reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Ale jest coś takiego jak alergia. I może podczas jedzenia boleć go brzuszek. Już tu nie mówię o alergii na bmk, ale choćby ta początkowa nietolerancja laktozy - my. Produkując pokarm wytwarzamy też laktoze. Ja bym zaczęła od nie szkodliwego kolzymu (to samo co delicol). Tańszy od delicolu i ma dwa a nie jeden rodzaj Laktazy. Czyli enzymy pomagającego trawic laktoze. Tym się nie zaszkodzi a może akurat pomoże.
Probiotyki Malina podajesz?
Tez może być problem skoku. I to nie kwestia tego że Ty masz nagle mniej pokarmu, a potrzeby dziecka po prostu wzrastają. Zazwyczaj po dwóch, trzech dniach przechodzi. Tylko przestawiać się.
Karmie Majke już 9,5 miesiąca. Teraz to już w ogóle nie czuje ze pokarm mam :) chyba że długo cyca nie wola :) to wtedy inna kwestia :)
nie daje zadnych propbiotykow.
pomyslalam ze to moze byc jeszcze brzuszek od witaminy d bo mamy ta nieszczesna d vitum.. nigdzie nie mozna dostac vigantolu :(

Tak. Mm, krowie, kobiece mleko. Wszystkie zawierają laktoze. Chyba że mleka specjalistyczne bez laktozy. Np Nutramigen czy Enfamil 0-lac
ja mam mala puszke bebilon pepti dha i wczoraj dostal 1 flaszke po kapieli bo w cycach absolutna pustka byla ale juz do kolejnego karmiienuia sie naprodukowalo.

A dlaczego ma pepti?
Pepti jest bez bmk. Ale zawiera śladowe ilości laktozy. Nutramigen nie ma ani bmk ani laktozy
bo tylko takie bylo w aptece a enfamil nie chcialam. ono bylo kupione doraznie w nocy w dyzurujacej aptece i narazie tylko wczoraj sie zlamalam i podalam 80ml.

Ten moj skubaniec jest chyba poprostu leniwy.
jak mu dalam mleko odciagniete z butelki to ppil je jednym duszkiem bez zadnych kombinacji. chyba z cycka mu nie zawsze leci tak lekko jakby chcial i sie przez to denerwuje.

reklama
Jestem po wizycie zalecił mi jeśli chce mieć 99%, że nie ma ryzyka zespołu Downa, ale ja jakoś nie jestem przekonana do tej aminopunkcji. Cieszę się ciąża, dzidziusiem że rośnie i się modlę o to by było dobrze :)

Do góry