reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja przez to mialam wywolany porod. Gorna granica to jest 140/90. Powinnas juz wtedy brac leki. Pilnować trzeba caly czas jesli masz skoki.
U mnie teraz ostatnio ciśnienie skacze do 135/80-90 :/ jeszcze tragedii nie ma ale ale już się boję. Ciążę z młodym miałam na dopegycie.

Wiktorka
Moja mala rosnie i juz nawet tak nie placze. Ale za to ja musiałam isc do lekarza, bo kaszle od nowa. W dniu porodu skończyłam antybiotyk, a teraz znowu :/ jestem przerażona zeby kruszynka sie nie zarazila, w masce ja usypian, juz sobie oczywiscie doszukuje jak kaszlnie albo sapie. Oooj juz do konca zycia beda atrakcje ;)

Minka z serii pora karmienia, a wy mi tu zdjecia robicie, foch ;DZobacz załącznik 960539
Sliczny foszek [emoji7]
Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenie z ubrankami z H&M zamówiłam młodemu na 62 i wydawaja się takie wielkie, a może niemowlę tak szybko rośnie ? Wszyscy mi mówią, że z 56 raz dwa i wyrośnie, ale jak widzę 62 to ja nie wiem kiedy mu to założę...
H&M ma zawyżone rozmiary [emoji6] zostaw na później, tym bardziej że rodzisz w lato to na pocAtku same letnie ubranka tupu bodziaki z krótkim itp będą potrzebne, potem jak przyjdzie druga połowa września czy ciepły październik to dresik będzie w sam raz ;)

Rany dziewczyny hormony mi tak szaleją że szok, podziwiam męża że jeszcze wytrzymuje ze mną [emoji23] wczoraj wzięłam się za porządki w szafie, wszystko wyrzuciłam na dywan i potem sama siadłam i wyłam pół godziny [emoji23]
Od razu widać że dziewczynę noszę bo foch za fochem u mnie, z synem byłam duża spokojniejsza heh

reklama
Paula moja Jula urodzila sie 54cm i 4150g i mimo 56 nawet 50 na nia pasowaly.. sporo czasu je ponosila... poprostu sie az tak nie topila w nich jak inne maluszki. u nas 56 kolo 2 miesiecy na pewno królowal.
Czyli raczej wymienić na 56 szczególnie, że H&M ma zawyżona rozmiarowka mówisz ? Na razie Igor jest w środkowej siatce centylowej więc na wielkoluda się nie zapowiada

U mnie teraz ostatnio ciśnienie skacze do 135/80-90 :/ jeszcze tragedii nie ma ale ale już się boję. Ciążę z młodym miałam na dopegycie.

Sliczny foszek [emoji7] H&M ma zawyżone rozmiary [emoji6] zostaw na później, tym bardziej że rodzisz w lato to na pocAtku same letnie ubranka tupu bodziaki z krótkim itp będą potrzebne, potem jak przyjdzie druga połowa września czy ciepły październik to dresik będzie w sam raz ;)

Rany dziewczyny hormony mi tak szaleją że szok, podziwiam męża że jeszcze wytrzymuje ze mną [emoji23] wczoraj wzięłam się za porządki w szafie, wszystko wyrzuciłam na dywan i potem sama siadłam i wyłam pół godziny [emoji23]
Od razu widać że dziewczynę noszę bo foch za fochem u mnie, z synem byłam duża spokojniejsza heh
No to widzę że mamy podobnie [emoji85] ja się wczoraj rozwylam bo tz kazał mi mierzyć pokój bo uparl się na duży narożnik do pokoju a ja już miałam w głowie myśl że wtedy nic mi się tu nie zmieści ani łóżeczko ani przewijak ani szafa [emoji2960]

Dzisiaj się z tego śmieje ale wczoraj to był koniec świata dla mnie [emoji85]

No i z młodym w ciąży nie miałam takich wybuchów [emoji2960]

A co do ciśnienia wczoraj cały dzień w normie a wieczorem miałam właśnie skok do 130/66 [emoji849] trochę mnie to przeraża że tak z niczego może skoczyć w każdej chwili [emoji849]

Paulina ja kupilam używany za 150 zl.
Kupuje mlodym glownie ubrania z hm. Moim zdaniem numeracja zawyżona. Ja bym na twoim miejscu nie wymieniala. Zwlaszcza, że to dresik. Bardzo cieżko zaklada sie przez glowe takiemu maluszkowi, a po miesiacu już podrosnie do tego rozmiaru, a i ty wprawy nabierzesz.
Kup najlepiej body kopertowe i pajace by Tobie bylo łatwo ubierac i bez stresu. Fajne też ubranka są w tesco

Paulina jak to dresiki to też bym zostawiła. Na jesień będą w sam raz. A na początek dokup mniejsze body. Ja dresiki 62 z H&M zaglądałam synkowi jak miał 4mce także wiesz to różnie nie być, ale sam początek to na pewno za duże będzie.

Taki ło

Załączniki

• 20190409_114320.jpg
    20190409_114320.jpg
    720,1 KB · Wyświetleń: 64
Paulina ja kupilam używany za 150 zl.
Kupuje mlodym glownie ubrania z hm. Moim zdaniem numeracja zawyżona. Ja bym na twoim miejscu nie wymieniala. Zwlaszcza, że to dresik. Bardzo cieżko zaklada sie przez glowe takiemu maluszkowi, a po miesiacu już podrosnie do tego rozmiaru, a i ty wprawy nabierzesz.
Kup najlepiej body kopertowe i pajace by Tobie bylo łatwo ubierac i bez stresu. Fajne też ubranka są w tesco
Paulina jak to dresiki to też bym zostawiła. Na jesień będą w sam raz. A na początek dokup mniejsze body. Ja dresiki 62 z H&M zaglądałam synkowi jak miał 4mce także wiesz to różnie nie być, ale sam początek to na pewno za duże będzie.
Tak są to dresiki, ale bardzo cieniutkie wiec przypuszczam, że one będą na sierpniowe wieczory lub wrzesień max :) to jest wszystko takie mega szerokie, że chyba ostatecznie wymienię to na 56 bo na końcu okaże się, że on nie ma w czym chodzić jak się urodzi [emoji23] bo na 56 nie mam jakoś dużo tych rzeczy, a jak wy mówicie, że u nich rozmiarowka zawyżona to bez sensu żebym trzymała to na listopad bo zdążę mu kupić :) a i bluzy po całości są rozpinane na boku więc z ubieraniem luzik :))

Ja kupilam tak duzo ubranek, a jak sie urodzila to sie okazalo, ze nie mamy w co ja ubrac. Polowa rzeczy albo bardzo niewygodnie sie zaklada, albo za duza.. najlepsze dla mnie sa pajace. Bylam w ciuchu i po 1zl nakupilam malych 56.

reklama
Ja kupilam tak duzo ubranek, a jak sie urodzila to sie okazalo, ze nie mamy w co ja ubrac. Polowa rzeczy albo bardzo niewygodnie sie zaklada, albo za duza.. najlepsze dla mnie sa pajace. Bylam w ciuchu i po 1zl nakupilam malych 56.
Czyli też raczej potwierdzasz regułę, że 2 tyg dzieci nie wskakują w 62 ? Chyba na razie odpuszczę to 62, a skupie się na bardziej praktycznych ubrankach body i legginsy

Do góry