reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Paulina jakby była temperatura w ciągu dnia 30-35st (bo takie bywaja latem) to nawet noworodków bym nie brała długiego rękawa. Ale wieczory faktycznie są różne pod koniec lata. Ja bym kupiła na twoim miejscu długie i krótkie rękawy po równo, ale nie za dużo. Body są w każdym sklepie jak wam będzie czegoś malo. Po co potem oddawać czy sprzedawać nie użyte rzeczy.
ale tez nie sadze bysmy takimi wieczorami sie szlajaly z noworodkami.. cieplo bywa dosc dlugo a potem wystarczy wlasnie kocyk. wiadomo moga zdarzyc sie dni chlodniejsze.. to tez zalezy gdzie kto mieszka.. ja np lato mam upalne ze ciezko zyc.. a znow pamietam jak pisalam z Gosia-migdalove to tam w Gdansku nie jest tak upalnie..

reklama
Dziewczyny, te które rodzą bliżej lata kupujecie typowo letnie ubranka ? Kurcze ja mam termin na początku sierpnia i jedni mówią, że pierwsze 2-3 tyg raczej długi rękaw a dopiero potem letnie czyli u mnie prawie że mogły by odpaść bo końcówka lata to chłodniejsze wieczory, a drudzy, że od początku same body na krótki rękaw :/
Ja mam termin na końcówkę lipca i kupiłam dużo body na krótki rękaw i zamierzam jeszcze jakieś rampersy kupić. Do tego półśpiochy dla mnie są najwygodniejsze. Po córce mam dużo body z długim rękawem uniwersalnych więc też pewnie wykorzystam. Nie wiadomo jakie to lato będzie. Różnie u nas z tym bywa. Ale myślę że warto być przygotowanym i na duże upały. Do przykrycia podobnie jak dziewczyny mam pieluszki bambusowe i cieplejszy kocyk na chłodniejszy dzień.

Ja mam termin na końcówkę lipca i kupiłam dużo body na krótki rękaw i zamierzam jeszcze jakieś rampersy kupić. Do tego półśpiochy dla mnie są najwygodniejsze. Po córce mam dużo body z długim rękawem uniwersalnych więc też pewnie wykorzystam. Nie wiadomo jakie to lato będzie. Różnie u nas z tym bywa. Ale myślę że warto być przygotowanym i na duże upały. Do przykrycia podobnie jak dziewczyny mam pieluszki bambusowe i cieplejszy kocyk na chłodniejszy dzień.
No właśnie bo to ciężko przewidzieć po prostu, ale zamówiłam ten letni zestaw z HM i mam dwa letnie w domu więc na tym pozostanę ;) coś mam na długi rękaw, dwie bluzy więc jakoś opekamy to lato ;) i muszę brać się powoli za rozmiar 62 :)

To mnie pociesza, bo ja mam dość sporo na 56. Kolezanki córka miała 59cm i dość długo chodzila w 56 [emoji4]
Ja się pocieszam, że H&M ma większe 56 więc liczę że jednak ten pierwszy miesiąc ponosi :) a w czymś chodzić przez msc też musi :) gorzej z matką będzie bo to ani nie wskoczę w swój rozmiar ani w ciążowy [emoji23]

@paulina1994 kupiłabym krotki rękaw, nie duzo jednak. A w razie co, zawsze na spacer możesz wziąć dodatkowa cienka bluzeczka i ubrać we wózku na szybko. ;)

Ja bardziej inwestuje w długo rękaw, ale dlatego, że ja mogę nawet we wrześniu urodzić [emoji23][emoji23][emoji23]

@Ann nigdzie już nie ucieknę[emoji8] no i teraz to już tylko pozytywne myślenie [emoji106][emoji4]

@Ann89 dziękuję [emoji3531] co racja, to racja. Ciąża to piękny czas, ale stres o tą małą istotkę jest na każdym kroku. Dobrze pamiętam, że ty też wrześniowa?? Czy coś pokreciłam?? Na kiedy masz termin??

@Wiktorka88 O nie ty pierwsza mówisz mi taką historię, że z pierwszym się zeszło a z drugim szybko wyszło. Życzyłabym sobie tego[emoji6] ale narazie priorytetem jest ten mały ancymonek w brzuchu [emoji6] niech się urodzi zdrowy i to mi wystarczy[emoji4] a co do przyszłości to życie pokaże[emoji6]

@ilonaz dziękuję [emoji8] i miło mi, że mnie pamietasz[emoji4] nie wiem czy wiesz, ale mamy tego samego lekarza z tego, co kojarzę [emoji6] no i Twoja mała faktycznie już kawał panienki[emoji7]

@martoosia04 [emoji110][emoji110][emoji110] niech w końcu będzie ten róż na 100%[emoji4] długo trzyma cię w niepewności to Twoje dziecię[emoji6] mój to tak się pokazał, że zanim lekarz zapytał czy chcemy znać płeć to już widziałam, co w trawie piszczy[emoji23] no kino bambino zrobił [emoji23] zero wstydu[emoji6] więc liczę, że jak wstydzioch taki to, że jest u Ciebie dziewczynka[emoji106]

Fleur mało tego mam koleżanle której maz ma 1% plemnikow żeby w pierwszą ciążę zajśc podchodzili 5 razy do in vitro. Nie zabezpieczali się bo po co skoro nie mogą miec dzieci. Teraz w 30 tc jest i dalej w szoku

@Ann nigdzie już nie ucieknę[emoji8] no i teraz to już tylko pozytywne myślenie [emoji106][emoji4]

@Ann89 dziękuję [emoji3531] co racja, to racja. Ciąża to piękny czas, ale stres o tą małą istotkę jest na każdym kroku. Dobrze pamiętam, że ty też wrześniowa?? Czy coś pokreciłam?? Na kiedy masz termin??

@Wiktorka88 O nie ty pierwsza mówisz mi taką historię, że z pierwszym się zeszło a z drugim szybko wyszło. Życzyłabym sobie tego[emoji6] ale narazie priorytetem jest ten mały ancymonek w brzuchu [emoji6] niech się urodzi zdrowy i to mi wystarczy[emoji4] a co do przyszłości to życie pokaże[emoji6]

@ilonaz dziękuję [emoji8] i miło mi, że mnie pamietasz[emoji4] nie wiem czy wiesz, ale mamy tego samego lekarza z tego, co kojarzę [emoji6] no i Twoja mała faktycznie już kawał panienki[emoji7]

@martoosia04 [emoji110][emoji110][emoji110] niech w końcu będzie ten róż na 100%[emoji4] długo trzyma cię w niepewności to Twoje dziecię[emoji6] mój to tak się pokazał, że zanim lekarz zapytał czy chcemy znać płeć to już widziałam, co w trawie piszczy[emoji23] no kino bambino zrobił [emoji23] zero wstydu[emoji6] więc liczę, że jak wstydzioch taki to, że jest u Ciebie dziewczynka[emoji106]
Aaa to Ty chodzisz do Wiktora [emoji4] Ania @ForgetMeeNot mówiła mi właśnie, że jest nas trzy z tego forum. Ale fajnie. Powiedz jak odczucia, zadowolona jesteś z wizyt i opieki? [emoji6]

reklama
@ilonaz tak to ja[emoji6] ja już do niego chodziłam na długo, długo przed ciąża. Poleciła mi go znajoma jako specjalistę od trudnych przypadków [emoji6] Bardzo jestem zadowolona z jego podejścia i opieki. Nawet mój mąż, który nie lubi lekarzy z założenia[emoji6] go polubił. Żeby każdy lekarz miał takie podejście do pacjenta. A ty jak go znalazłaś??

Do góry