reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Forget pisala ze jej mala tez byla owinieta pepowina i dobrze ze miala jednak cc bo udusilaby sie. W takiej sytuacji jednak nalegalabym na cc chyba ze strachu. Ale lekarze w sumie swoja wiedze maja.. Na oglądałam sie filmow o porodach i tam czesto maluszek jak przecisnal glowke to polozna zdejmowala z szyjki pępowine..

Ehh, póki w brzuchu to jest bezpieczny. Zobaczymy, co powiedzą w szpitalu.

reklama
Dziewczyny co do fotelików dziękuje za opinie :) mam czas do sierpnia więc na pewno na coś się zdecyduje z testami, ale na co konkretnie będę myśleć ;)
ja po wizycie. wszystko jest wporzadku.
bole rzucha chyba nie robia nic zlego mam odpoczywac, łykac magnez.
szyjka miekka, bez rozwarcia i dluga. badal mi ja dzis dluzej i zdecydowanie bolesniej ale uprzedzil ze nie bedzie przyjemne.
Filipek tez ma sie dobrze. 2635g wiec od jego pomiarow 2tyg temu przybral ok 250g wiec moze juz sobie tak spokojnie bedzie rósl. to wagowo przypominalby swoja siostrę więc bez tragedii. Wyniki w normie te nerkowe wiec opuchlizna jest juz tą fizjologiczną. kolejna wizyta za 2tyg 18 marca.
i teraz wychodzi juz nam roznica nie 3 tyg a 2. jestem w 33+1 a dzidzius odpowiada 35+1. wg tego usg tp bylby 7.04 a wtedy zaczynam 38tc i jest ciaza donoszona. bardzo licze na to ze po 7 kwietnia sie uda cos zmajstrowac.
Super :) ale czas ucieka dopiero co pamiętam jak pisałaś że jedziesz na rowerze na betę, a ty za chwilę rodzisz, ja w sumie za 2 tyg jestem na półmetku nawet nie wiem kiedy to zleciało :)
I ja spieszę z informacją, że w środę będę miała wywoływany poród. Będzie to 38+1. Powód: dwukrotne owinięcie pępowiny wokół szyi.
Trzymajcie kciuki, by poszło szybko i bez problemów. Ja się trochę boję.
Ooo to czekamy na informację ! :) Lekkiego porodu w takim razie życzę :)

Jesli ostatnia @ mialas 29 stycznia to dzis masz 4+6 a 14 marca bedziesz w 6+2 [emoji4] serduszko juz moze wtefy bic [emoji4]
Dziękuję kochana za pomoc w tych obliczeniach [emoji8] sciagnełam sobie wczoraj na telefon taka aplikację ciążowa ale z tego co patrzę to sobie sama te tygodnie wybiera [emoji23][emoji23] Mam taką nadzieję, a jeśli nie będzie postaram się jakoś myśleć pozytywnie, że może jeszcze za wcześnie [emoji9]

I ja spieszę z informacją, że w środę będę miała wywoływany poród. Będzie to 38+1. Powód: dwukrotne owinięcie pępowiny wokół szyi.
Trzymajcie kciuki, by poszło szybko i bez problemów. Ja się trochę boję.
Trzymam również za Was kciuki! Będzie dobrze musi być [emoji8]

Agrafka, jejku to juz za momencik! Mam nadzieje, że poród będzie lekki i pomimo owinięcia pępowiną bedzie spokojny. [emoji1307][emoji1307][emoji1307]odezwij sie choc po akcji ze jest u Was ok.

reklama
Dziękuję kochana za pomoc w tych obliczeniach [emoji8] sciagnełam sobie wczoraj na telefon taka aplikację ciążowa ale z tego co patrzę to sobie sama te tygodnie wybiera [emoji23][emoji23] Mam taką nadzieję, a jeśli nie będzie postaram się jakoś myśleć pozytywnie, że może jeszcze za wcześnie [emoji9]
Ja bym spokojnie podchodziła do tego serduszka :) u każdego ciąża rozwija się inaczej ja w 5+5 tc miałam mały pęcherzyk bez uwidocznionego zarodka więc spokojnie ;)

Do góry