reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Paulina jakby była temperatura w ciągu dnia 30-35st (bo takie bywaja latem) to nawet noworodków bym nie brała długiego rękawa. Ale wieczory faktycznie są różne pod koniec lata. Ja bym kupiła na twoim miejscu długie i krótkie rękawy po równo, ale nie za dużo. Body są w każdym sklepie jak wam będzie czegoś malo. Po co potem oddawać czy sprzedawać nie użyte rzeczy.
ale tez nie sadze bysmy takimi wieczorami sie szlajaly z noworodkami.. cieplo bywa dosc dlugo a potem wystarczy wlasnie kocyk. wiadomo moga zdarzyc sie dni chlodniejsze.. to tez zalezy gdzie kto mieszka.. ja np lato mam upalne ze ciezko zyc.. a znow pamietam jak pisalam z Gosia-migdalove to tam w Gdansku nie jest tak upalnie..

reklama
Dziewczyny, te które rodzą bliżej lata kupujecie typowo letnie ubranka ? Kurcze ja mam termin na początku sierpnia i jedni mówią, że pierwsze 2-3 tyg raczej długi rękaw a dopiero potem letnie czyli u mnie prawie że mogły by odpaść bo końcówka lata to chłodniejsze wieczory, a drudzy, że od początku same body na krótki rękaw :/
Ja mam termin na końcówkę lipca i kupiłam dużo body na krótki rękaw i zamierzam jeszcze jakieś rampersy kupić. Do tego półśpiochy dla mnie są najwygodniejsze. Po córce mam dużo body z długim rękawem uniwersalnych więc też pewnie wykorzystam. Nie wiadomo jakie to lato będzie. Różnie u nas z tym bywa. Ale myślę że warto być przygotowanym i na duże upały. Do przykrycia podobnie jak dziewczyny mam pieluszki bambusowe i cieplejszy kocyk na chłodniejszy dzień.

Ja mam termin na końcówkę lipca i kupiłam dużo body na krótki rękaw i zamierzam jeszcze jakieś rampersy kupić. Do tego półśpiochy dla mnie są najwygodniejsze. Po córce mam dużo body z długim rękawem uniwersalnych więc też pewnie wykorzystam. Nie wiadomo jakie to lato będzie. Różnie u nas z tym bywa. Ale myślę że warto być przygotowanym i na duże upały. Do przykrycia podobnie jak dziewczyny mam pieluszki bambusowe i cieplejszy kocyk na chłodniejszy dzień.
No właśnie bo to ciężko przewidzieć po prostu, ale zamówiłam ten letni zestaw z HM i mam dwa letnie w domu więc na tym pozostanę ;) coś mam na długi rękaw, dwie bluzy więc jakoś opekamy to lato ;) i muszę brać się powoli za rozmiar 62 :)

To mnie pociesza, bo ja mam dość sporo na 56. Kolezanki córka miała 59cm i dość długo chodzila w 56 [emoji4]
Ja się pocieszam, że H&M ma większe 56 więc liczę że jednak ten pierwszy miesiąc ponosi :) a w czymś chodzić przez msc też musi :) gorzej z matką będzie bo to ani nie wskoczę w swój rozmiar ani w ciążowy [emoji23]

@paulina1994 kupiłabym krotki rękaw, nie duzo jednak. A w razie co, zawsze na spacer możesz wziąć dodatkowa cienka bluzeczka i ubrać we wózku na szybko. ;)

Ja bardziej inwestuje w długo rękaw, ale dlatego, że ja mogę nawet we wrześniu urodzić [emoji23][emoji23][emoji23]

@Ann nigdzie już nie ucieknę[emoji8] no i teraz to już tylko pozytywne myślenie [emoji106][emoji4]

@Ann89 dziękuję [emoji3531] co racja, to racja. Ciąża to piękny czas, ale stres o tą małą istotkę jest na każdym kroku. Dobrze pamiętam, że ty też wrześniowa?? Czy coś pokreciłam?? Na kiedy masz termin??

@Wiktorka88 O nie ty pierwsza mówisz mi taką historię, że z pierwszym się zeszło a z drugim szybko wyszło. Życzyłabym sobie tego[emoji6] ale narazie priorytetem jest ten mały ancymonek w brzuchu [emoji6] niech się urodzi zdrowy i to mi wystarczy[emoji4] a co do przyszłości to życie pokaże[emoji6]

@ilonaz dziękuję [emoji8] i miło mi, że mnie pamietasz[emoji4] nie wiem czy wiesz, ale mamy tego samego lekarza z tego, co kojarzę [emoji6] no i Twoja mała faktycznie już kawał panienki[emoji7]

@martoosia04 [emoji110][emoji110][emoji110] niech w końcu będzie ten róż na 100%[emoji4] długo trzyma cię w niepewności to Twoje dziecię[emoji6] mój to tak się pokazał, że zanim lekarz zapytał czy chcemy znać płeć to już widziałam, co w trawie piszczy[emoji23] no kino bambino zrobił [emoji23] zero wstydu[emoji6] więc liczę, że jak wstydzioch taki to, że jest u Ciebie dziewczynka[emoji106]

Fleur mało tego mam koleżanle której maz ma 1% plemnikow żeby w pierwszą ciążę zajśc podchodzili 5 razy do in vitro. Nie zabezpieczali się bo po co skoro nie mogą miec dzieci. Teraz w 30 tc jest i dalej w szoku

@Ann nigdzie już nie ucieknę[emoji8] no i teraz to już tylko pozytywne myślenie [emoji106][emoji4]

@Ann89 dziękuję [emoji3531] co racja, to racja. Ciąża to piękny czas, ale stres o tą małą istotkę jest na każdym kroku. Dobrze pamiętam, że ty też wrześniowa?? Czy coś pokreciłam?? Na kiedy masz termin??

@Wiktorka88 O nie ty pierwsza mówisz mi taką historię, że z pierwszym się zeszło a z drugim szybko wyszło. Życzyłabym sobie tego[emoji6] ale narazie priorytetem jest ten mały ancymonek w brzuchu [emoji6] niech się urodzi zdrowy i to mi wystarczy[emoji4] a co do przyszłości to życie pokaże[emoji6]

@ilonaz dziękuję [emoji8] i miło mi, że mnie pamietasz[emoji4] nie wiem czy wiesz, ale mamy tego samego lekarza z tego, co kojarzę [emoji6] no i Twoja mała faktycznie już kawał panienki[emoji7]

@martoosia04 [emoji110][emoji110][emoji110] niech w końcu będzie ten róż na 100%[emoji4] długo trzyma cię w niepewności to Twoje dziecię[emoji6] mój to tak się pokazał, że zanim lekarz zapytał czy chcemy znać płeć to już widziałam, co w trawie piszczy[emoji23] no kino bambino zrobił [emoji23] zero wstydu[emoji6] więc liczę, że jak wstydzioch taki to, że jest u Ciebie dziewczynka[emoji106]
Aaa to Ty chodzisz do Wiktora [emoji4] Ania @ForgetMeeNot mówiła mi właśnie, że jest nas trzy z tego forum. Ale fajnie. Powiedz jak odczucia, zadowolona jesteś z wizyt i opieki? [emoji6]

reklama
@ilonaz tak to ja[emoji6] ja już do niego chodziłam na długo, długo przed ciąża. Poleciła mi go znajoma jako specjalistę od trudnych przypadków [emoji6] Bardzo jestem zadowolona z jego podejścia i opieki. Nawet mój mąż, który nie lubi lekarzy z założenia[emoji6] go polubił. Żeby każdy lekarz miał takie podejście do pacjenta. A ty jak go znalazłaś??

Do góry