reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Kilka tygodni temu mnie juz takie cos dopadlo, pozniej kryzys i teraz znowu. Skurcze przeszły, ciekawe ile to potrwa trzeba skorzystać. Strasznie brud i balagan mnie denerwuje. Nigdy nie mialam nadmiernej sklonnosci do sprzątania :p

Pozostaje tylko trzymać kciuki żeby akcja szybciutko i ładnie sama się rozwinęła bez żadnych późniejszych wspomagaczy w szpitalu.

reklama
Liczba to faktycznie syndrom wicia gniazda :)
Moj też wyje przy kąpieli i ani woda ani nic nie działa. No brudas i tyle.
Ja bralam nospe w poprzedniej ciaży i nic jej nie bylo, tylko asymetria. A bralam na prawdę czesto bo brzuch bardzo mocno mnie bolał i często się napinał

Kurcze dzwoniłam do kliniki gdzie robiłam sanco i wyników jeszcze nie ma [emoji21] jutro prawdopodobnie mogą już być. I tak do nich jadę na test potrójny z tych bezpłatnych badań, ale szczerze mnie mam ochoty tam jechać i robić jakichkolwiek badań :/

Kurcze dzwoniłam do kliniki gdzie robiłam sanco i wyników jeszcze nie ma [emoji21] jutro prawdopodobnie mogą już być. I tak do nich jadę na test potrójny z tych bezpłatnych badań, ale szczerze mnie mam ochoty tam jechać i robić jakichkolwiek badań :/
Współczuję że tyle musisz czekać w niepewności. Oby jutro były te wyniki. Czekamy razem z Tobą na dobre wiadomości. Przytulam.

z tego co slyszalam to czop może odchodzić i 2 tygodnie po kawałku, pewnie dobrze by było zeby jeszcze posiedział maluch tyle u mamy w brzuszku? Nie spieszy Ci się jeszcze do porodu? Ja miałam dzien przed odejściem wód sporo śluzu, ale czopa nie widziałam, więc może odszedł razem z wodami, bo też miałam kilka porządnych "chlusniec" i jakoś nie wpatrywałam się dokładnie :p w każdym razie będę trzymała kciuki!
fajne te foteliki, może u nas też takie coś by się sprawdziło za jakiś czas...
ta wanienka wygląda ekstra, jaka jest w użytkowaniu?
My kąpiemy małą w sypialni, w łazience wciąż jej za zimno, na razie po kąpieli to my jesteśmy cali mokrzy - ze stresu bo mała nie znosi tych zabiegów i głośno to wszystkim oznajmia 8-)
Co do nospy i magnezu - w III trymestrze nie brałam w ogóle nospy, bo nie było takiej potrzeby ale i gdzieś mi się obiło o uszy o tym że lepiej wtedy już nie brać że względu na ryzyko obniżenia napięcia mięśniowego u dziecka. MagneB6 brałam 2x2 dziennie i na noc 2 Asparaginy bo miałam skurcze łydek, gdzieś koło 37 odstawiłam magnez i lykalam tylko sporadycznie, a i tak przenosilam, jak ma być poród to żaden magnez nie wyciszy skurczy ;)
Jestem caly czas w dwupaku. Nie dzieje sie nic szczególnego. Zadnych nowych boli itp. Dzis rano mialam gluta po porannym siku bez krwi..
Do porodu mi sie nie spieszy? Hmm dla malego lepiej jeszcze jakby 2 tyg posiedzial i mam chrzest corci brata 7 kwietnia. Po 7 moge rodzic bede juz w zaczetym 39tc.

A co to jest test potrójny i w jakich sytuacjach sie go wykonuje?

Ann ja też nie wiem co to test potrójny.
Ann jestem przekonana, że gdyby wyniki były złe to już by do ciebie dzwonili.
Mallina taa bo to tak dobrze zaplanować. My mieliśmy iść na polska noc kabaretową 16 lutego. Urodzilam 15 wiec se poszlam

A co to jest test potrójny i w jakich sytuacjach sie go wykonuje?
Test potrójny robią z tego programu badań prenatalnych dla woj slaskiego. Test potrójny to przesiewowe badanie prenatalne polegające na oznaczeniu poziomu AFP, beta-hCG i wolnego estradiolu. Test potrójny wykonuje się w celu oceny ryzyka urodzenia dziecka z wadami genetycznymi lub zespołami chromosomalnymi.
Test potrójny pozwala oszacować ryzyko wystąpienia nieprawidłowości wad chromosomowych u płodu tj. Zespół Downa, zespół Edwardsa, wady cewy nerwowej, rozszczep kręgosłupa. Test potrójny nie wykrywa zespołu Patau.
Recepcjonistka jeszcze tlumaczyła że określa stan łożyska.
Druga Pappa :/

Ann ja też nie wiem co to test potrójny.
Ann jestem przekonana, że gdyby wyniki były złe to już by do ciebie dzwonili.
Mallina taa bo to tak dobrze zaplanować. My mieliśmy iść na polska noc kabaretową 16 lutego. Urodzilam 15 wiec se poszlam
A dzwonią w takich wypadkach?

Ostatnia edycja:
Test potrójny robią z tego programu badań prenatalnych dla woj slaskiego. A dzwonią w takich wypadkach?

Do mnie napisali tylko wiadomość, że wyniki są do odebrania. Nikt ich ze mną nie omawiał, ale robiłam je w innej klinice. U mnie tez była mała obsuwa, bo robiłam je w grudniu przed świetami [emoji4] Nie ma co się na zapas martwić.

reklama
Do góry