reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Liczba ona jest cudowna! Pamiętam jak mój pierworodny robił takie minki, szczególnie te zmarszczki na czole mnie rozczulaja [emoji7]
Jeszcze kilka tygodni i zobacze moja malutka [emoji173]

reklama
@liczba cudna wasza córunia:) słodki pysiaczek malutki :)

ja od podstaw wywolywanego nie mialam bo w poprzedniej ciazy skurcze zaczely sie samoistnie ale byla potrzebna pomoc oksy po 2 dobach w szpitalu..
co do USG to jak juz wspominalam moze byc roznie.. u corki szacowali mi mniej i bylo wiecej.. ale to tez zalezy bo do wyliczenia wagi mierzy sie obwod glowki, brzuszka i kosc udowa. wystarczy ze dzieciaczek opije sie wod i ten brzuszek bedzie wiekszy i ta waga juz tez podskoczy.
o ile wiem ze moj maluch na pewno przoduje z waga to moze sie nie okazac az tak strasznie a moze byc i grubo ponad 4kg.
dowiemy się jak wreszcie urodzę :p

Maliina u mnie zupełnie się pomylili w szpitalu mierząc synka przy porodzie. Ale to może dobrze bo w głowie miałam 3,5kg, a urodził się prawie 4kg i dzięki temu może się udał vbac [emoji3]
Ciekawe jak będzie u nas teraz.

Maliina u mnie zupełnie się pomylili w szpitalu mierząc synka przy porodzie. Ale to może dobrze bo w głowie miałam 3,5kg, a urodził się prawie 4kg i dzięki temu może się udał vbac [emoji3]
Ciekawe jak będzie u nas teraz.
no jeszcze chwila moment i zobaczymy. ostatnia waga sprzed tyg niecale 3700.
z corcia mialo byc 3800 jeszcze na sali porodowej przy ktg podpietym robili mi usg i tak wyszlo.., pamietam slowa lekarza.. oo myslalem ze jednak wieksza bedzie bo brzuch taki spory.. a urodzila sie 4150.
wtedy kompletnie wagą sie jakos nie przejmowalam.. teraz inaczej..

Ja niestety nie pamietam jak wychodził nasz Bobik. Ale chyba dużej różnicy nie było. [emoji848][emoji848][emoji848] z Tomkiem totalnie nie pamietam [emoji23]

no jeszcze chwila moment i zobaczymy. ostatnia waga sprzed tyg niecale 3700.
z corcia mialo byc 3800 jeszcze na sali porodowej przy ktg podpietym robili mi usg i tak wyszlo.., pamietam slowa lekarza.. oo myslalem ze jednak wieksza bedzie bo brzuch taki spory.. a urodzila sie 4150.
wtedy kompletnie wagą sie jakos nie przejmowalam.. teraz inaczej..
Kochana ty się waga nic nie przejmuj. Skoro sama urodziłaś corke taka duza podczas pierwszego porodu, to synka tez urodzisz sama o ile nie bedzie innych przeciwnosci losu. Bo widac, ze twoje cialo radzi sobie z taka waga dziecka.

reklama
Kochana ty się waga nic nie przejmuj. Skoro sama urodziłaś corke taka duza podczas pierwszego porodu, to synka tez urodzisz sama o ile nie bedzie innych przeciwnosci losu. Bo widac, ze twoje cialo radzi sobie z taka waga dziecka.
no niby tak ale czasem waga jest podoba a wystarczy ze obwod glowki wiekszy niz u corki i juz moze byc problem. zakladam ze wszystko pojdzie sprawnie.. byleby nie bylo uzywanych zadnych kleszczy i vacum.

Do góry