reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Moje cukry cala ciaze wahaly sie max do 108 pod koniec udalo sie zejsc poniżej 100 ale czasem widzialam wynik 103 za to po posilku mialam bardzo dobre. 135 rzeczywiście spory wynik.. Na krzywa max 125 od 126 juz nie zrobia. Moze to byc jednorazowy wyskok tez na tle stresowym, niewyspanie, jakas choroba i gotowe. Kontroluj i bedziemy dzialac :)

Ja miałam przed krzywa 138 i pielęgniarka mi zrobiła ale mówiła że do 140 jest norma, jakbym miała przekroczone to by mi nie zrobiła...

reklama
Ja miałam przed krzywa 138 i pielęgniarka mi zrobiła ale mówiła że do 140 jest norma, jakbym miała przekroczone to by mi nie zrobiła...
140 zgadza sie w przypadku kobiet nie ciężarnych. Dla ciężarnych są inne normy co mnie rez denerwowalo bo lekarze ginekolodzy sugerują sie normami jak dla wszystkich.. Moj gin nie widzial klopotu z cukrem bo norma dla nie ciezarnej 99 wiec te moje 103 to dla niego nic.. A w ciazy cukier powinien byc ponizej 92..

140 zgadza sie w przypadku kobiet nie ciężarnych. Dla ciężarnych są inne normy co mnie rez denerwowalo bo lekarze ginekolodzy sugerują sie normami jak dla wszystkich.. Moj gin nie widzial klopotu z cukrem bo norma dla nie ciezarnej 99 wiec te moje 103 to dla niego nic.. A w ciazy cukier powinien byc ponizej 92..
No właśnie wiem że normy krzywej czy glukozy na czczo są inne w ciąży a moja pierwsza Gin jak usłyszała że byłam z moimi wynikami u diabetologa który stwierdził cukrzycę to prawie mnie wysmiala [emoji849]
No ale ze inne normy przed zrobieniem krzywej dla ciężarnych to nie wiedziałam, pielęgniarka mi zrobila choć na początku się wahala [emoji849]

Maliina a jak ty się czujesz po tej cesarce?
Jak synek?

Martoosia a ty jak się miewasz? Jak idzie kompletowanie wyprawki dla Tosi?

Jak synek?

Ja czuje sie super. Nie odczuwam od poczatku ze mialam jakakolwiek operacje.

A synus kochany tylko z jedzeniem kombinuje.

Hej wam[emoji4] miałam tygodniowa pauze na forum. Musiałam oczyścić głowę bo za bardzo się nakrecilam.
Dziś niosą wieści z porodowki. Przeżyłam poród ekspres! Od momentu wyjścia z domu do szpitala do urodzenia się małej minęło dokładnie 50 minut. Ok 25 minut od wejścia na porodowke urodziłam zdrowa córeczkę. Julia 10.05 o godzinie 14.07, 3780g i 50cm długa, glowa rodzinnie 36cm
Mam małe otarcie bez żadnego szycia bo malutka szła z ręką przy głowie.
Gratulacje :))
Jestem przerażona [emoji38] mój gin stwierdził ostatnio ze do kolejnej wizyty w następną sobotę możemy nie dotrwac w dwupaku więc tym bardziej się denerwuje bo chce żeby młoda do czerwca posiedziała [emoji38]
A tak to chyba od kilku dni mam powtórkę z pierwszego trymestru[emoji3525] mdłości, zgaga, wymioty, ból głowy [emoji3525]
Z jednej strony chciałabym już urodzić i mieć od tego spokój bo to na prawdę męczące ale z drugiej wiem że jeszcze nie mogę rodzic [emoji87] nie mam nawet łóżeczka gotowego, ani fotelika, ani reszty wyprawki aptecznej nadal [emoji849]
Nie jestem gotowa jeszcze [emoji87]
Ja bym chciała miesiąc przed porodem mieć wszystko zrobione i kupione :)! Czasami jest tak, że lekarze mówią, że długo już nie pochodzisz, a tu termin mija i nadal w dwupaku, a jest też tak że spokojnie, spokojnie jeszcze nie czas, a za chwilę rodzisz więc reguły nie ma :))

Jak synek?

Kochana dziękuje ze pytasz. Mamy praktycznie wszystko oprócz łóżeczka (dzis upatrzone i kwestia odłożyć kase i kupic w lipcu po powrocie z wakacji), wózek zamawiamy tez na koniec lipca jak babcie dadzą kase (bo one sponsorują) i kosmetyki i pierdy do porodu i tyle.
Choc tych ******* bedzie pewnie najwiecej. :/
Jeszcze mysle jaka koszule do porodu zamówić i zaś do karmienia bo nie chce tych badziew ze wzorkami dziecinnymi.

No i dzis odebrałam pościel dla małej:
IMG_4031.JPG

reklama
Marta śliczna pościel! Ej ja nie zdążyłam nawet założyć koszuli porodowej hehe rodzilam w koszulce tej co przyjechałam na oddział.
Miałam wczoraj i dziś koszule do spania z funkcją karmienia ale jiz pomykam w spodenkach tych od mamyginekolog bo są fajne luźne w kroku.

Maliina a co z jedzeniem? Nie chce pić mleczka z piersi?

U nas kp okej, ale już mnie sutki trochę bolą chociaż nie ma tragedii. Ale spodziewałam się że trzecie dziecko to i karmienie będzie bezbolesne, ale w sumie od ponad roku już nie karmie piersią więc nie mogło być inaczej.

Do góry