reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja poszlam. Pod prysznic mimo wszystko.. Pozniej full golonko.. Nadal mnie mdli i. Mi sie. Odbija. Brzuch boli i plecy ale jest to taki ciagly bol.. Zdrzemnelam. Sie 20min i jak wstalam to do wc czyscic mnie zaczelo dolem. I teraz znow zagwozdka.. Czy cos sie dzieje czy bole sa od tego przeczyszczania.
Chyba najlepiej jak będziesz nadal w domu się obserwowała, bo skoro nie masz regularnych skurczy to akcja może jeszcze potrwać. Ale już ewidentnie coś się może zaczynać. Ja ci radzę pójść w nocy spać i to jak tylko uda ci się usunąć. Bo i w nocy może się zacząć, a lepiej trochę pospac. Od rana możesz uskuteczniac piłkę gimnastyczna i schody jeśli dasz radę, ale tylko do dołu najlepiej.

reklama
Liczba wspolczuje bo mi bylo troche lżej jak kucalam trzymajac sie lożka.
Za pierwszym razem mialam swoją polożną, chłopa, cisze i spokuj. Rodzilam na czworakach z wszystkimi gadzetami jakie byly z fantastycznà atmosferą. Teraz to koszmar, nikt bolu nie ulżyl, sama z tym rozdzierajacym bolem. Prosilam czy mogę rodzic inaczej niż tradycyjnie. Nie pozwolili,polożna biegala miedzy salami. No i sami mlodzi lekarze bo nocna zmiana. Rozcieli mnie i zszyli grubymi nićmi tak, że jeszcze dlugo po szwach nie moglam siedziec komfortowo.
Moj lekarz mi to chcial wynagrodzic i dal moejsce w hotelu wiec warunki po porodzie byly cudowne.
Przyznam sie, że teraz nawet nie mam ochoty na sex tak bardzo boje sie kolejnej ciàży

@Maliina cos sie na moje oko zaczyna dziać. Na spokojnie popatrz w torbie na 100% masz wszystko co byś potrzebowała. Uszykuj sobie dokumenty na wierzchu.

Jak dasz radę na spokojnie idź spać. Ann ma racje - najważniejsze to odpocząć bo siły ci sie na pewno przydadzą.

Liczba wspolczuje bo mi bylo troche lżej jak kucalam trzymajac sie lożka.
Za pierwszym razem mialam swoją polożną, chłopa, cisze i spokuj. Rodzilam na czworakach z wszystkimi gadzetami jakie byly z fantastycznà atmosferą. Teraz to koszmar, nikt bolu nie ulżyl, sama z tym rozdzierajacym bolem. Prosilam czy mogę rodzic inaczej niż tradycyjnie. Nie pozwolili,polożna biegala miedzy salami. No i sami mlodzi lekarze bo nocna zmiana. Rozcieli mnie i zszyli grubymi nićmi tak, że jeszcze dlugo po szwach nie moglam siedziec komfortowo.
Moj lekarz mi to chcial wynagrodzic i dal moejsce w hotelu wiec warunki po porodzie byly cudowne.
Przyznam sie, że teraz nawet nie mam ochoty na sex tak bardzo boje sie kolejnej ciàży

Mam tak samo. Troche mnie to przeraza. Nie poprawi to naszych relacji. Pewnie jak sie tylko da ide zalozyc spirale.

Liczba ja specjalistką od zwiazkow nie jestem, ale wedlug mnie zawsze po narodzinach dziecka jest kryzys. Moj za poerwszym razem trwal pol roku i pozniej stopniowo bylo co raz lepiej. Jak dziecko zaczyna mowic tato jak juz chce sie z tata bawic to chlop tez przestaje to odczytywac jako zagrozenie. Druga sprawa, że i Ty wtedy bedziesz miala wiecej sil by zadbac o siebie i na igraszki.

Liczba u mnie też po każdym porodzie był kilkumiesieczny mały kryzys. Bo ja ciągle zmęczona byłam, szybko zasypialam, libido prawie zerowe. Ale na pocieszenie zawsze po ok pół roku się normowalo. Ochota na sex wracała i wszystko było po staremu. Lepiej właśnie pomyśleć o dobrym zabezpieczeniu bo to lepiej na psychice. My teraz to już musimy. Bo to ostatnie dziecko.

Maliina jak tylko coś się zacznie daj znać żebyśmy mogły duchowo cie wspierać.

reklama
Jesli cos sie wydarzy wpadne napisac chocby rodze.
Narazie czysci mnie na maxa.. Dwojeczka leje się ze mnie.. Zobaczyny co dalej.

Do góry