Podobne tematy
- 174974
- Staramy się
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
3mam kciuki mocno, będzie CC? Super że lekarz tak szybko zareagował i nie czeka Bóg wie na co. Jeszcze chwilka i będziecie się tulić [emoji7]I ja spieszę z informacją, że w środę będę miała wywoływany poród. Będzie to 38+1. Powód: dwukrotne owinięcie pępowiny wokół szyi.
Trzymajcie kciuki, by poszło szybko i bez problemów. Ja się trochę boję.
Ojej to juz tak niedługo!!! Kochana trzymajcie sie cieplo!! Dacie radę i zaraz bedziecie razem. Jejku jakie to cudowneI ja spieszę z informacją, że w środę będę miała wywoływany poród. Będzie to 38+1. Powód: dwukrotne owinięcie pępowiny wokół szyi.
3mam kciuki mocno, będzie CC? Super że lekarz tak szybko zareagował i nie czeka Bóg wie na co. Jeszcze chwilka i będziecie się tulić [emoji7]
Ale to owinięcie nie jest groźne dla dziecka przy SN? Dlaczego chcą wywoływać, co ma zmienić wcześniejszy poród naturalny w tej sytuacji?Na skierowaniu jest indukcja. Choć obawiam się, że zacznie się od sn a skończy i tak na cc. :/
Forget pisala ze jej mala tez byla owinieta pepowina i dobrze ze miala jednak cc bo udusilaby sie. W takiej sytuacji jednak nalegalabym na cc chyba ze strachu. Ale lekarze w sumie swoja wiedze maja.. Na oglądałam sie filmow o porodach i tam czesto maluszek jak przecisnal glowke to polozna zdejmowala z szyjki pępowine..Na skierowaniu jest indukcja. Choć obawiam się, że zacznie się od sn a skończy i tak na cc. :/
Zapewne to żeby maluch sie bardziej nie zaplatal i nie udusil.Ale to owinięcie nie jest groźne dla dziecka przy SN? Dlaczego chcą wywoływać, co ma zmienić wcześniejszy poród naturalny w tej sytuacji?
Ale to owinięcie nie jest groźne dla dziecka przy SN? Dlaczego chcą wywoływać, co ma zmienić wcześniejszy poród naturalny w tej sytuacji?
Do mnie też się odezwała, a już na prawdę się martwiłam. Chodzimy do tego samego lekarza, także zawsze pocieszają mnie wiadomości od niej, bo widać, że lekarz dbał o nią i dobrze prowadził ciążę.Dziewczyny odezwala sie @ForgetMeeNot
Sa juz rozpakowane i maja się dobrze. Malutka wazyla 3720g, 54 cm 10/10 w skali Apgar.
Potrzebuje jeszcze kilku dni na ogarnięcie sie i odezwie sie do nas. Takze tyle ode mnie na szybko zeby sie juz nie martwić.
Trzymam mocno kciuki, już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobieI ja spieszę z informacją, że w środę będę miała wywoływany poród. Będzie to 38+1. Powód: dwukrotne owinięcie pępowiny wokół szyi.