reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hejka :))
Jak was tak podczytuje to normalnie zaczynam się bać ;p
Ja chcę wstępnie kupić laktator ręczny, nie wiem jak to u nas będzie z tym karmieniem dlatego nie ukrywam szkoda mi od razu 300 zł na elektryczny...
Jak to któraś napisała im człowiek więcej czytaj tym jest chyba gorzej ;p
Ja to w ogóle mam setki pytań, a wczoraj byłam na tych warsztatach bezpieczny maluch i powiem wam, że jak pokazywał ten ratownik pierwszą pomoc to myślę, że ja i tak bym na tyle spanikowała, że nie zrobiłabym chyba nic :/ jak opowiadał o tym bezdechu, o zachłyśnięciu o matulo głowa pełna!...
O tych fotelikach jak prawidłowo dobrać do samochodu itd uwierzcie, że przy pierwszej ciąży wszystko trafia do głowy podwójnie, a mózg jeszcze dokłada swoje wyobrażenie ;p
Mój mąż oczywiście sprowadza mnie na ziemię i zasób mojego portfela bo inaczej kupiłabym wszystko [emoji23]
Ja mam elektryczny za 80zl. Kupilam na aliexpress i przyznam ze daje ladnie radę.

reklama
A co do szczepień nie wiem sama jaką decyzję podejmę, z jednej strony myślę, że my byliśmy szczepieni tymi na NFZ i jest ok, może nie ma co wymyślać ? Ilość wkłuć do mnie nie przemawia więc musiałyby tu zadziałać inne czynniki, po godzinie dziecko zapomni, że miało 3 wkłucia zamiast 1, a o tych skojarzonych też różne są opinie, jedyne co zastanowiła bym się nad tą wersją 5w1, ale u nas podobno nigdzie nie ma...
Widzisz wklucie wkluciu nie równe... Zalezy na co szczepisz.. A teraz masz w podstawie nfz 4 wklucia czyli kazda konczyna ukluta i potencjalnie bolaca. O ile jule tak szczepilam tak Fifiego chce 5w1 chocby dla krztusca bezkomorkowego a na nfz niestety nie ma takiej szczepionki i julka zaliczyla po nim NOP. Z Fifim chce uniknąć a jak zagłębić sie w temat to nie tylko moja Jula tak zle zareagowala na te szczepienie z nfz.

Tak jak pisałam. Afera wyszła po tym jak była zaszczepiona. Natomiast kolejna dawka to była już inna seria.
Wiem tylko tyle że teraz te szczepienia są obowiązkowe. A każdy rodzic robi to co uważa :)
Nie wchodzę w dyskusję w słuszność czy nie słuszność szczepień :) bo każdy sam podejmuje decyzje na temat swojego dziecka :)
Widzisz to mialyscie duzo szczescia ale ja z ta wiedzą nie zamierzam juz ryzykowac wadliwych prevanarow.
Nie wybaczylabym sobie gdyby cos sie stało. W waszym przypadku tylko sie cieszyc i dziekowac że wszystko dobrze sie skonczylo.

Tak jak pisałam. Afera wyszła po tym jak była zaszczepiona. Natomiast kolejna dawka to była już inna seria.
Wiem tylko tyle że teraz te szczepienia są obowiązkowe. A każdy rodzic robi to co uważa :)
Nie wchodzę w dyskusję w słuszność czy nie słuszność szczepień :) bo każdy sam podejmuje decyzje na temat swojego dziecka :)
Ja jestem jak najbardziej za szczepieniami. Jedynie zalezy mi na konkretnej serii szczepionki nic wiecej. I nie wazne czy odpłatna czy darmowa.

Kochana to raz jeszcze przeczytaj co napisałam :)
I czy myślisz że jakbym wtedy wiedziała że ta seria jest wadliwa to bym ją zaszczepiła? :)
Kolejne szczepienie to już była inna seria :) bo kazałam pokazać :)
Ja jestem jak najbardziej za szczepieniami. Jedynie zalezy mi na konkretnej serii szczepionki nic wiecej. I nie wazne czy odpłatna czy darmowa.

Kochana to raz jeszcze przeczytaj co napisałam :)
I czy myślisz że jakbym wtedy wiedziała że ta seria jest wadliwa to bym ją zaszczepiła? :)
Kolejne szczepienie to już była inna seria :) bo kazałam pokazać :)
Tak tak ja nie odnosze sie w zaden sposob do tego bo sama nie wiedzialas i wiesz o tym po fakcie. Dlatego ciesze sie ze Majce nic sie nie stalo. Ja mam o tyle lepiej ze juz mam swiadomosc tego co sie wydarzylo i zalezy mi na tym by w ogole uniknac tej marki prevanar.

Wiem że jest jeszcze jedna szczepionka na pneumo. Tylko ona z kolei jest płatna. Synflorix o ile się nie myle [emoji848]
Tak tak ja nie odnosze sie w zaden sposob do tego bo sama nie wiedzialam i wiesz o tym po fakcie. Dlatego ciesze sie ze Majce nic sie nie stalo. Ja mam o tyle lepiej ze juz mam swiadomosc tego co sie wydarzylo i zalezy mi na tym by w ogole uniknac tej marki prevanar.

reklama
Do góry