reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Prawda jest taka że naprawdę potrzeba dobrego lekarza żeby dał badania na NFZ nawet po dwóch poronieniach. Ja w sumie jestem po 3stratach. Teraz jestem w ciąży, biorę acard i luteinę ale panicznie się boję powtórki.

reklama
Hej dziewczyny. Dopiero zauważyłam że macie tu wątek z 2018 dla tych którym się udalo, dużo się nie tam nie udzielalam ale mam nadzieję że mnie kojarzycie :-)
Nie chciałam zapeszac ale myślę że chyba powoli pocichutku możemy się cieszyć :-) cienie na testach tydzień temu i beta we wtorek 30.00, dzisiaj powtórzyłam betę a i kreski na testach z dnia na dzień ciemniejsze. Mam nadzieję że prawidłowo przyrasta! :-)

Hej dziewczyny. Dopiero zauważyłam że macie tu wątek z 2018 dla tych którym się udalo, dużo się nie tam nie udzielalam ale mam nadzieję że mnie kojarzycie :-)
Nie chciałam zapeszac ale myślę że chyba powoli pocichutku możemy się cieszyć :-) cienie na testach tydzień temu i beta we wtorek 30.00, dzisiaj powtórzyłam betę a i kreski na testach z dnia na dzień ciemniejsze. Mam nadzieję że prawidłowo przyrasta! :-)
Hej, gratuluję II kresek [emoji173] ile cykli się staraloscie? Macie już dzieci? Daj znać jak będą wyszła [emoji4]

Dziewczyny orientujecie się może czy to skierowanie do endokrynologa na NFZ mogę mieć od lekarza rodzinnego ? Przez tel mi tylko babeczka powiedziała, że mam przyjść z wynikami, skierowaniem i kartą ciąży ? Nie wiem czy ma to znaczenie czy skierowanie mam od ginekologa czy lekarza rodzinnego ?

Hej, gratuluję II kresek [emoji173] ile cykli się staraloscie? Macie już dzieci? Daj znać jak będą wyszła [emoji4]
ponad rok starań , chociaz staraniami to nie można nazwać, od samego początku miałam okres raz na 90 dni nawet, zero owulacji, faszerowali mnie duphastonem, nic to nie dawało, trafiłam do innego lekarza, nie chciał sztucznie wywoływać @ tylko skupilismy się na tym zeby była owulacja.. (ciężko było czekać np 60 dni, gdzie w szufladzie juz czekał na użycie zakupiony clo), pierwszy cykl z clo, nie udało się, drugi bez clo, bo miałam tak skąpą @ że w ogóle ją przegapiłam i nie wzięłam następnej clo, ale też nici, no i nastepny cykl, tez z clo, mija 14 dni od owu, testy białe, no to zlalam się na to bo myślalam że nadal mam zawirowania w cyklu, no bo jakim cudem nagle miałoby być okej?, piłam drinka, zapaliłam papierosa (czego teraz żałuję), a po kilku dniach cień na teście i na drugi dzień pozytywną beta :-) w następnym cyklu miałam iść na HSG..nawet już in vitro podczytywalam :-)
Nie mamy jeszcze dzieci

ponad rok starań , chociaz staraniami to nie można nazwać, od samego początku miałam okres raz na 90 dni nawet, zero owulacji, faszerowali mnie duphastonem, nic to nie dawało, trafiłam do innego lekarza, nie chciał sztucznie wywoływać @ tylko skupilismy się na tym zeby była owulacja.. (ciężko było czekać np 60 dni, gdzie w szufladzie juz czekał na użycie zakupiony clo), pierwszy cykl z clo, nie udało się, drugi bez clo, bo miałam tak skąpą @ że w ogóle ją przegapiłam i nie wzięłam następnej clo, ale też nici, no i nastepny cykl, tez z clo, mija 14 dni od owu, testy białe, no to zlalam się na to bo myślalam że nadal mam zawirowania w cyklu, no bo jakim cudem nagle miałoby być okej?, piłam drinka, zapaliłam papierosa (czego teraz żałuję), a po kilku dniach cień na teście i na drugi dzień pozytywną beta :-) w następnym cyklu miałam iść na HSG..nawet już in vitro podczytywalam :-)
Nie mamy jeszcze dzieci
No to musiałaś być cierpliwa jak tak rzadko występowała owulacja. Fajnie ze sie udalo. Trzymam mocnk kciuki za twoja fasolke.

Dziewczyny orientujecie się może czy to skierowanie do endokrynologa na NFZ mogę mieć od lekarza rodzinnego ? Przez tel mi tylko babeczka powiedziała, że mam przyjść z wynikami, skierowaniem i kartą ciąży ? Nie wiem czy ma to znaczenie czy skierowanie mam od ginekologa czy lekarza rodzinnego ?
Myślę że rodzinny powinien też dać skierowanie [emoji6]

Joasiaa daj znać jaki wynik bety i spokojnie ten papieros i drinki nie zaszkodziły. Dziecko w pierwszych tygodniach jest chronione, dopiero tak ok 6tc ta ochrona zaczyna spadać się małych jest podatny na szczęście nie czynniki więc spokojnie. Ja niestety też paliłam przed ciążą. Jak dowiedziałam się o ciąży to rzuciłam to dziadostwo.

reklama
Do góry