails dzieki i nawzajem ;) oby się szybko udało ;)
Ooo a ile twoja cora ma lat? [emoji3526]
Trzymam kciuki za twoje starania [emoji110][emoji110][emoji8][emoji8]
Ja cały czas jestem aktywna, mam nadzieję że dalej będę. Moja mama tylko mówi, żebym zwolniła ale potem się śmieje, że przy mnie i przy bracie też na miejscu nie mogła usiedzieć [emoji7] Już się nie mogę doczekać aż się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. W którym tygodniu może lekarz już zauważyć płeć? [emoji3531]
U mnie na pierwszych prenatalnych w 13tc lekarz stwierdził że na 90% dziewczynka,tydzień później kolejna Gin to samo, potem w 16tc znów kolejny lekarz to samo że raczej dziewczynka, a na polowkowych już było przez kolejnego lekarza potwierdzone na 100% [emoji3526]
Dziewczyny bolał was w ciąży brzuch jak na @, znaczy się ciężko nazwać to bólem, ale czuję taki dyskomfort
Od około 20tc mam takie lekkie bóle/dyskomfort jak przy okresie [emoji6]teraz to już bardziej skurcze mnie łapią codziennie. Wczoraj to sobie nawet apke sciagnelam żeby sprawdzać co ile je mam bo coś dużo się wieczorem pojawiało [emoji57]

reklama
Oczywiście już połowę zapomniałam tego co przeczytałam i miałam odpisać [emoji23] też macie takie ciążowe zaćmienie [emoji23]

Jeśli chodzi o skórę która została luźna. Masaże, masaże i jeszcze raz masaże. Poprawiać się będzie krążenie i lepiej obkurczać skóra, ale to i tak nigdy nie wróci do stanu sprzed ciąży. Niestety. Do tego kosmetyki ujędrniające.
Tylko laski kp! Czytać etykiety. Nie wszystko można podczas kp.
Ja mam świetne z Faberlic Płachty na brzuch i miejsca problematyczne, balsam przeciw rozstępom (one mogą powstawać nie tylko przy szybkim rozciąganiu, ale też właśnie kurczeniu skóry). Tylko! Tych placht nie można podczas ciąży i kp stosować więc ja ich będę używać dopiero jak trzeciego bajdla skończę karmić. Ale klientki chętnie kupują i wracają po to.
Zdjęcie Wam wrzuciłam tak na przyszłość w razie czego jakbyście czegoś szukały
Bo teraz i tak żadna z nas nie może tego używać bo albo kp albo ciąża.
W razie jakiś pytań ogólnie kosmetycznych też walcie śmiało. Bo jestem kosmetyczka z wykształcenia :) Zobacz załącznik 973169Zobacz załącznik 973170

Fajnie by było gdyby tylko to wystarczyło [emoji23] ja już nie wierzę w cuda.

Ja cały czas jestem aktywna, mam nadzieję że dalej będę. Moja mama tylko mówi, żebym zwolniła ale potem się śmieje, że przy mnie i przy bracie też na miejscu nie mogła usiedzieć [emoji7] Już się nie mogę doczekać aż się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. W którym tygodniu może lekarz już zauważyć płeć? [emoji3531]
U mnie na pierwszym prenatalnym lekarz powiedział że na 70-80% dziewczynka, potem test sanco i połówkowe potwierdziło.
Myślę że na następnym USG jak dziecię się pokaże to już będzie pięknie widać. I coś czuję w kościach że u ciebie będzie chłopczyk [emoji6]

Kasiula222 powodzenia kochana [emoji8] u mnie też dziołszka. I też w tej ciąży nie czułam piersi przed testem, ani sutków. Nie miałam żadnych jakiś objawów (a wcześniej w każdej ciąży u mnie pierwszym znakiem były piekące sutki). Brałam jedynie progesteron w drugiej połowie cyklu. Dlatego byłam pewna że okres przyjdzie.

Paulinka wow ale malusi brzusio[emoji7] co do skurczy to na tym etapie już mogą być. Ważne że przechodzą.

Dzisiaj teściowa mi powiedziała że od razu widać że córka będzie bo mi urodę zabrała [emoji23][emoji23][emoji23] nie ma to jak mamusia hehehe.

Ostatnia edycja:
Do góry