reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja mam medele swing. Dzięki niej karmie. Majka nie miała odruchu ssania a i tak musiałam pilnować ile je Bo ona wczesniak o niskiej masie urodzeniowej. Rozbujala mi laktacje, potem szybko ścigała pokarm przy kpi. Ale potem stopniowo udało się przejsc na KP. Ona jest bardzo mocna. U mnie inne laktatory nie dawały rady ściągać. A medela super sobie poradziła
Marta nie ma bmk. Laktoze ma. Dużo mniej, ale ma. Nutramigen jest bez i i całkowicie bez laktozy. Przerabialam i z Aleksem i z Mają temat :) Aleks był cały czas pod opieką alergologa.

reklama
Ana ja na miasto jeździłam jak mieszkalam w mieście [emoji23] terwz przeprowadziłam się na wieś i jadę DO miasta haha [emoji23][emoji23]
Też tak zawsze mówię że jadę na miasto [emoji23]

Znam kochanie te rozterki i strach mimo wszystko. Też się bałam tej amino chociaż na wrześniowkach i moja znajoma robiły i wszystko jest ok po niej i z malenstwa zdrowe. Zrób to co dyktuje ci serce [emoji8]
A maluszek cudny [emoji7]

Dokładnie :) nie daje się takiego mleka na zas :D
Ja mam lovi prolactis - bardzo dobrze mi się sprawdza. Medela szpitalna zrobiła mi z sutków Hiroszimę więc nie polecam [emoji14]

Ależ ona jest przepiękna [emoji173][emoji7]

Było pytanie o mm - dopowiem tylko bo karmię mieszanie, ile mi się uda to z piersi na nakładkach, kpi, i tak 60% mleka dziennie mm. My kupiliśmy bebilon prosyneo ha, tak po prostu na chybił trafił, i nie ma problemu z brzuszkiem. Chyba że się nałyka powietrza i źle go odbijemy to wtedy jest mały problem...
Ale znowu w szpitalu mówili że jak nie ma problemu to lepiej za wczasu nie podawać tych mlek "HA" bo jak pojawi się jakaś alergia to niby zawęża się pole działania... Będziemy próbować NAN teraz bo w szpitalu jadł nan optipro plus i było ok, a jest sporo tańsze niż bebilon. Mogę dać znać jakby co [emoji14]

Kati to może dlatego że medela mocna to mi zrobiła takie kuku [emoji14] jakaś delikatnosutkowa muszę być [emoji23]
Ale teraz mam dylemat co do mm, bo właśnie wyszła położna i mówi że jak ładnie toleruje to żeby mu nie zmieniać na zwykłe. Nie wiem co robić [emoji85] mówi że to mleko nie jest stricte na alergię, ale żeby zmniejszyć ryzyko alergii na bmk w przyszłości [emoji848] dżizas, przy tych dzieciach to doktoraty można robić, tyle zagadnień różnych [emoji14]

Żmijka ja ci tylko mogę napisać właśnie to co pisałam Liczbie że Nan ma dużo żelaza i po nim wiele dzieci ma zielone kupki i problem z wypróżnianiem. Wiadomo, nie wszystkie ale część tak [emoji6]
Matko k córki ile teraz tych mlek wyszło i jakie oznaczenia [emoji86] HA, comfort, coś tam.... mam wrażenie że jestem wiele lat za murzynami teraz w kwestii dzieciaczków i tematów noworodkowych [emoji1787]

Wróciłam właśnie z wizyty u gina. Jestem przerażona swoją wagą [emoji850][emoji27] reszta ok, szyjka długa i zamknięta. Wymagał Blizne i też powiedział że ok. Dał skierowanie na badania, w tym glukozę (mam nadzieję że tym razem nie zalicze zgona w laboratorium hehe)

Mam ręczny laktator z Lovi ale rozglądanie za jakim elektrycznym. Jak sobie przypomnę machanie tą rączką to już mnie ręką boli heh. Myślałam nawet nad tym elektrycznym z Lovi bo słyszałam dobre opinie

Idę sklecić jakiś obiad. Mam warzywna na patelnię kupione, śmietanę i jakiś makaron w szafce. Uklece jakaś zapiekane w piekarniku [emoji848] co prawda będzie bez mięsa więc nie wiem czy chłopaki zjedzą, najwyżej będzie więcej dla mnie [emoji85]

Ann właśnie przelecieliśmy te mm z mężem i wyszło że jesteśmy jeszcze głupsi niż pół godziny temu [emoji85] zostajemy na tym babilonie prosyneho ha, niech się dzieje co chce [emoji14]

Lovi elektryczny [emoji173] warto zamówić przez internet, bo stacjonarnie 4 maja musieliśmy kupić bo miałam nawał i nie było opcji poradzic sobie bez laktatora i kosztował 360zł, na necie 300.....

