reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Od 15 mam takie bole w plecach lekko lamie i promieniuje do kosci ogonowej i brzucha.. Nie jest jakies super bolesne ale brzuch tez mam uczucie jakby caly bolal.. No i mam takie wrazenie jakbym miala wymiotowac.. Czy to te przepowiadajace tak męczą? Czy cos sie w koncu zaczyna.. Moze ze strachu przed jutrzejszą mordęgą u lekarza.

@liczba wymeczyli cie bardzo. Niestety sa kobiety ktore znosza lepiej i gorzej.. Wazne ze juz sie nie meczysz. Masz juz malutka przy sobie. Ja sie pocieszam ze lada chwila i tez juz bede tulic. Moj cukier jest roznie ale zazwyczaj 103-105. I tak cala ciążę..

Oby ruszyło. Na spacer idź. Bądź aktywna. Pójdzie szybciej.

reklama
Mallina faktycznie spacer lub schody mogą pomoc. Może poskacz trochę ?

Ann no nie długo najgorszy brak snu bo wody mi odeszly dzien wczesniejbw nocy

Liczba no ja to rozumiem na prawde. U nas bylo tyle rodzacych, że nie mial mnie kto zbadac nawet. O 24 mialam 2 cm, a jak ppszłam do polożnej o 6 że skurcze są co raz częściej to mnie zbadala mnie ona. I w czasie badania mowi do mnie 7cm 8 cm. Poszlam pod prysznic i ja zawolalam, że mam już parte. Przybiegla, pomogla mi się ubrać, na wózek i biegiem na sale. Jeszcze do mnie mowila, żebym nie rodzila na korytarzu bo ją zabiją.
Na sali byłam 7.00 i 7.07 młody byl na świecie.

To ja te wszytkie godziny przelezalam na lozku porodowym.... Wiekszosc pod ktg nawet wstac nie moglam.

U mnie najbardziej boleśnie było od 2 czy 3.
Ja nie mam nic do lekarzy czy pielegniarek. Pp prostu bardzo dużo nas wtedy rodzilo
No to racja, nie ich wina. A wyobraź sobie że ja wtedy podczas mojego pierwszego porodu byłam jedyna rodzaca przez całą noc. Bo jak się zgłosiłam były dwie oprócz mnie, ale u nich się wyciszylo i rodzilam sama, a pomocy itak nie dostałam.

Malina trudno powiedzieć czy to przepowiadajace. Ja tak nigdy nie miałam. Dla mnie przepowiadajace to po prostu spiecie/twardnienie całego brzucha ale bezbolesny i przechodzi po ok 30 sek. Jak już zaczyna się ból jak na miesiączkę i skurcze są regularne to mogą być porodowe.

reklama
Ja poszlam. Pod prysznic mimo wszystko.. Pozniej full golonko.. Nadal mnie mdli i. Mi sie. Odbija. Brzuch boli i plecy ale jest to taki ciagly bol.. Zdrzemnelam. Sie 20min i jak wstalam to do wc czyscic mnie zaczelo dolem. I teraz znow zagwozdka.. Czy cos sie dzieje czy bole sa od tego przeczyszczania.

Do góry