reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny ktore macie juz dzieci, jak zachowuje sie przeziebiony noworodek ? Chce jesc, spac ?
Dzisiaj chyba zaczal sie juz katar.... Odessalam trochę, ale oczy patrzą, usmiechala sie, troche mniej jadla. Dopiero jak nadchodzi wieczór zaczyna plakac, nie chce spac, marudzi. Nie ma temperatury.
Czy z przeziębieniem mozna czekac do poniedziałku czy trzeba jechac do szpitala ? Kompletnie nie wiem co mam robic i czy ja wszystko wyolbrzymiam czy serio mam jakos szybko reagować

reklama
Marta śliczna pościel! Ej ja nie zdążyłam nawet założyć koszuli porodowej hehe rodzilam w koszulce tej co przyjechałam na oddział.
Miałam wczoraj i dziś koszule do spania z funkcją karmienia ale jiz pomykam w spodenkach tych od mamyginekolog bo są fajne luźne w kroku.

Maliina a co z jedzeniem? Nie chce pić mleczka z piersi?

U nas kp okej, ale już mnie sutki trochę bolą chociaż nie ma tragedii. Ale spodziewałam się że trzecie dziecko to i karmienie będzie bezbolesne, ale w sumie od ponad roku już nie karmie piersią więc nie mogło być inaczej.
Jadl mi tak pięknie i tak chwalilam jak dobrze nam idzie ze mamy jakis kryzys. Mleka full mam a mlody ssie chwile potem puszcza wscieka sie placze lapie i nie moze zlapac jak sie juz uda znow chwile ciumka.

Choć dzis calkiem niezle sie karmil. Cudowal ale duzo mniej.

@liczba kochana nie wiem jak to jest teraz ale jak corka byla mala przy przeziębieniu nie szlam do lekarza ale podawalo się cebion witamine c. Nie wiem jak sie to ma do takich malenstw i czy dalej się to praktykuje.

Nie wszystko moze byc pod gorke..
A szczescie Ci dopisuje mimo wszystko bo jestes w ciazy a wiele kobiet daloby się pokroić za ten stan.
Ale uwierz, że nie wiele dałoby się pokroić za moje życie i pecha nie pisze tutaj o sytuacji która miała niedawno miejsce z moim mężem. Nikt mnie tak nie przytuli, jak dziecko. A o nie też długo się staraliśmy z mężem.
Trzeba patrzeć do przodu nie w tył :)

Liczba a ja bym podeszła do lekarza w poniedziałek, tym bardziej że w czwartek macie szczepienie a z katarem nie można. Na przeziębienie to tylko cebion chyba u takiego maleństwa...
Lekarz jak obsada to wysłucha stetoskopem jak tam mają się oskrzela i płuca.

Jeszcze szczepienie w czwartek. Mam nadzieje, ze nawet jak cos jest bezobjawowe to po osluchaniu to lekarz wylapuje ?
Liczba kochana powiem Ci co mi polozna powiedziala. Lekarze często osluchuja i mowia ze osluchowo jest ok.. Ale prosila mnie polozna by obserwowac dziecko.. Nikt lepiej nie zna go od nas.. I powiedziała ze wzbudzic ma moja czujnosc nawet to ze kichnie wiecej razy niz zwykle.. Przy katarze nie szczepilabym.. To sa maluszki i my nie wiemy jak zareaguja. Lepiej o tydzien czy dwa przełożyć szczepienie.
Nawet zalecila zeby te pierwsze nie robic tak od razu w 6tyg tylko przesunac o tydzien lub dwa.

reklama
Liczba kochana powiem Ci co mi polozna powiedziala. Lekarze często osluchuja i mowia ze osluchowo jest ok.. Ale prosila mnie polozna by obserwowac dziecko.. Nikt lepiej nie zna go od nas.. I powiedziała ze wzbudzic ma moja czujnosc nawet to ze kichnie wiecej razy niz zwykle.. Przy katarze nie szczepilabym.. To sa maluszki i my nie wiemy jak zareaguja. Lepiej o tydzien czy dwa przełożyć szczepienie.
Nawet zalecila zeby te pierwsze nie robic tak od razu w 6tyg tylko przesunac o tydzien lub dwa.

Ja musze sobie odciac internet. Naczytam sie to az spac nie moge. Patrze w to dziecko jak glupia i kazdy oddech wylapuje... Po tym incydencie to juz calkiem... Oddycha nierowno chwilami sie przycina i zaraz dalej, ale to podobno normalne. Juz nawet liczylam ile na minute-40.... Jak ja z katarem mam takiego jobla to co bedzie pozniej ?

Do góry