Żmijka ja ci tylko mogę napisać właśnie to co pisałam Liczbie że Nan ma dużo żelaza i po nim wiele dzieci ma zielone kupki i problem z wypróżnianiem. Wiadomo, nie wszystkie ale część tak [emoji6]
Matko k córki ile teraz tych mlek wyszło i jakie oznaczenia [emoji86] HA, comfort, coś tam.... mam wrażenie że jestem wiele lat za murzynami teraz w kwestii dzieciaczków i tematów noworodkowych [emoji1787]

Wróciłam właśnie z wizyty u gina. Jestem przerażona swoją wagą [emoji850][emoji27] reszta ok, szyjka długa i zamknięta. Wymagał Blizne i też powiedział że ok. Dał skierowanie na badania, w tym glukozę (mam nadzieję że tym razem nie zalicze zgona w laboratorium hehe)

Mam ręczny laktator z Lovi ale rozglądanie za jakim elektrycznym. Jak sobie przypomnę machanie tą rączką to już mnie ręką boli heh. Myślałam nawet nad tym elektrycznym z Lovi bo słyszałam dobre opinie

Idę sklecić jakiś obiad. Mam warzywna na patelnię kupione, śmietanę i jakiś makaron w szafce. Uklece jakaś zapiekane w piekarniku [emoji848] co prawda będzie bez mięsa więc nie wiem czy chłopaki zjedzą, najwyżej będzie więcej dla mnie [emoji85]

Ja też teraz mam skierowanie na glukozę... bleee! No ale damy rade.

Ja mam lovi prolactis - bardzo dobrze mi się sprawdza. Medela szpitalna zrobiła mi z sutków Hiroszimę więc nie polecam [emoji14]

Ależ ona jest przepiękna [emoji173][emoji7]

Było pytanie o mm - dopowiem tylko bo karmię mieszanie, ile mi się uda to z piersi na nakładkach, kpi, i tak 60% mleka dziennie mm. My kupiliśmy bebilon prosyneo ha, tak po prostu na chybił trafił, i nie ma problemu z brzuszkiem. Chyba że się nałyka powietrza i źle go odbijemy to wtedy jest mały problem...
Ale znowu w szpitalu mówili że jak nie ma problemu to lepiej za wczasu nie podawać tych mlek "HA" bo jak pojawi się jakaś alergia to niby zawęża się pole działania... Będziemy próbować NAN teraz bo w szpitalu jadł nan optipro plus i było ok, a jest sporo tańsze niż bebilon. Mogę dać znać jakby co [emoji14]

Ja teraz tym nanem karmie. Wczesciej hipp. Z checia je, kupa jest rzadziej, zielonkawa i smierdzi, ale nie placze wiec mam nadzieje, ze jest ok.

reklama
Ale cudny maly ludzik :) sliczne zdjecie ciesz sie bo za chwile jedyne co zobaczysz to kosc udowa haha :)

Jedziemy na wycieczkę do miasta [emoji23] boże jak to brzmi [emoji23][emoji58]Zobacz załącznik 970583
O ranyy ale ten czas leci. Jaka ona juz duza!! W takich chwilach jak te ze maly nir je to marze by byl taki duzy. A później bede tesknic za tym malym bejbiczkiem.

A dlaczego nieszczesne d vitum ? Tez to mam i nawet sie nie zastanawialam nad tym
Po d vitum bardzo duzo dzieci ma problemy brzuszkowe. A vigantolu wciaze nie ma.. Dzis mi farmaceutka polecila devikap tylko zeby pediatra przeliczyla mi dawke.

Do góry