Ze mną na sali leżała dziewczyna w podobnej sytuacji i lekarz powiedzial wprost - wg nowych standardów okołoporodowych ma być jak najwięcej porodów sn i, jak to podsumował, "państwo nie będzie płaciło szpitalowi za cesarki"....
Jejku przeraża mnie ta pro natura, ja jakoś za dużo się nasłuchałam o SN i o za późnych CC, może ktoś mówić, że jestem głupia, ale ja rodzić nie chce ! Do tego to moje nieszczęsne zagięcie kości krzyżowej i nie wiem co, ale na pewno mojego neurochirurga będę przekonywac żeby wypisał mi wskazania do CC...
A ty już jakoś teraz masz też termin prawda? Masz rację, dużo staraczek rozpakowanych. I dobrze! Każda z nas zasługuje na cudowne bobaski
A to moja 4.5 miesięczna terrorystka. Matko, jak ten czas leci, a niedawno ja odliczałam dni do porodu [emoji7]
Zobacz załącznik 965599
Jaka słodka ta twoja terrorystka [emoji7]
Ja też chciałam.rodzic naturalnie, tym bardziej, ze pierwszy porod sn. Ale jak sie pozniej okazalo przy drugim porodzie, byla niewspolmiernosc matczyno-plodowa i no niestety... Dalej podziwiam kobiety, mtore same decyduja sie na cc, dla.mnie to było cos strasznego, skutki odczuwam.nadal, a juz prawie 5 msc po...
Pytałam teściowej jaki poród lepszy bo ona pierwszy miała CC, kolejne dwa naturalnie i mówi, że ona doszła do siebie bardzo szybko po jednym i drugim, że nie wie co lepsze, ale nie wspomina żadnego z porodów jako traumatycznego przeżycia więc to chyba wszystko zależy jak się uda
znam osobiście koleżanki, które po CC "biegały" na drugi dzień i takie, które po SN leżały 5 dni w łóżku, nie zmienia to oczywiście faktu, że CC to jednak poważna operacja, ale czytając losy
@Maliina nie wiem czy chce w ogóle próbować rodzić SN :/
M rozmawiam z lekarzem dyzurujacym i dowiedzial sie ze do niedzieli max poniedzialku ciaza w moim wypadku musi byc zakonczona. Raz ze cukier a dwa waga malucha. Nie chcą cc narazie robic ale po to mam ktg co 2 godz by miec stale monitorowanie moich skurczy i tetna dziecka. Wystarczy niepokojacy sygnal i wtedy nie ma na co czekać. Do domu absolutnie sie nie kwalifikuje jestem jak tykajaca bomba w każdej chwili moze sie zacząć na dobre.
Dopiero przy osiągnięciu 5-6cm rozwarcia moga podac mi oksytocyne. Takze nie pozostaje nic tylko czekac. Zobaczymy co na wizycie mi powiedzą.
A skurcze mam slabsze co 9-10min.
Jejku gdzie tu niedziela w takich bólach
( współczuję ci mega, nie ogarniam czemu oni nie robią CC tylko czekają jak na zbawienie
Dziewczynki ja dzisiaj i połówkowym. Maleńka zdrowa i piękna. Piękne stopki i rączki. Niestety nie udało się zrobić fajnego zdjęcia buziaczka bo cały czas się rączkami zasłaniała i liczyła na paluszkach. I naprawdę jest malutka bo zaledwie 300g wazy. Lekarz powiedział że jeśli będzie rosła w podobnym tempie to w terminie będzie miała ok 3-3,2kg. No zobaczymy [emoji6]
Super wieści
mój gagtek na polowkowych w 20+1 tc ważył 308 gram i lekarz mówił, że to prawidłowa waga
mi się wydaje, że na tym etapie wszystkie dzieci będą podobne wagowo później dopiero zaczyna się indywidualne przybieranie na wadze
więc nic jeszcze nie przesądzone i z takiej kruszynki może być 4 kg bobo
)