reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja na razie kupuje oczami taka prawda jest np w H&M komplet z batmanem, ale legginsy mi się zlewają z body i nie kupiłam głupia jestem wiem...

reklama
M
Czyli też raczej potwierdzasz regułę, że 2 tyg dzieci nie wskakują w 62 ? Chyba na razie odpuszczę to 62, a skupie się na bardziej praktycznych ubrankach body i legginsy

Ona sie mala urodzila 53cm 3100. Mysle, ze te 56 beda jeszcze na dlugo. A co do spodenek to z tymi skarpetami osobno tez odpuszczam. To jak sie chce ladnie dziecko wystroić, ale przebierac co chwile i te leginsy naciagac plus gonic ze skarpetami za noga ktore i tak co chwile spadaja to nie dla mnie. Body przez glowe tez ciezko u takiego malucha. Dlatego te pajace dla mnie to hit. Nic jej nie gniecie na plecach, rozpinam tylko dol reszte podwijam i raz dwa przebrana.

Jak dla mnie najlepsze zawsze odbyły body kopertowe oraz spodenki lub polspiochy (spodenki z zakrytymi stopami) no i pajacyki, ale takie które mają napki na obydwu nogawkach. Jednak moje dzieci były z września/października. Teraz postawiłam na body kopertowe, spodenki, pajace. Od rozmiaru 62 mam już koszulki bo obstawiam w lato, ze najlepiej będzie koszulka i pieluszka (wielorazowka w naszym przypadku), ale body też trochę mam na 62. Na kolejny rozmiar to nie mam nic bo trudno mi określić już teraz co będzie się sprawdzali w naszym przypadku, pozatym letnie wyprzedaże to się wtedy obkupi malutka.

Paulina body też potrafią mieć urocze wzorki i kolory. Ja to ciągle bym mogła je kupować. Nie koniecznie podobają mi się takie ubranka "Ala dorosly" jak koszule, spodnie czy swetry. Zanim dziecko zacznie redukować i chodzić to głównie leży więc powinno być wygodnie, nic nie uciskac w miarę możliwości [emoji6]

Paulina body też potrafią mieć urocze wzorki i kolory. Ja to ciągle bym mogła je kupować. Nie koniecznie podobają mi się takie ubranka "Ala dorosly" jak koszule, spodnie czy swetry. Zanim dziecko zacznie redukować i chodzić to głównie leży więc powinno być wygodnie, nic nie uciskac w miarę możliwości [emoji6]

Tez jestem za tym by stroić dopiero kiedy dziecko chociażby usiądzie by był jakikolwiek efekt ubioru ;) na początek body, pajacyki to najlepsze co moze byc. Byle szybko sie odpinało bo wymiana pieluchy ryczącemu i głodnemu dziecku to musi trwać kilkanaście sekund najlepiej [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] w nocy zwłaszcza [emoji23]

Liczba a co u ciebie ?
Dziewczyny teście mi wchodza do domu jak do siebie. Otwieraja kluczem jak delikatnie im powiedziec, że mi to nie pasuje ?
Powiedziałabym, że jeszcze 5 min temu chodziłam nago. Żeby w razie czego pukali. Do moich by to raczej dotarło [emoji16] ale rzeczywiście niekomfortowa sytuacja
Wiktorka
Moja mala rosnie i juz nawet tak nie placze. Ale za to ja musiałam isc do lekarza, bo kaszle od nowa. W dniu porodu skończyłam antybiotyk, a teraz znowu :/ jestem przerażona zeby kruszynka sie nie zarazila, w masce ja usypian, juz sobie oczywiscie doszukuje jak kaszlnie albo sapie. Oooj juz do konca zycia beda atrakcje ;)

Minka z serii pora karmienia, a wy mi tu zdjecia robicie, foch ;DZobacz załącznik 960539
Jaka ona słodziutka [emoji7][emoji7]

reklama
Wiktorka
Moja mala rosnie i juz nawet tak nie placze. Ale za to ja musiałam isc do lekarza, bo kaszle od nowa. W dniu porodu skończyłam antybiotyk, a teraz znowu :/ jestem przerażona zeby kruszynka sie nie zarazila, w masce ja usypian, juz sobie oczywiscie doszukuje jak kaszlnie albo sapie. Oooj juz do konca zycia beda atrakcje ;)

Minka z serii pora karmienia, a wy mi tu zdjecia robicie, foch ;DZobacz załącznik 960539
Jaka cudna kruszyna :))

Do góry