reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Dziewczyny.. Ja corke urodzilam ponad 4kg i 54cm i pisalam juz ze ubrania 56 nosila jeszcze bardzo dlugo. To sie tyloo tak wydaje. W 62 wskakiwala dopiero jakos na 2 miesiace. To ze klopsik to nie znaczy ze 56 nie ponosi.. Te ciuszki sa jedynie mniej luzne ale te maluchy to naprawdę kruszynki. No chyba ze ktoras urodzi 7kg to juz bedzie problem :)
To mnie pociesza, bo ja mam dość sporo na 56. Kolezanki córka miała 59cm i dość długo chodzila w 56 [emoji4]

Dziewczyny.. Ja corke urodzilam ponad 4kg i 54cm i pisalam juz ze ubrania 56 nosila jeszcze bardzo dlugo. To sie tyloo tak wydaje. W 62 wskakiwala dopiero jakos na 2 miesiace. To ze klopsik to nie znaczy ze 56 nie ponosi.. Te ciuszki sa jedynie mniej luzne ale te maluchy to naprawdę kruszynki. No chyba ze ktoras urodzi 7kg to juz bedzie problem :)
Dokładnie.
Ja teraz nie wiem ile wazy.. 2 tyg temu waga niecale 3700.. Ale dzis pije smaczny olejek rycynowy i niech się dzieje co chce.
A pijesz sama w domu czy pod opieka w szpitalu? Ja piłam, ale w szpitalu. Oby coś już pomógł.

Dziewczyny, te które rodzą bliżej lata kupujecie typowo letnie ubranka ? Kurcze ja mam termin na początku sierpnia i jedni mówią, że pierwsze 2-3 tyg raczej długi rękaw a dopiero potem letnie czyli u mnie prawie że mogły by odpaść bo końcówka lata to chłodniejsze wieczory, a drudzy, że od początku same body na krótki rękaw :/

Dziewczyny, te które rodzą bliżej lata kupujecie typowo letnie ubranka ? Kurcze ja mam termin na początku sierpnia i jedni mówią, że pierwsze 2-3 tyg raczej długi rękaw a dopiero potem letnie czyli u mnie prawie że mogły by odpaść bo końcówka lata to chłodniejsze wieczory, a drudzy, że od początku same body na krótki rękaw :/
jesli lato bdzie takie jak ostatnie 2 lata to sierpien Ci nie straszny. a powiem wiecej.. b ratowa pierwszego syna urodzila 5 czerwca 2009r w 35+5 i bylo juz bardzo cieplo. Pamietam jak go z mama bralysmy na spacer takiego malego okruszka w samych bodach na krotki rekawek. ja dlatego na lato kupilam kocyk mgielka z lullalove.. w razie czego w ogole sie go nie czuje.

jesli lato bdzie takie jak ostatnie 2 lata to sierpien Ci nie straszny. a powiem wiecej.. b ratowa pierwszego syna urodzila 5 czerwca 2009r w 35+5 i bylo juz bardzo cieplo. Pamietam jak go z mama bralysmy na spacer takiego malego okruszka w samych bodach na krotki rekawek. ja dlatego na lato kupilam kocyk mgielka z lullalove.. w razie czego w ogole sie go nie czuje.
Ja kupiłam ten otulacz cienkiutki muślinowy z lullalove i kocyk ten bambusowo bawełniany więc w razie czego też przykryje ;)

reklama
Paulina jakby była temperatura w ciągu dnia 30-35st (bo takie bywaja latem) to nawet noworodków bym nie brała długiego rękawa. Ale wieczory faktycznie są różne pod koniec lata. Ja bym kupiła na twoim miejscu długie i krótkie rękawy po równo, ale nie za dużo. Body są w każdym sklepie jak wam będzie czegoś malo. Po co potem oddawać czy sprzedawać nie użyte rzeczy.

Do góry