reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej wam[emoji4] miałam tygodniowa pauze na forum. Musiałam oczyścić głowę bo za bardzo się nakrecilam.
Dziś niosą wieści z porodowki. Przeżyłam poród ekspres! Od momentu wyjścia z domu do szpitala do urodzenia się małej minęło dokładnie 50 minut. Ok 25 minut od wejścia na porodowke urodziłam zdrowa córeczkę. Julia 10.05 o godzinie 14.07, 3780g i 50cm długa, glowa rodzinnie 36cm
Mam małe otarcie bez żadnego szycia bo malutka szła z ręką przy głowie.
Suuper, gratulacje! Pozazdrościć takiego porodu [emoji7][emoji7]

reklama
Hej wam[emoji4] miałam tygodniowa pauze na forum. Musiałam oczyścić głowę bo za bardzo się nakrecilam.
Dziś niosą wieści z porodowki. Przeżyłam poród ekspres! Od momentu wyjścia z domu do szpitala do urodzenia się małej minęło dokładnie 50 minut. Ok 25 minut od wejścia na porodowke urodziłam zdrowa córeczkę. Julia 10.05 o godzinie 14.07, 3780g i 50cm długa, glowa rodzinnie 36cm

Ooo gratulacje kochana[emoji7] ostatni poród i najszybszy [emoji6] malutką wyszła jak supermenka heh. Cieszcie się teraz sobą [emoji8]

Ja szczepiłam na NFZ. Teraz nie mam pojęcia jak będzie. Mój młody nie miał żadnych problemów po tych szczepionkach.

@Ann_ gratulacje!!!!! [emoji178][emoji178][emoji178]
Zdrowia i długiej i obfitej drogi mlecznej. Cieszcie się sobą. Odpoczywaj kiedy możesz i szybkiego powrotu do domu.

@MalaMi24 szczerze mówiąc raz lepiej raz gorzej u mnie. Dzisiaj mam dzień kryzysowy, bo miałam iść na obciążenie glukozą i nie wyszło, tak mi to dziadostwo poszybowało w górę że babka w labo się nie zgodziła. Także cukrzyca ciążowa murowana, trochę mnie to przeraża bo już stosuje dietę od pierwszego wyniku glukozy na czczo a mam tak skaczące cukry że matko bosko. Ale poza tym jest ok. A jak u Ciebie samopoczucie?

A nikt cie nie skierował do diabetologa?

Dziękuję wam dziewczyny [emoji5]
Malutka jest przeurocza i uwielbia cycowac [emoji16] spała niecałe 3 h od porodu. Ale może w nocy da mi spać bo od 3 jestem bez snu i dziś mi się przyda trochę go.

Dzieci potrafia miec chwilowe bezdechy.. Zanosza sie tez nieraz jak nalapia powietrza. Mi jula zanosila sie w płaczu i tracila przytomnosc na pare sekund.
Ale wierze Ci ze przezywalas chwile grozy.

Nawet sobie nie wyobrazam utraty przytomnosci. Musialas miec zawal.
Ja dalej sie zadreczam. Ona charczy jakby nos zatkany i to tylko jak jest obudzona. Jak spi to cisza. Oby to nie bylo nic zlego. Mogłam isc do lekarza :/

My po wizycie pediatry. Maly pięknie ssal nie zaprezentowal swoich wydziwian. Ale powiedzialam ze mu tak smiesznie zuchwa przeskakuje. Zbadala i mowi ze moze lekko wiotka jest ale u nas genetyczna jest wiotkosc.. Ja mam wiotki staw barkowy i biodrowy, brat barkowy a Jula skokowy. Ale bardziej obstawia ze wydziwia i kombinuje i moze byc chwilowe. Wedzidelko ma prawidlowe pieknie chwyta i ssie i mleko slychac jak leci. Zacisniemy zeby i przetrwamy.szczepienie przesunięte o 2 tyg bo pediatry nie będzie na 28.06 i tu tez mam metlik bo chyba jednak chce skojarzone 5w1 ale w nich pneumokoki sa marki prevanar a jest seria po ktorej odnotowano zgon, zapalenie opon mozgowych i duzo innych.. Chcialabym synflorix a on znow jest w tych na nfz i nie wiem czy moge zrobic 5w1 i pneumokoki te z nfz.
Maly wazy 4600 wiec w tydzien przybral 280g.

Skad wiesz, ze odnotowano po tamytm te strasznosci ? Sa jakiew statystyki? Ja nie wiem na co sie zdecydowac czy na nfz czy 5w1 i pozniej wzw, pneumokoki i rotawirusy. Nie wiem jak nazywaja sie szczepionki w mojej przychodni :/ musze zapytac , do tej pory myslalam, ze w calej polsce szczepia takimi samymi. :/ A jednak sa roznice w firmie, ale czy skladzie jak to jest o co chodzi...

Gratulacje kochana! [emoji3531][emoji3531][emoji3531]

@MalaMi24 szczerze mówiąc raz lepiej raz gorzej u mnie. Dzisiaj mam dzień kryzysowy, bo miałam iść na obciążenie glukozą i nie wyszło, tak mi to dziadostwo poszybowało w górę że babka w labo się nie zgodziła. Także cukrzyca ciążowa murowana, trochę mnie to przeraża bo już stosuje dietę od pierwszego wyniku glukozy na czczo a mam tak skaczące cukry że matko bosko. Ale poza tym jest ok. A jak u Ciebie samopoczucie?
Mój ginekolog nawet nie wspomniał mi jeszcze,żebym szła na to badanie... Od jest w ogóle dla mnie jakiś dziwny. Całe szczęście 22 maja idę do innego. Bo zawiodłam się na tej klinice do której od lat chodziłam. Ja się dobrze nawet czuje, brakuje mi często żeby się przytulić do kogoś zwłaszcza wieczorem, ale lepiej tak niż mieć u boku męża, który zdradza i nie szanuje. Ja za to mam astmę więc często mi duszno, ale dużo spaceruje i jest mi wtedy lepiej :)

reklama
Dziewczyny jesteście mega silne [emoji8]

Liczba nie dziwię ci się że się wystraszyłaś [emoji44] może faktycznie to katarek o przyblokował nosek. W poniedziałek na spokojnie podejdź z malutką do lekarza i niech obejrzy. Na pewno cię to uspokoi.

Koleżanki synek miał ostatnio bezdech [emoji43] ale to wcześniak. Wezwała karetkę, przyjechali, mały się ocknął na szczęście przed ich przyjazdem, a tamci ratownicy do niej że do takich rzeczy nie wzywa się karetki !??? Pomyleni poprostu.
Koleżanka na drugi dzień kupiła monitor oddechu.

Mój bubi jak miał roczek prawie zadławił się głupim biszkoptem. Zrobił się momencie siny. Też wpadłam w panikę, dobrze że sąsiadka zareagowała szybko i mi go uratowała ,[emoji20] do tej pory nie daje mu żadnych gum typu orbit, cukierków landrynek bo się zwyczajnie boję. Przewrażliwiona wariatka ze mnie.

Ostatnia edycja:
Do góry