reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Od 15 mam takie bole w plecach lekko lamie i promieniuje do kosci ogonowej i brzucha.. Nie jest jakies super bolesne ale brzuch tez mam uczucie jakby caly bolal.. No i mam takie wrazenie jakbym miala wymiotowac.. Czy to te przepowiadajace tak męczą? Czy cos sie w koncu zaczyna.. Moze ze strachu przed jutrzejszą mordęgą u lekarza.

@liczba wymeczyli cie bardzo. Niestety sa kobiety ktore znosza lepiej i gorzej.. Wazne ze juz sie nie meczysz. Masz juz malutka przy sobie. Ja sie pocieszam ze lada chwila i tez juz bede tulic. Moj cukier jest roznie ale zazwyczaj 103-105. I tak cala ciążę..

Oby ruszyło. Na spacer idź. Bądź aktywna. Pójdzie szybciej.

reklama
Mallina faktycznie spacer lub schody mogą pomoc. Może poskacz trochę ?

Ann no nie długo najgorszy brak snu bo wody mi odeszly dzien wczesniejbw nocy

Liczba no ja to rozumiem na prawde. U nas bylo tyle rodzacych, że nie mial mnie kto zbadac nawet. O 24 mialam 2 cm, a jak ppszłam do polożnej o 6 że skurcze są co raz częściej to mnie zbadala mnie ona. I w czasie badania mowi do mnie 7cm 8 cm. Poszlam pod prysznic i ja zawolalam, że mam już parte. Przybiegla, pomogla mi się ubrać, na wózek i biegiem na sale. Jeszcze do mnie mowila, żebym nie rodzila na korytarzu bo ją zabiją.
Na sali byłam 7.00 i 7.07 młody byl na świecie.

To ja te wszytkie godziny przelezalam na lozku porodowym.... Wiekszosc pod ktg nawet wstac nie moglam.

U mnie najbardziej boleśnie było od 2 czy 3.
Ja nie mam nic do lekarzy czy pielegniarek. Pp prostu bardzo dużo nas wtedy rodzilo
No to racja, nie ich wina. A wyobraź sobie że ja wtedy podczas mojego pierwszego porodu byłam jedyna rodzaca przez całą noc. Bo jak się zgłosiłam były dwie oprócz mnie, ale u nich się wyciszylo i rodzilam sama, a pomocy itak nie dostałam.

Malina trudno powiedzieć czy to przepowiadajace. Ja tak nigdy nie miałam. Dla mnie przepowiadajace to po prostu spiecie/twardnienie całego brzucha ale bezbolesny i przechodzi po ok 30 sek. Jak już zaczyna się ból jak na miesiączkę i skurcze są regularne to mogą być porodowe.

reklama
Ja poszlam. Pod prysznic mimo wszystko.. Pozniej full golonko.. Nadal mnie mdli i. Mi sie. Odbija. Brzuch boli i plecy ale jest to taki ciagly bol.. Zdrzemnelam. Sie 20min i jak wstalam to do wc czyscic mnie zaczelo dolem. I teraz znow zagwozdka.. Czy cos sie dzieje czy bole sa od tego przeczyszczania.

Do góry