reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Myślę że serduszko już powinnaś wiedzieć ale nie stresuj się jak jeszcze nie będzie. Z tym serduszkiem tak czasem jest że czasem nawet i w 7/8tc dopiero widać [emoji6]

Dziękuję za te słowa dużo dla mnie znaczą. To moja pierwsza ciąża i stresuję się wieloma rzeczami :) Jestem wdzięczna, że mogę w Was mieć wsparcie. Już się nie mogę doczekać wizyty :) Lekarza mam z dobrym podejściem więc powinno być dobrze. Zależy może od organizmu prawda? Ciąża ciąży nie równa.. Najgorsze jak kiedyś się naczytałam na internecie i bezsensu się nakręcałam a było ostatnio wszystko dobrze na usg :)

reklama
@MalaMi24 - a który będziesz miała wtedy tydzień i dzień? Przypomnij :) Ja byłam na wizycie w 6t5d i było widać serduszko. W poprzedniej ciąży tak samo. Trzymam kciuki za Ciebie [emoji1696]

ja po wizycie. wszystko jest wporzadku.
bole rzucha chyba nie robia nic zlego mam odpoczywac, łykac magnez.
szyjka miekka, bez rozwarcia i dluga. badal mi ja dzis dluzej i zdecydowanie bolesniej ale uprzedzil ze nie bedzie przyjemne.
Filipek tez ma sie dobrze. 2635g wiec od jego pomiarow 2tyg temu przybral ok 250g wiec moze juz sobie tak spokojnie bedzie rósl. to wagowo przypominalby swoja siostrę więc bez tragedii. Wyniki w normie te nerkowe wiec opuchlizna jest juz tą fizjologiczną. kolejna wizyta za 2tyg 18 marca.
i teraz wychodzi juz nam roznica nie 3 tyg a 2. jestem w 33+1 a dzidzius odpowiada 35+1. wg tego usg tp bylby 7.04 a wtedy zaczynam 38tc i jest ciaza donoszona. bardzo licze na to ze po 7 kwietnia sie uda cos zmajstrowac.
Super, że Synek ni3 rośnie już jak na drożdżach. Może nie będzie tak zle ż ta waga podczas porodu. Oby tak było [emoji4]
Kochane nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj o 10 sprawdzić betę... Wiem szaleję, ale chciałam sprawdzić bo tyle nerwów ostatnio miałam aż szkoda o tym pisać, że się bałam czy wszystko ok czy rośnie dalej. Beta hcg z dzisiaj 3582 mlU/ml :) Mam taką nadzieję, że tego 14 marca już zobaczę serduszko jak myślicie? :):) Byle dzidzi zdrowe było to najważniejsze!
A który to będzie tydzień ciąży ? Może już coś będzie [emoji4]

Dziewczyny odezwala sie @ForgetMeeNot :)
Sa juz rozpakowane i maja się dobrze. Malutka wazyla 3720g, 54 cm 10/10 w skali Apgar.
Potrzebuje jeszcze kilku dni na ogarnięcie sie i odezwie sie do nas. Takze tyle ode mnie na szybko zeby sie juz nie martwić.

@MalaMi24 - a który będziesz miała wtedy tydzień i dzień? Przypomnij :) Ja byłam na wizycie w 6t5d i było widać serduszko. W poprzedniej ciąży tak samo. Trzymam kciuki za Ciebie [emoji1696]
Miesiączke ostatnia miałam 29 stycznia. Z obliczeń 45 dzień od miesiączki tego 14 marca. Jak jeden tak drugi ginekolog nie powiedział dokładnie który to tydzień. Tylko obaj że wczesną ciąża :) Mam nadzieję, że już będzie widać dziękuję kochana za kciuki [emoji7][emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Miesiączke ostatnia miałam 29 stycznia. Z obliczeń 45 dzień od miesiączki tego 14 marca. Jak jeden tak drugi ginekolog nie powiedział dokładnie który to tydzień. Tylko obaj że wczesną ciąża :) Mam nadzieję, że już będzie widać dziękuję kochana za kciuki [emoji7][emoji8][emoji8][emoji8]
Jesli ostatnia @ mialas 29 stycznia to dzis masz 4+6 a 14 marca bedziesz w 6+2 [emoji4] serduszko juz moze wtefy bic [emoji4]

Do góry