reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

no niby tak ale czasem waga jest podoba a wystarczy ze obwod glowki wiekszy niz u corki i juz moze byc problem. zakladam ze wszystko pojdzie sprawnie.. byleby nie bylo uzywanych zadnych kleszczy i vacum.

Vacum z tych dwóch opcji jeszcze nie taka tragedia. Sama pierwszego przez to rodziłam. Mały miał chwilowo opuchnięta główkę ale szybko zszedł ślad.

reklama
Kochane powiedzcie mi bo 19 mam pierwsze prenatalne? Obawiać się już czegoś jak do tej pory było ok na USG? Nie chcę się źle nastawiać ale po tych stresach itp troszkę się boje. Ginekolog mnie uspokaja, żebym do głowy nawet takich myśli nie dopuszczała. Już troszkę lepiej ze mną boli mnie jeszcze serce, zdarza mi się płakać i myśleć jak to będzie, jak dam radę. Jakoś muszę! Cieszę się z Wami z waszych dzieciątek i szczęścia [emoji3590][emoji8]

Kochane powiedzcie mi bo 19 mam pierwsze prenatalne? Obawiać się już czegoś jak do tej pory było ok na USG? Nie chcę się źle nastawiać ale po tych stresach itp troszkę się boje. Ginekolog mnie uspokaja, żebym do głowy nawet takich myśli nie dopuszczała. Już troszkę lepiej ze mną boli mnie jeszcze serce, zdarza mi się płakać i myśleć jak to będzie, jak dam radę. Jakoś muszę! Cieszę się z Wami z waszych dzieciątek i szczęścia [emoji3590][emoji8]
Nastawiać się hmm nie masz na co się nastawiać :) dotychczasowe USG, a to prenatalne to dwie różne rzeczy ;) na tym USG sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych, sprawdza przyziernosc karkowa, kość nosową, przepływy bodajże już nie pamiętam ;) ale stres nie ma wpływu na te rzeczy więc czy przez te 12 tyg byłaś oaza spokoju czy kłębkiem nerwów nie ma wpływu na dziecko ;)

Nastawiać się hmm nie masz na co się nastawiać :) dotychczasowe USG, a to prenatalne to dwie różne rzeczy ;) na tym USG sprawdza czy dziecko nie ma wad genetycznych, sprawdza przyziernosc karkowa, kość nosową, przepływy bodajże już nie pamiętam ;) ale stres nie ma wpływu na te rzeczy więc czy przez te 12 tyg byłaś oaza spokoju czy kłębkiem nerwów nie ma wpływu na dziecko ;)
Uff to kamień z serca! W takim razie czekam cierpliwie na prenatalne hehe [emoji3590] Dziękuję za odpowiedź [emoji8]

Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie z ubrankami z H&M zamówiłam młodemu na 62 i wydawaja się takie wielkie, a może niemowlę tak szybko rośnie ? Wszyscy mi mówią, że z 56 raz dwa i wyrośnie, ale jak widzę 62 to ja nie wiem kiedy mu to założę...

Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie z ubrankami z H&M zamówiłam młodemu na 62 i wydawaja się takie wielkie, a może niemowlę tak szybko rośnie ? Wszyscy mi mówią, że z 56 raz dwa i wyrośnie, ale jak widzę 62 to ja nie wiem kiedy mu to założę...
Ja miałam ubrania dla drugiego syna z H&M. On się urodził 3920g i 58cm i rozmiar 56 z H&M na pew o przez pierwsyz miesiąc nosił bo widzę po zdjęciach, a później to nie wiem. Ale w 62 od razu to na pewno przesada bo będą za duże. H&M na trochę zawyżone rozmiary porównując np do Reserved, Pepco.

Ja miałam ubrania dla drugiego syna z H&M. On się urodził 3920g i 58cm i rozmiar 56 z H&M na pew o przez pierwsyz miesiąc nosił bo widzę po zdjęciach, a później to nie wiem. Ale w 62 od razu to na pewno przesada bo będą za duże. H&M na trochę zawyżone rozmiary porównując np do Reserved, Pepco.
Kurcze teraz sama nie wiem czy wymienić to wszystko na 56 czy zostawić na potem ? Szczególnie, że to są dresiki więc body pod to będę zakładać kurcze dylematy matki [emoji23] i zamówiłam mu dres w chmurki, ale ta bluza jest rozkloszowana jakaś jak dla dziewczynki
1554800671437.jpeg

reklama
Paula moja Jula urodzila sie 54cm i 4150g i mimo 56 nawet 50 na nia pasowaly.. sporo czasu je ponosila... poprostu sie az tak nie topila w nich jak inne maluszki. u nas 56 kolo 2 miesiecy na pewno królowal.

Do góry