reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ja progwsteron miałam ok i mnie nie bolały :) oprócz tego że moje dzieci chcą wychodzić na świat w 35tc to ciaze niemalże książkowe
Ciekawe czy objawy ciążowe i ból piersi zależy od progesteronu właśnie ..? Ja w zaleceniach mam brać progesteron i duphaston i luteinę ale w zeszłym cyku brałam po owu i piersi tez nic a nic nie bolały więc nie wiem jak to jest .Po ciążach przestały mnie boleć na okres ..

Ciekawe czy objawy ciążowe i ból piersi zależy od progesteronu właśnie ..? Ja w zaleceniach mam brać progesteron i duphaston i luteinę ale w zeszłym cyku brałam po owu i piersi tez nic a nic nie bolały więc nie wiem jak to jest .Po ciążach przestały mnie boleć na okres ..
Ja nie miałam problemu z progesteronem, ale myślę, że to kwestia bardzo indywidualna, ja w tej ciąży biorę do tej pory progesteron więc utrzymuje on się na pewno na wysokim poziomie przy moich dawkach, a piersi przestały boleć jakoś po 9 tc już ....
To jest bardzo indywidualne myślę ;) brałam swego czasu luteinę w drugiej fazie cyklu i też nie widziałam różnicy

Ale Wam zazdroszczę [emoji7] mimo ciężkich pierwszych trymestrow uwielbiam być w ciszy. Z Mają do końca ciąży biegałam.
Baaa klientke skończyłam o 18.00 dnia 27 lipca, a 28 lipca o 3.20 (35+3) Maja była na świecie [emoji7]
Fakt faktem że ja nie miałam jakiegoś dużego brzucha, bo i Maja malutka była.
Ale jak tylko minęły nudności i wymioty to ja przetwory robiłam, pracowałam. Byłam baaardzo aktywna. Teraz też będziemy celowac w letniego malucha. Szczyt moich marzeń żeby trzeci też był z lipca [emoji7][emoji7][emoji7]
Bo Aleksa mam 20 lipca a Maja 28 lipca [emoji7]
Ja cały czas jestem aktywna, mam nadzieję że dalej będę. Moja mama tylko mówi, żebym zwolniła ale potem się śmieje, że przy mnie i przy bracie też na miejscu nie mogła usiedzieć [emoji7] Już się nie mogę doczekać aż się dowiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. W którym tygodniu może lekarz już zauważyć płeć? [emoji3531]

Poza tym każda ciąża inna :)
Z Aleksem wymiotowalam od 4tc do 16tc. Z Majka od 8 tc do 14 tc. Z Aleksem odrzucilo mnie od mięsa przez pierwszy trymestr. Z Mają do końca ciąży nie byłam w stanie go zjeść. Z Aleksem w ciąży bóle kości ogonowek, ciężko było. Z Mają dużo lżejsza ciąża. Jedynie podobnie Aleks wstrzymany w 35tc, urodzony w 40tc jak przenoszony. Maja urodzona w 35tc ale jej nie wstrzymali przez ryzyko pęknięcia macicy. Z trzecim na 90% też ciąża skończy się w 35tc.
Kasia jakie miałaś bo objawy zagiezdzenia? Ja w 4 ciążach nie miałam żadnych objawów tego .

Ja z moja ciąża to był ogromny szok, radość. Niedowierzalam cały czas, że się udało. Pani w aptece jak mnie już 3 raz zobaczyła, że przyjechałam po test to się śmiała ze mnie, że jak wyszedł dwa razy pozytywnie to na pewno się udało. Kiedyś mi wychodziły takie cienie, a jak się udało to wyraźne 3 dni przed @. Moja koleżanka miała znowu inaczej. Nie bolały ja piersi więc czekała aż @ przyjdzie. Bo miała często nieregularne cykle, zrobiła test 2 tygodnie po tym jak zaczęła podejrzewać, że chyba coś jest na rzeczy :)

reklama
Mnie zaczęły piersi bolec dopiero od ok 7-8tc ale to tak mocno jakby miało mi sie rozsadzić. Sutków do mega długo nie mogłam dotykać. Prawie cały 1 trymestr były mega wrażliwe. [emoji33]

Do góry